array(0) {
}
        
    
Menu
-2.63%
Τζίρος: 294.99 εκατ.

Ουγγαρία: Το πολιτικό μέλλον του Όρμπαν κρίνεται στις εκλογές με συμμετοχή ρεκόρ

Media

Γιάνης Βαρουφάκης: H Ελβετία, η υπερηφάνεια και…το πάρτι στο Twitter!

Γιάνης Βαρουφάκης
Comments

Στη δημοσιότητα βρίσκονται από χθες τα οικονομικά στοιχεία βουλευτών και υπουργών για την τριετία 2016-2018, με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να το έχουν αναγάγει σε αγαπημένο θέμα συζήτησης. Από τα στοιχεία αυτά, βέβαια, ξεχωρίζουν πάγια αγαπημένα πρόσωπα, όπως ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης, για τον οποίο το Twitter έχει στήσει πάρτι, μετά την αποκάλυψη του πόθεν έσχες του.

Κύριος λόγος που ο αρχηγός του Μέρα25 έγινε το αγαπημένο «θήραμα» των χρηστών του Twitter είναι ότι, βάσει των στοιχείων που δημοσιεύθηκαν, το εισόδημα του κ. Βαρουφάκη φαίνεται να έχει διπλασιαστεί κατά τα χρόνια που ακολούθησαν της περιόδου που ο ίδιος διατελούσε υπουργός Οικονομικών με την πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Τα οικονομικά του κ. Βαρουφάκη φαίνεται να ευνοήθηκαν από το καλοκαίρι του 2015 και μετά, δηλαδή την περίοδο που στην Ελλάδα έκλειναν οι τράπεζες και επιβάλλονταν για πρώτη φορά τα capital controls. Η διαπίστωση αυτή ήταν κάτι που εξόργισε τους χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι δημιούργησαν το hashtag #Ελβετία, σχολιάζοντας ποικιλοτρόπως τόσο τα οικονομικά στοιχεία που αποτυπώνονται στο πόθεν έσχες του κ. Βαρουφάκη, όσο και την μετέπειτα δήλωσή του για την υπερηφάνεια που νιώθει για τα εισοδήματά του.

Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών ανέβασε μια ανάρτηση στο Twitter, στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Τιμή μου που δηλώνω μεγάλα ξένα εισοδήματα από τα βιβλία και την εργασία μου. Ακόμα μεγαλύτερη ότι από αυτά πληρώνω μεγάλο φόρο στο Δημόσιο μας: 147.592€ το 2016 & 295.926€ για το 2017. Ξέρετε άλλο πολιτικό που κάνει μεγάλη εισαγωγή συναλλάγματος και δεν έχει εξάγει ούτε 1€;».

Οι χρήστες του Twitter έστησαν πάρτι κάτω από αυτή τη δημοσίευση, αφήνοντας πλήθος οργισμένων σχολίων για τους ισχυρισμούς του πρώην υπουργού.

Δείτε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα:

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

Μοιραστείτε την άποψή σας

Σχόλια
Οδηγίες

Για να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ουγγαρία: Το πολιτικό μέλλον του Όρμπαν κρίνεται στις εκλογές με συμμετοχή ρεκόρ
Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς 50% την Κίνα αν βοηθήσει στρατιωτικά το Ιράν
Πεσκόφ: Η Ρωσία έτοιμη να προμηθεύσει αέριο την ΕΕ
Φρουροί της Επανάστασης: Θα παγιδεύσουμε τους εχθρούς μας σε μια «θανάσιμη δίνη» στα στενά του Ορμούζ
Τραμπ: Θα χρειαστεί λίγος χρόνος για τον αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ
EE: Θα συμβάλουμε στις διπλωματικές προσπάθειες για την εκεχειρία στη Μέση Ανατολή
Bloomberg: Πώς οι συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν στο Ισλαμαμπάντ κατέληξαν χωρίς συμφωνία
Επίσκεψη Δένδια στον Έβρο το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα
Τραμπ: Απειλεί με αποκλεισμό στα Στενά του Ορμούζ μετά το ναυάγιο των συνομιλιών με το Ιράν
Πούτιν σε Πεζεσκιάν: Η Ρωσία έτοιμη να αναλάβει διαμεσολάβηση για τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή