• Media

    Η Γη της Ελιάς: Όλα όσα είδαμε στην avant premiere της νέας σειράς του Αντρέα Γεωργίου


    Λίγο πριν την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα στο MEGA, απολαύσαμε το πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς Η Γη της Ελιάς σε έναν ξεχωριστό ανοιχτό χώρο, δίπλα στη φύση, περιτριγυρισμένο από ελιές -τηρώντας τα μέτρα προστασίας κατά της Covid- στο πανέμορφο Αγρόκτημα Μελεαγρίς.

    Ίντριγκες, λάθη, πάθη και μια βεντέτα συνθέτουν την πλοκή της υπόθεσης της νέας δραματικής καθημερινής σειράς του MEGA με την υπογραφή της επιτυχημένης τριάδας, Αντρέα Γεωργίου, Βάνας Δημητρίου και Κούλλη Νικολάου.

    Πρόκειται για ένα δυνατό σενάριο, με τη μία ανατροπή να διαδέχεται την άλλη, πλαισιωμένο από μία όμορφη μίξη καταξιωμένων, αλλά και νέων, ταλαντούχων ηθοποιών.

    Εκπρόσωποι του Τύπου, συντελεστές και πρωταγωνιστές της σειράς παρευρέθηκαν στην πρώτη προβολή της Γης της Ελιάς, εκτός της Άντζελας Γκερέκου, η οποία λόγω πένθους δεν έδωσε το «παρών».

    Ο Αντρέας Γεωργίου προλόγισε τη σειρά, ενώ ανακοίνωσε ότι η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου στις 21.00 στο MEGA το καλό, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

    Η υπόθεση και οι πρωταγωνιστές

    Η ιστορία διαδραματίζεται στη μαγευτική Αρεόπολη Μάνης, ενώ τα γυρίσματα μοιράζονται μεταξύ της Μάνης και του Σουνίου, με κυρίαρχο στοιχείο το μάζεμα της ελιάς, μια δραστηριότητα γύρω από την οποία όλα περιστρέφονται.

    Οι ήρωες της Γης της Ελιάς είναι η Μυρτάλη και ο Στέφανος, δύο φιλόδοξοι νέοι, ο έρωτας των οποίων τυλίγεται στα δίχτυα μιας εκδίκησης. Αν και πρωτοεμφανιζόμενοι ηθοποιοί, στο τηλεοπτικό τους ντεμπούτο, η Αφροδίτη Λιάντου και ο Liam Ireland μαγνητίζουν με την ερμηνεία τους. Ήδη από την πρώτη σκηνή του επεισοδίου, η μεταξύ τους χημεία είναι εμφανής.

    Στην avant premiere της Γης της Ελιάς

    Από τη μία, έχουμε τη Μυρτάλη, μία έξυπνη, ευρηματική και ευαίσθητη κοπέλα, η οποία συνειδητοποιεί ότι κάποιος προσπαθεί να τη σκοτώσει και από την άλλη, τον Στέφανο, έναν δυναμικό, γοητευτικό νεαρό, ο οποίος είναι τυφλά ερωτευμένος με την Μυρτάλη και φαίνεται ότι θα κάνει τα πάντα για να την προστατεύσει.

    Όταν, όμως, μια φωτιά καίει το ερωτικό κρησφύγετο του ζευγαριού, η Μυρτάλη αγνοείται και ο Στέφανος την αναζητά εναγωνίως. Στο μεταξύ ο πατέρας της, Ιπποκράτης Βρεττάκος χαροπαλεύει στο νοσοκομείο, ενώ τον έλεγχο της οικογενειακής επιχείρησης, του ελαιοτριβείου, δηλαδή, φαίνεται πως έχει αναλάβει για τα καλά η σύζυγός του και μητριά της Μυρτάλης, Αθηνά (Άντζελα Γκερέκου) μαζί με τον γιο της, Δημήτρη (Σπύρο Νικολαΐδη), ο οποίος έχει οριστεί και επικεφαλής.

    Η οικογένεια της Μυρτάλης ανησυχεί για την τύχη της, ενώ ο πατέρας και η μητέρα του Στέφανου, Στάθης και Αρετή Καπερνάρου (Πασχάλης Τσαρούχας και Δώρα Χρυσικού) μαζί με την κόρη τους, Βασιλική (Ιφιγένεια Τζόλα), θεωρούν πως η κοπέλα έχει χαθεί για πάντα.

    Έχοντας προειδοποιηθεί, όμως, από τον πατέρα της, μαθαίνουμε εν τέλει ότι η Μυρτάλη εξαφανίστηκε σκόπιμα προκειμένου να παραμείνει ασφαλής μέχρι να μαζέψει στοιχεία και βρει ποιοι τη θέλουν νεκρή.

    Μέσα από τις περιπέτειές της, καθώς παριστάνει την άστεγη για να δρα περνώντας απαρατήρητη, έρχεται σε επαφή με τη Μαργαρίτα (Λυδία Κονιόρδου), η οποία αργότερα, όπως θα δούμε, έχει προϊστορία με την οικογένειά της.

    Ο θάνατος του πατριάρχη της οικογενείας δεν αργεί να έρθει με αποτέλεσμα η διαθήκη του να βρίσκεται στο επίκεντρο, προκαλώντας εκπλήξεις και αναταραχές κυρίως στα αδέλφια του, τον Ισίδωρο και την Ιουλία Βρεττάκου (Νίκος Γαλανός και Αντιγόνη Κουλουκάκου).

    Τα βαριά αισθήματα της θλίψης και του πένθους δεν προλαβαίνουν να επουλωθούν και ακόμα μία τραγωδία που δεν την περιμένει κανείς έρχεται να σφραγίσει το οικογενειακό δράμα. Ο γάμος του γιου του Ισίδωρου Βρεττάκου, Μάνου (Τάσος Ιορδανίδης) με την Στέλλα βάφεται κόκκινος.

    Οι ισορροπίες ανατρέπονται, τα προσωπεία πέφτουν και σκοτεινά μυστικά αναδύονται με αποτέλεσμα να αγωνιάς για την τύχη των χαρακτήρων μέχρι το επόμενο επεισόδιο.

    Λαμπερό καστ, εξαιρετική πλοκή και μοναδικά σκηνικά

    Μεταξύ του λαμπερού καστ ηθοποιών στη Γη της Ελιάς, ανήκουν σπουδαίοι ηθοποιοί τόσο της μικρής όσο και της μεγάλης οθόνης. Ο Νίκος Γαλανός, η Άντζελα Γκερέκου, ο Πασχάλης Τσαρούχας, η Δώρα Χρυσικού, η Αντιγόνη Κουλουκάκου, αλλά και από το θεατρικό σανίδι, η εκπληκτική Λυδία Κονιόρδου, μπαίνουν στη Γη της Ελιάς και προσφέρουν ρεσιτάλ ερμηνείας. Μάλιστα, σε επόμενα επεισόδια θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και τη σπουδαία Μάρω Κοντού.

    Ο τρόπος με τον οποίο ξετυλίγεται το κουβάρι της ιστορίας κρατά το ενδιαφέρον αμείωτο, ενώ οι ανατροπές έρχονται ξαφνικά εκεί που δεν τις περιμένεις.

    Η σκηνοθετική ματιά του Αντρέα Γεωργίου, σε συνδυασμό με την εξαιρετική πλοκή και τη μουσική επένδυση, που ταιριάζει αλληλένδετα με το σκηνικό της φύσης, φαίνεται πως είναι η ιδανική συνταγή που θα σε κάνει να κολλήσεις σε αυτή την ιστορία αγάπης, μίσους και εκδίκησης.

    Αυτό το φθινόπωρο το μόνο σίγουρο είναι πως όλοι θα μιλάνε για την προσεγμένη δουλειά, κινηματογραφικών προδιαγραφών, που γίνεται στη Γη της Ελιάς και τις ερμηνείες που θα καθηλώσουν μέσα από την τηλεόραση του MEGA.



    ΣΧΟΛΙΑ