• Media

    Φίνος Φιλμ: To συγκινητικό βίντεο για τα γενέθλια της Αλίκης Βουγιουκλάκη

    • NewsRoom
    Αλίκη Βουγιουκλάκη

    Αλίκη Βουγιουκλάκη


    Μια ξεχωριστή ανάρτηση έκανε η Φίνος Φιλμ, καθώς σαν χθες το 1934 γεννήθηκε η απόλυτη Ελληνίδα σταρ, Αλίκη Βουγιουκλάκη.

    Η εταιρία παραγωγής ταινιών θέλησε να τιμήσει τη μνήμη της με ένα βίντεο στα social media, στο οποίο παρουσίασε τις καλύτερες στιγμές της από τις ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου που όλοι αγαπήσαμε.

    Πιο συγκεκριμένα, στο βίντεο υπάρχουν σκηνές από τις ταινίες: «Η Λίζα και η Άλλη», «Το Ξύλο Βγήκε από τον Παράδεισο», «Αστέρω», «Μανταλένα», «Το Δόλωμα», «Η Νεράιδα και το Παλικάρι», «Η Αλίκη Δικτάτωρ» και «Η Ψεύτρα».

    «Την καριέρα μου την οφείλω στην Αλίκη. Ο Φίνος, όμως, με έκανε σταρ», γράφει η ανάρτηση μεταφέροντας λόγια που είχε πει η εθνική σταρ.

    Παράλληλα, αναφέρεται και ένα σύντομο βιογραφικό της ηθοποιού που αγαπήθηκε όσο καμία άλλη.

    «Η Αλίκη Βουγιουκλάκη γεννήθηκε στην Αθήνα στις 20 Ιουλίου 1934. Ολοκλήρωσε το Γυμνάσιο Αμαρουσίου. Λάτρευε την Γκρέτα Γκάρμπο και την Μαίρη Πίκφορντ. Έδωσε εξετάσεις και πέρασε στο Εθνικό Θέατρο το 1952, χωρίς την έγκριση της μητέρας της. Έκανε την είσοδο της στη Φίνος Φιλμ με την «Αστέρω» το 1959. Κέρδισε το Βραβείο Α Γυναικείου Ρόλου με την «Μανταλένα» το 1960 στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Πρωταγωνίστησε σε 42 κινηματογραφικές ταινίες. Έγινε σύμβολο, μύθος, ξεπέρασε την ηθοποιό και μετατράπηκε σε είδωλο», αναφέρει το βίντεο.

    Διαβάστε επίσης:

    Νικόλ Κίντμαν: Σε ευχαριστώ, όμορφη Ελλάδα!

    Amazon: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ για το prequel του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών»

     



    ΣΧΟΛΙΑ