• media_Sonia

    Media

    Η νέα κίνηση ματ του ANT1, η Άλτερ Έγκο και το Χρηματιστήριο, τα 6+1 συμβόλαια παρουσιαστών που λήγουν και το νέο εγχείρημα της Κοσιώνη

    • Σόνια Χαϊμαντά

    Περιεχόμενα

    Κίνηση «ματ» από τον όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ για αγορά σημαντικής δισκογραφικής εταιρείας

    Κίνηση «ματ» στην αγορά των δισκογραφικών εταιρειών επιχειρεί ο όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ, 23 ολόκληρα χρόνια μετά την ίδρυση της Heaven Music, γνωστή για τα τραγούδια των νέων καλλιτεχνών.

    Ο όμιλος βρίσκεται ήδη σε διαπραγματεύσεις για την απόκτηση της εταιρείας και του χαρτοφυλακίου που διαχειριζόταν έως το 2017 μεγάλη δισκογραφική εταιρεία με την οποία συνεργάστηκαν βαριά ονόματα όπως οι Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Χατζιδάκις, Θάνος Μικρούτσικος, Παύλος Σιδηρόπουλος, Λένα Πλάτωνος, Σαββίνα Γιαννάτου, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Νίκος Ξυδάκης κ.ά.

      Δεν αποκλείεται ο όμιλος είτε να συγχωνεύσει την εταιρεία με τη Heaven, εφόσον υπογραφεί συμφωνία πώλησης, είτε να την απορροφήσει.

    Σε ό,τι αφορά, τώρα, την εταιρεία, λέγεται ότι προς πώληση έχει βγει το χαρτοφυλάκιο της πρώην δισκογραφικής Lyra, που μετονομάστηκε το 2007 σε Legend.

    Πληροί τις προϋποθέσεις ένταξης στο Χ.Α. η Άλτερ Έγκο ΜΜΕ;

    Ανοικτός και φιλόξενος για τον κλάδο των ΜΜΕ εμφανίζεται και πάλι ο «προθάλαμος» του Χρηματιστηρίου Αθηνών 13 ολόκληρα χρόνια μετά την απόφασή του να βάλει σε επιτήρηση αρκετές εταιρείες media όπως τις Τεχνικές Εκδόσεις (ΤΕΚΔΟ), τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (ΔΟΛ), την Τηλέτυπος (ΤΗΛΕΤ), την Πήγασος Εκδοτική (ΠΗΓΑΣ), την Τεγόπουλος Εκδόσεις (ΤΕΓΟ). Προς το παρόν τον κλάδο εκπροσωπούν οι Αττικές Εκδόσεις ενώ δεν υπάρχει δραστηριότητα για τη μετοχή της εταιρείας Εκδόσεις Λιβάνη που βρίσκεται ωστόσο στο ταμπλό του Χ.Α..

    Την επανεκκίνηση θα μπορούσε να κάνει αν φυσικά ενδιαφερθεί η ιδιοκτησία, η Άλτερ Εγκο Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη που όπως όλα δείχνουν φέτος πληροί και τις προϋποθέσεις που θέτει τόσο ο Κανονισμός του Χρηματιστηρίου Αθηνών αλλά και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για να διαπραγματευτεί τη μετοχή της στο ταμπλό της Λ. Αθηνών αφυπνίζοντας ενδεχομένως και τον ανταγωνισμό προς αυτή την κατεύθυνση. Ποιες είναι οι βασικές προϋποθέσεις εισαγωγής; Τα ίδια κεφάλαια πρέπει να ανέρχονται τουλάχιστον σε 3.000.000 ευρώ, να υπάρχουν οικονομικές καταστάσεις για 3 χρήσεις, EBITDA σε σύνολο 3ετίας τουλάχιστον € 3.000.000 και EBITDA > 0 για 2 τελευταίες χρήσεις…

    Πάντως, εκτός των παραπάνω ποσοτικών κριτηρίων, στο πλαίσιο της αξιολόγησης της καταλληλότητας της εταιρείας, το Χρηματιστήριο λαμβάνει υπόψη και ποιοτικά χαρακτηριστικά του προφίλ ενός οργανισμού, όπως ενδεικτικά κλάδος δραστηριότητας, επενδυτικό σχέδιο, ομάδα διοίκησης, προοπτικές ανάπτυξης.

    Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις που δημοσίευσε πρόσφατα ο όμιλος, οι πωλήσεις της εταιρείας Alter Ego Media κατά τη χρήση του 2022 ανήλθαν σε €103.351.573,05 από € 77.961.054,45 το 2021, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 32,57%.

    Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 167.476,14 ευρώ το 2022 από ζημία 5.113.36 ευρώ το 2021. Η αύξηση οφείλεται στην ανοδική πορεία της δραστηριότητας του Mega και των ψηφιακών μέσων (DIGITAL).

    Οι πωλήσεις του Ομίλου κατά τη χρήση του 2022 ανήλθαν σε €105.377.257,48 (2021: €78.841.872,97).

    Η εταιρεία κατέχει το 100% των Τηλέτυπος Υπηρεσίες ΛτΔ, My Radio Μονοπρόσωπη, One Digital Services Μονοπρόσωπη, RED Productions Μονοπρόσωπη, More Media Μονοπρόσωπη, το 16,53% της Τηλεοπτικά Δικαιώματα και το 12,94% της Digea.

    «Παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον λόγω των επιπτώσεων του αυξανόμενου κόστους πωλήσεων, η εταιρεία κατάφερε να βελτιώσει το μικτό αποτέλεσμα της, το οποίο ανήλθε σε € 16.673.210,69 από € 3.936.704,49 το 2021 παρουσιάζοντας αύξηση 323,53%.»

    Το μικτό αποτέλεσμα του Ομίλου κατά τη χρήση του 2022, ανήλθε σε € 18.695.445,22 (2021: € 3.926.494,76). Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε € 4.167.476,14 από ζημία € (5.113.366,11) το 2021. Σε επίπεδο Ομίλου τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε € 3.928.329,42 έναντι ζημίας € 5.173.832,74 το 2021.

    Ο μέσος όρος του προσωπικού του ομίλου ανήλθε σε 882 άτομα το 2022 από 859 το 2021 και της εταιρείας σε 772 το 2022 από 771 το 2021.

    Οι μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις της εταιρείας και του ομίλου στις 31/12/2022 ανέρχονταν σε 22.200.325 ευρώ και σχετίζονται με το ετήσιο τίμημα της τηλεοπτικής άδειας των 3.500.000 ευρώ, που πρέπει να πληρώνει η εταιρεία για το Mega.

    Οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις ανήλθαν σε 78.972.818 ευρώ, αυξημένες κατά 46,35% σε σχέση με το 2021, όταν ανέρχονταν σε 53.963.310 ευρώ.

    Πίσω από τις λέξεις του Παύλου Μαρινάκη, πέρα από το βλέμμα του Κωνσταντίνου Ζούλα

    Μια καθόλου τυπική επίσκεψη στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Δημήτρη Γαλαμάτη.

    Ήταν όλοι εκεί, παραταγμένοι. Το Ραδιομέγαρο καθαρό, τακτοποιημένο και ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Ζούλας πλαισιωμένος από τη Διευθύνουσα Σύμβουλο, Κατερίνα Κασκανιώτη, τον Βαγγέλη Λουριδά, Γενικό Διευθυντή Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, τον Σωκράτη Χατζηιωάννου, διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών και τον Κωστή Φιλιππόπουλο, προϊστάμενο των Νομικών Υπηρεσιών. Ο πρόεδρος της ΕΡΤ είχε δώσει εντολή να βρίσκονται σε ετοιμότητα όσοι εργάζονται στα στούντιο αλλά και στο αρχείο της Δημόσιας Τηλεόρασης, του οποίου έχει ξεκινήσει η ψηφιοποίηση.

    Τι συζητήθηκε; Πέρα από τα τυπικά και τις φιλοφρονήσεις εκατέρωθεν, αντικείμενο της συνάντησης όταν το σχέδιο του νέου Στρατηγικού Σχεδιασμού 2024 – 2027.

    Μήνυμα με συγκεκριμένους αποδέκτες

    Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό δήλωσε: «Με πολύ μεγάλη χαρά βρεθήκαμε σήμερα μαζί με το Γενικό Γραμματέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης τον κ. Δημήτρη Γαλαμάτη, στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, επισκεπτόμενοι τις εγκαταστάσεις και τα στούντιο και είχαμε μια πολύ ουσιαστική συζήτηση με τον κ. Ζούλα και την κ. Κασκανιώτη τους οποίους ευχαριστώ και για τη συνεργασία και για τη σημερινή συνάντηση. Ουσιαστικά μας τέθηκαν όλα τα τρέχοντα ζητήματα αλλά και οι μεγάλοι στόχοι των επόμενων μηνών και των επόμενων ετών. Εγώ δεν θέλω να πω πολλά λόγια, γιατί νομίζω πως μιλά από μόνο του το έργο που έχει παραχθεί τα τελευταία -λίγο περισσότερο από- τέσσερα χρόνια, το οποίο σέβεται και τιμά τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου, σέβεται και τιμά όσα έχουν γίνει τις προηγούμενες δεκαετίες στην κρατική τηλεόραση. Ποιοτική και ουσιαστική αναβάθμιση, σε επίπεδο κτιριακών εγκαταστάσεων και υλικοτεχνικών υποδομών και ένα πολύ φιλόδοξο σχέδιο το οποίο, στο τέλος της ημέρας, θα παράγει ένα προϊόν που θα «επιστρέφει» στους Έλληνες πολίτες.

    Με πολύ μεγάλη σημασία στο ΕΡΤNews που αρχίζει και γίνεται πλέον, μια πολύ δυνατή φωνή ενημέρωσης για όλους τους Έλληνες πολίτες, μια πολύ δυνατή φωνή και της χώρας μας σταδιακά από τη μια άκρη στην άλλη, αλλά και όλα τα υπόλοιπα κανάλια που συνεχίζουν πολύ δυναμικά το έργο τους». Εκεί πέραν των όσων ειπώθηκαν μπροστά σε όλον τον κόσμο, ο Παύλος Μαρινάκης άκουσε και τα σχέδια της διοίκησης για την εκ βάθρων αλλαγή του προγράμματος και των προσώπων που στελεχώνουν τις εκπομπές. Και επιφυλάχθηκε να απαντήσει.

    Κοιτάζοντας την Κατερίνα Κασκανιώτη, αναφέρθηκε στο ERTFLIX, το οποίο τον Απρίλιο, κλείνει 4 χρόνια.

    «Είναι κάτι που, αν κάτσουμε λίγο να το δούμε και να το ψάξουμε θα δούμε πως μεγαλώνει μέρα με τη μέρα, μήνα με το μήνα, κάτι το οποίο πριν κάποια χρόνια θα ήταν ανήκουστο, τι να μπορεί να παραχθεί σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα και μάλιστα με τόσο ποιοτικό προϊόν», τόνισε.

    Το σχέδιο

    Μέχρι το καλοκαίρι των μεγάλων αθλητικών γεγονότων, του Euro 2024 και των Ολυμπιακών Αγώνων, η ΕΡΤ2 θα συνεχίσει να μεταδίδει πρόγραμμα και ενδεχομένως θα μετατραπεί σε Ολυμπιακό Κανάλι, μεταδίδοντας τα αγωνίσματα μαζί με την ΕΡΤ1 και την ΕΡΤ3. Μετά το τέλος του αθλητικού καλοκαιριού θα γίνει νέα αξιολόγηση. Παράλληλα υπάρχει πρόθεση για τη δημιουργία Eurovision Channel. Η πρόσκληση απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο “ημεδαπό ή αλλοδαπό, φυσικό ή νομικό πρόσωπο” υποβολής πρότασης ¨για την εκτέλεση του έργου της σύνθεσης περιεχομένου ενός streaming καναλιού, με την ενδεικτική ονομασία “EUROVISION CHANNEL”, στην ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX, το οποίο θα είναι αφιερωμένο στην EUROVISION, του οποίου το κύριο περιεχόμενο θα είναι το σχετικό οπτικοακουστικό υλικό από το Αρχείο της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. για την EUROVISION, με χρονικό διάστημα λειτουργίας από τις 20 Φεβρουαρίου 2024 έως και τις 31 Μαΐου 2024″.

    Η συνολική προϋπολογισθείσα δαπάνη ανέρχεται, κατ’ ανώτατο, στο ποσό των 25.000,00€ πλέον του αναλογούντος ΦΠΑ.

    Νέα μόδα: Μετακόμιση σειρών. Τα κουβαδάκια της και σε άλλη… παραλία η «Παραλία»;

    Μειώνεται ο αριθμός των επεισοδίων της «Παραλίας» που θα προβληθούν από την ΕΡΤ, ενώ η σειρά δεν πρόκειται να ανανεωθεί για την επόμενη σεζόν (2024 – 2025). Σύμφωνα με την απόφαση που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια», ο Β’ κύκλος των επεισοδίων της σειράς της Foss Productions μειώνεται κατά 16, ήτοι από 60 σε 44. Ταυτόχρονα, μειώνεται αναλογικά και το κόστος για την ΕΡΤ, που μετέχει στη σειρά μυθοπλασίας ως συμπαραγωγός.

    Ο προϋπολογισμός των επιλέξιμων δαπανών για 120 επεισόδια ανέρχεται σε 6.525.316 ευρώ και η επιδότηση του 40%, σε 2.610.126 ευρώ.

    Τη σειρά ήδη καλοβλέπουν δύο ιδιωτικά κανάλια με τον Alpha να φαίνεται πιο δραστήριος ενώ θα είναι η δεύτερη φορά που μετά τον «Έρωτα Φυγά» που μετακόμισε από το Open στον ΑΝΤ1, θα μεταφερθεί ένα σήριαλ από ένα κανάλι σε άλλο.

    Τέλος καλό, όλα καλά με Cosmote TV

    Η κήρυξη απεργίας από τους εργαζόμενους της Cosmote TV, η οποία τελικά ανακλήθηκε, επαναφέρει το θέμα των κυριακάτικων αμοιβών οι οποίες ανέρχονται στο 75% της ημερήσιας αμοιβής.

    Πάντως στον δημοσιογραφικό χώρο το μισθολογικό έχει αρκετά ισορροπήσει και πληροφορούμαστε ότι σύντομα θα δοθούν και τα τελευταία οφειλόμενα από δεδουλευμένα στο παλιό Mega της Τηλέτυπος – γύρω στις 3.000-4.000 ευρώ ανά εργαζόμενο.

    Ανησυχεί το Ευρωκοινοβούλιο για το ΕΣΡ και τις επιδοτήσεις Τύπου

    Στη σύνοδο της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της περασμένης εβδομάδας και σε ψήφισμα που εγκρίθηκε με 330 ψήφους υπέρ, 254 κατά και 26 αποχές, οι ευρωβουλευτές διαμαρτύρονται για την έλλειψη προόδου στις έρευνες για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ τον Απρίλιο του 2021. Το Κοινοβούλιο εκφράζει επίσης ανησυχίες σχετικά με την ανεξαρτησία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, τη συγκέντρωση ΜΜΕ στα χέρια λίγων και την κατανομή των κρατικών επιδοτήσεων στον Τύπο. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα διαβιβάσει το ψήφισμα στο Συμβούλιο, στην Επιτροπή, στις κυβερνήσεις και τα κοινοβούλια των κρατών μελών, στο Συμβούλιο της Ευρώπης, στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη και στον ΟΗΕ.

    Στην Αθήνα 3 διεθνείς σειρές και μια ταινία το α΄εξάμηνο

    Ακολουθώντας τα βήματα μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων και με τη βοήθεια του Athens Film Office που δημιούργησε ο Δήμος Αθηναίων μέσω της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής (ΕΑΤΑ), από το 2020 έως σήμερα, περισσότερες από 100 διεθνείς και εγχώριες παραγωγές έχουν επιλέξει την ελληνική πρωτεύουσα για τα γυρίσματά τους. Τρεις διεθνείς τηλεοπτικές σειρές έχουν ήδη κλείσει για το πρώτο εξάμηνο του 2024, ενώ υπάρχουν και ταινίες στα σκαριά των οποίων σκηνοθέτες και παραγωγοί σκέφτονται να επιλέξουν την Αθήνα.

    Μέχρι στιγμής, οι σειρές «House of David», «Girl from Oslo» και μια γαλλική σειρά με τίτλο «Kabul» έχουν γυριστεί στην πρωτεύουσα. Το Athens Film Office του Δήμου Αθηναίων βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το ΕΚΟΜΕ και το Κέντρο Κινηματογράφου.

    To παράπονο Πορτοσάλτε γιατί δεν μπορεί να στηλιτεύσει τον σεξουαλικό προσανατολισμό του Κασσελάκη

    «Αν το λέγαμε εμείς, θα γινόταν χαμός!» ανέφερε με παράπονο ο Άρης Πορτοσάλτε για το «Άντε κουκλίτσα μου κάνε μας τη χάρη» που ξεστόμισε με σατιρικό άλλοθι από την εκπομπή του ο Αντώνης Κανάκης για τον Στέφανο Κασσελάκη. «Απολύτως σεξιστική έκφραση… Ο τηλεοπτικός σχολιασμός όμως για αυτόν κάθεται σούζα» δήλωσε μέσα στην πίκρα ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ.

    Στα βήματα του Λαμπράκη και υπό τους ήχους της «Ηρωϊκής» του Μπετόβεν ο Real Group

    Στα βήματα του Χρήστου Λαμπράκη, πρωτοπόρου και οραματιστή, λάτρη της κλασικής μουσικής, που έβαλε τους Έλληνες στον κόσμο της κλασικής μουσικής με το Μέγαρο Μουσικής, περπατάει και ο όμιλος Real του Νίκου Χατζηνικολάου που ανακοινώνει το λανσάρισμα του realclassic.gr, του web radio του Real Group που «παντρεύει τα ηχοχρώματα των κλασικών δημιουργιών με την αισθητική του σήμερα». Πολύ ενδιαφέρουσα ραδιοφωνική πρόταση και μάλλον low budget δεδομένου ότι η διάρκεια ισχύος των πνευματικών δικαιωμάτων είναι ολόκληρη η ζωή του δημιουργού και 70 χρόνια μετά το θάνατό του. Ως γνωστόν ο Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ απεβίωσε το 1791 ενώ ο Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν το 1827.

    Ξαναγράφουν τον προϋπολογισμό για τη Eurovision

    Το ποσό των 160.000 ευρώ, + ΦΠΑ και φόρων, ενέκρινε το ΔΣ της ΕΡΤ για τον 68ο Διαγωνισμό της Eurovision, που θα πραγματοποιηθεί στο Μάλμε της Σουηδίας από τις 7 ως τις 11 Μαΐου 2024, με την Ελλάδα να εκπροσωπείται από την Μαρίνα Σάττι. Ο φετινός προϋπολογισμός είναι μειωμένος σε σχέση με το 2023, όταν η συμμετοχή στον διαγωνισμό είχε ανέλθει σε 227.365 ευρώ. Το 2022 η ΕΡΤ είχε προϋπολογίσει 195.700 ευρώ, 340.658 ευρώ το 2021 και 326.855 ευρώ το 2020. Πάντως αναφορικά με το ποιος θα παρουσιάσει από ελληνικής πλευράς το event, έχει προταθεί το όνομα του Θανάση Αλευρά.

    Ηλιάνα Παπαγεωργίου στο Star με ή χωρίς GNTM

    Παραμένει στο δυναμικό του Star η Ηλιάνα Παπαγεωργίου προκειμένου να παρουσιάζει το «Shopping Star» στην 9η του σεζόν το 2024-2025. Η παραμονή της Ηλιάνας Παπαγεωργίου στο κανάλι «κλείδωσε» ανεξάρτητα αν θα ενταχθεί στο πρόγραμμα το GNTM ή όχι.

    Θα σατιρίζει και τις εκπομπές του Alpha η νέα σειρά των Ρέππα – Παπαθανασίου «Η εκδίκηση της Τζέλας Δελαφράγκα»;

    Σε διαδικασία έναρξης γυρισμάτων βρίσκεται η παραγωγή της νέας τηλεοπτικής πρότασης των Μιχάλη Ρέππα-Θανάση Παπαθανασίου η οποία θα λάβει θέση στο πρόγραμμα του Alpha τη σεζόν 2024-2025.

    Βίκυ Σταυροπούλου, Μαρία Λεκάκη, Πάνος Σταθακόπουλος θα έχουν κεντρικούς ρόλους στην σειρά του δίδυμου σεναριογράφων. Στο επίκεντρο της σάτιρας τους, αυτή τη φορά, θέτουν τις σειρές μυθοπλασίας εξου και ο τίτλος

    «Η εκδίκηση της Τζέλας Δελαφράγκα» μια σατιρική απόδοση με ιδιαίτερο συμβολισμό για τα λάθη, τους καβγάδες, τις ίντριγκες και τις λυκοφιλίες. Στην νέα πρόταση των Ρέππα-Παπαθανασίου μπροστά από τις κάμερες ενδέχεται να λάβουν θέσεις μεταξύ άλλων οι Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Καίτη Κωνσταντίνου, Κώστας Κόκλας, Βασιλική Ανδρίτσου, Χάρης Χιώτης κ.ά.. Το ερώτημα είναι αν η σάτιρα την οποία θα δέχονται οι σειρές και οι εκπομπές των καναλιών θα παίρνει μπάλα και αυτές του Alpha…

    Να μηνήσει το Netflix ζητά ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ από τη Λίνα Μενδώνη επειδή παρουσιάζει… gay τον Μεγαλέξανδρο

    Έγινε και αυτό. Ο πρόεδρος του κόμματος ΝΙΚΗ Δημήτρης Νατσιός, εξοργισμένος με τη σειρά ντοκιμαντέρ (Alexander, The Making of a God)» του Netflix για τον Μέγα Αλέξανδρο που τον δείχνει σε ροζ περιπτύξεις με τον κολλητό του Ηφαιστίωνα, ζητά με επίκαιρη ερώτηση στην Υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη να καταθέσει μήνυση κατά των ιδιοκτητών της ξένης πλατφόρμας για «τη σκόπιμη παραποίηση ιστορικών στοιχείων της προσωπικότητας του Μεγάλου Αλεξάνδρου».

    Ακόμη να βγει λευκός καπνός για το UEFA Champions League

    Νέα δεδομένα για το Champions League. Η TEAM δεν κατέληξε στην επιλογή κάποιας προσφοράς από τηλεοπτικά δίκτυα που κατατέθηκαν και αποφάσισε να επανέλθει σε δεύτερο γύρο προσφορών. Η διαδικαασία αναμένεται να ξεκινήσει εντός του μηνός.

    Ψυχοκόρες: Έρχονται και επίσημα στον ελεύθερο ΑΝΤ1

    Στην ελεύθερη συχνότητα του ΑΝΤ1 θα ενταχθούν μέσα στο επόμενο διάστημα οι «Ψυχοκόρες», που αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμες μόνο στη συνδρομητική πλατφόρμα του ANT1+.

    Πώς ο Ρυθμός 94.9 του Θ.Κυριακού τρολάρει τον Βαλεντίνο και τους Ερωτευμένους

    Κόντρα στο «ρεύμα» θα πάει φέτος ο Ρυθμός 94.9 στη γιορτή των ερωτευμένων. Την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου ο ελληνικός mainstream σταθμός του ΑΝΤ1 γίνεται το ραδιόφωνο των χωρισμένων, αλλάζοντας το πρόγραμμά του. Την αρχή θα κάνει το «Μόρνι Κρου» με τον Κώστα Μαλιάτση και την Φελίσια Τσαλαπάτη, 7 με 10 το πρωί, παίζοντας τα χαρακτηριστικότερα ελληνικά τραγούδια που μιλούν για την ερωτική απογοήτευση.

    Εκτός εαυτού ο Ατζούν στο τουρκικό Survivor – Ουρλιάζει σε παίκτρια και πετάει σκαμπό

    Εκτός εαυτού ο Ατζούν Ιλιτζαλί κατά τη διάρκεια ενός επεισοδίου του τουρκικού Survivor όπου είναι παρουσιαστής.

    Έπειτα από μια σωματική επίθεση που έκανε παίκτρια της κόκκινης ομάδας σε συμπαίκτριά της, ο τούρκος παραγωγός χάνει την ψυχραιμία του και αρχίζει να ουρλιάζει ρωτώντας την παίκτρια τον λόγο για τον οποίο δημιουργεί συνεχώς εντάσεις.

    «Πες μου τι θέλεις;» έλεγε και ξαναέλεγε ο Ατζούν Ιλιτζαλί στη γυναίκα από την κόκκινη ομάδα, που ενώ στην αρχή του απαντούσε, βλέποντάς τον σε έξαλλη κατάσταση, σταμάτησε να αντιδρά.

    «Κάνεις σκηνές κάθε μέρα, το κορίτσι έφυγε κλαίγοντας. Τι θέλεις; Τσακωμό; Χάος; Δεν μπορείς να χαλαρώσεις σε αυτό το πρόγραμμα; Τι έχεις πάθει; Δεν υπάρχει ζωή χωρίς προσβολές;» είπε ουρλιάζοντας, ενώ επιστρέφοντας φορτισμένος στη θέση του, πέταξε το σκαμπό του με δύναμη.

    Ειρωνίες Πρετεντέρη στην Τζίμα: Οταν γίνεις εσύ πρύτανης, να απαγορεύσεις τα ΜΑΤ στα πανεπιστήμια

    Νέα κόντρα μεταξύ της Ράνιας Τζίμα και του Γιάννη Πρετεντέρη on air, κατά τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων του Mega, με αφορμή τα επεισόδια έξω από τη Νομική μετά το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων.

    Το επεισόδιο με τη Ράνια Τζίμα και τον Γιάννη Πρετεντέρη ξέσπασε για το εάν θα πρέπει να γίνει επέμβαση ή όχι των ΜΑΤ μέσα στη Νομική.

    Η ρεπόρτερ του σταθμού που ήταν στο σημείο περιέγραφε ότι κουκουλοφόροι μέσα στη Νομική πετάνε από τα παράθυρα στην πλευρά της Μασσαλίας αντικείμενα…

    Τότε ο Γιάννης Πρετεντέρης ανέφερε ότι δεν γίνεται στο κέντρο της πρωτεύουσας κάποιοι άγνωστοι να έχουν καταλάβει ένα κτίριο και από τα παράθυρα να πετάνε ό,τι θέλουν!

    Για να παρέμβει η Ράνια Τζίμα και να πει ότι η Αστυνομία κάνει λελογισμένη επιχείρηση, εννοώντας στην πραγματικότητα ότι ορθώς δεν μπουκάρει στη Νομική.

    Για να της απαντήσει ο Πρετεντέρης: Οταν γίνεις εσύ πρύτανης μην τους βάζεις μέσα (εννοεί τα ΜΑΤ).

    Τα 6+1 συμβόλαια παρουσιαστών της ενημέρωσης που λήγουν

    Τα πρόσωπα της ενημέρωσης που θα κληθούν να ανανεώσουν τα συμβόλαια τους, από τον χώρο της ενημέρωσης, είναι: Ο Νίκος Χατζηνικολάου, η Μαρία Αναστασοπούλου, η Ζήνα Κουτσελίνη, η Τατιάνα Στεφανίδου, ο Αντώνης Σρόιτερ, ο Νίκος Μάνεσης και οι Αταίριαστοι του ΣΚΑΙ.

    Ο Νίκος Χατζηνικολάου θα ανανεώσει το συμβόλαιό του με τον ΑΝΤ1, ενώ πολύ πιθανό είναι να συμβεί το ίδιο και με τη Μαρία Αναστασοπούλου, όπως επίσης και η Ζήνα Κουτσελίνη στο STAR.

    Ο Νίκος Μάνεσης, αν δεν έχει υπογράψει, θα το κάνει το επόμενο χρονικό διάστημα, με τον ALPHA.

    Στα ίδια μήκη κύματος θα κινηθεί και η Τατιάνα Στεφανίδου, χωρίς εκπλήξεις και αλλαγές.

    Το θέμα είναι αν ο Αντώνης Σρόιτερ, βάλει νέα υπογραφή σε νέο συμβόλαιο – καθώς λήγει το καλοκαίρι – ή θα οδεύσει στον ανταγωνισμό που τον μαρκάρει.

    «Μια άλλη ιστορία» από τη Σία Κοσιώνη

    Στις 23/2 στις 12 το μεσημέρι η Σία Κοσιώνη παρουσιάζει στον αίθουσα της ΕΣΗΕΑ το πρώτο της παιδικό βιβλίο με τίτλο «Μια άλλη ιστορία».

    Η δημοσιογράφος Σία Κοσιώνη συστήνεται στο κοινό ως συγγραφέας, με ένα όμορφο παραμύθι που μιλά για την δύναμη των αληθινών ιστοριών, δηλαδή των ειδήσεων, και την αξία της ενημέρωσης μέσα από την οποία τα παιδιά διδάσκονται την αλληλοκατανόηση, την ενσυναίσθηση, την ανεκτικότητα και την αλληλεγγύη.

    «Στη μικρή Αναστασία άρεσαν πολύ οι ιστορίες. Της άρεσαν τόσο πολύ που συνεχώς ζητούσε από τους γονείς της να της διαβάζουν το βράδυ παραμύθια ή να φτιάχνουν ιστορίες από το μυαλό τους. Σύντομα άρχισε κι εκείνη να φτιάχνει με τη φαντασία της τις δικές της ιστορίες και όλα γύρω της γίνονταν μια συντροφιά αγάπης με πριγκίπισσες, φτερωτά άλογα, νεράιδες και μαγικά ραβδιά.»

    Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Lebee.

    Στο σφυρί η «Ελευθεροτυπία» για 378.666 ευρώ

    Σε δημόσιο πλειστηριασμό βγαίνουν τα σήματα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» και ο ιστότοπος ΕΝΕΤ.GR.

    Ο πλειστηριασμός θα γίνει στις 26 Φεβρουαρίου, στις 11 το πρωί, στο Πρωτοδικείο Αθηνών και η τιμή πρώτης προσφοράς ορίστηκε στα 378.666 ευρώ.

    Από την ΕΡΤ στο Δήμο Αθηναίων η Ανδριάννα Μαγγανιά

    Στον Δήμο Αθηναίων θα συνεχίσει τη δημοσιογραφική της πορεία η Ανδριάννα Μαγγανιά, δίπλα στον δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα.

    O Θωμάς Αυλωνίτης Country Manager στη Membrana Media

    O Θωμάς Αυλωνίτης, νέος Country Manager στη Membrana Media για την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ουγγαρία, την Κροατία και τη Βουλγαρία. Έχει εργασθεί για μία δεκαετία στη TCMM σε αντίστοιχη θέση για τα brands Honor, Caterpillar, OnePlus ενώ έχει συνεργασθεί και με τις εταιρείες Vidoomy και Panasonic.

    To Final 8 του Κυπέλλου Μπάσκετ σε Cosmote TV και ΣΚΑΪ

    Τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Final Eight του Κυπέλλου Ελλάδας Μπάσκετ εξασφάλισαν από κοινού η Cosmote TV και ο ΣΚΑΪ. Η Cosmote TV θα μεταδώσει τους 7 αγώνες της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί στα Δύο Αοράκια του Ηρακλείου της Κρήτης από τις 15 έως τις 18 Φεβρουαρίου και ο ΣΚΑΪ παράλληλα με τη συνδρομητική πλατφόρμα τον ημιτελικό και τον Τελικό του Κυπέλλου. Οι προημητελικοί θα γίνουν στις 15η και της 16η Φεβρουαρίου ανάμεσα στις ομάδες, Παναθηναϊκός AKTOR, – ΑΕΚ Betsson, ΠΑΟΚ – Άρης, Ολυμπιακός – Περιστέρι bwin και Προμηθέας – Πανιώνιος)

    Ιορδάνης Χασαπόπουλος: Η ερώτηση των ρεπόρτερ που ενόχλησε τον δημοσιογράφο (Video)

    Ενοχλημένος εμφανίστηκε ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος από τις ερωτήσεις των ρεπόρτερ που δέχτηκε, βγαίνοντας από τα στούντιο του Mega.
    Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος ερωτήθηκε αν έχει αλλάξει η ώρα της εκπομπής του με αφορμή κάποιες καθυστερήσεις που έχουν παρατηρηθεί, αναφορικά με την ώρα του κλεισίματος.

    Μεταξύ άλλων, οι ρεπόρτερ ανέφεραν ότι αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η εκπομπή της Ελεωνόρας Μελέτη να βγαίνει αργότερα στον αέρα, με τον δημοσιογράφο να μην κρύβει την ενόχλησή του.

    Εμφανώς εκνευρισμένος, ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος αναρωτήθηκε γιατί οι ρεπόρτερ επέλεξαν να θέσουν τις εν λόγω ερωτήσεις στον ίδιο και όχι στους αρμοδίους που ορίζουν το πρόγραμμα.

    Η Έλενα Γιατζόγλου αναλαμβάνει εμπορική διευθύντρια του ομίλου ACTION 24 – ATTICA TV – Flash.gr

    Η Έλενα Γιατζόγλου αναλαμβάνει την Εμπορική Διεύθυνση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στα οποία συμπεριλαμβάνονται τα τηλεοπτικά κανάλια ACTION 24 και ATTICA TV, καθώς και το ενημερωτικό portal Flash.gr.