Menu
-0.35%
Τζίρος: 293.63 εκατ.

Έμπορος πλήρωσε πρόστιμο 1.000 ευρώ για ένα μαγνητάκι… αξίας 2 ευρώ! – Γιατί απορρίφθηκε η προσφυγή στη ΔΕΔ

Media

Γιάνης Βαρουφάκης: H Ελβετία, η υπερηφάνεια και…το πάρτι στο Twitter!

Γιάνης Βαρουφάκης
Comments

Στη δημοσιότητα βρίσκονται από χθες τα οικονομικά στοιχεία βουλευτών και υπουργών για την τριετία 2016-2018, με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να το έχουν αναγάγει σε αγαπημένο θέμα συζήτησης. Από τα στοιχεία αυτά, βέβαια, ξεχωρίζουν πάγια αγαπημένα πρόσωπα, όπως ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης, για τον οποίο το Twitter έχει στήσει πάρτι, μετά την αποκάλυψη του πόθεν έσχες του.

Κύριος λόγος που ο αρχηγός του Μέρα25 έγινε το αγαπημένο «θήραμα» των χρηστών του Twitter είναι ότι, βάσει των στοιχείων που δημοσιεύθηκαν, το εισόδημα του κ. Βαρουφάκη φαίνεται να έχει διπλασιαστεί κατά τα χρόνια που ακολούθησαν της περιόδου που ο ίδιος διατελούσε υπουργός Οικονομικών με την πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Τα οικονομικά του κ. Βαρουφάκη φαίνεται να ευνοήθηκαν από το καλοκαίρι του 2015 και μετά, δηλαδή την περίοδο που στην Ελλάδα έκλειναν οι τράπεζες και επιβάλλονταν για πρώτη φορά τα capital controls. Η διαπίστωση αυτή ήταν κάτι που εξόργισε τους χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι δημιούργησαν το hashtag #Ελβετία, σχολιάζοντας ποικιλοτρόπως τόσο τα οικονομικά στοιχεία που αποτυπώνονται στο πόθεν έσχες του κ. Βαρουφάκη, όσο και την μετέπειτα δήλωσή του για την υπερηφάνεια που νιώθει για τα εισοδήματά του.

Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών ανέβασε μια ανάρτηση στο Twitter, στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Τιμή μου που δηλώνω μεγάλα ξένα εισοδήματα από τα βιβλία και την εργασία μου. Ακόμα μεγαλύτερη ότι από αυτά πληρώνω μεγάλο φόρο στο Δημόσιο μας: 147.592€ το 2016 & 295.926€ για το 2017. Ξέρετε άλλο πολιτικό που κάνει μεγάλη εισαγωγή συναλλάγματος και δεν έχει εξάγει ούτε 1€;».

Οι χρήστες του Twitter έστησαν πάρτι κάτω από αυτή τη δημοσίευση, αφήνοντας πλήθος οργισμένων σχολίων για τους ισχυρισμούς του πρώην υπουργού.

Δείτε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα:

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

Μοιραστείτε την άποψή σας

Σχόλια
Οδηγίες

Για να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το 2008 ήταν τα στεγαστικά – Τώρα είναι τα κρατικά ομόλογα
Το μεγάλο πρόβλημα του ΚΜ με το 25%, η χαρά του Πιέρρ, η θερμή υποδοχή Στουρνάρα στην Πόλη και το βραβείο στην ΕΡΤ
Λύση για τα χρέη εκατομμυρίων στην ΕΡΤ, το παρασκήνιο με τον Παπαβασιλείου, χαμός με Σημίτη στον Alpha, αλλαγές στη Nova και ποιος αναλαμβάνει το CNN Greek TV
Τα «new entries» και οι «κόντρες» στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια – Όλα τα ονόματα
Κώτσηρας: Κάμερες στις εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης – 62 λιγότεροι νεκροί στην άσφαλτο το πρώτο οκτάμηνο του 2026
Nέα Υόρκη: Αντιδράσεις στην κυβέρνηση Τραμπ για την πρόταση Μαμντάνι «να φύγει η ICE από την πόλη»
Συμφωνία Τραμπ με Πούτιν: Η Ρωσία θα ρίξει στη διεθνή αγορά έως και 3.000.000 τόνους ντίζελ – Άμεσα οι 300.000
Ρωσία: Αύξηση 14,5% στις δημοσιονομικές δαπάνες στο εννεάμηνο
Νέα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου επιλέχθηκε η Κέιτι Ζακαράια
Ρωσικά ΜΜΕ: Ουκρανικά drones ενδέχεται να καθυστέρησαν την προσγείωση του αεροσκάφους του Πούτιν