• Media

    Χρυσές Σφαίρες: Απόψε η μεγάλη βραδιά – Τα λαμπερά ονόματα που θα «παρελάσουν» από τη διοργάνωση

    • NewsRoom

    Χρυσές Σφαίρες


    Λαμπερή θα είναι η αποψινή βραδιά στην άλλη μεριά του πλανήτη, καθώς έφθασε η μεγάλη μέρα της απονομής των Χρυσών Σφαιρών 2020

    Στον ρυθμό των Όσκαρ μπαίνει από σήμερα το Χόλιγουντ, καθώς οι Χρυσές Σφαίρες θεωρούνται παραδοσιακά οι προάγγελοι των Όσκαρ.

    Στο Beverly Hilton Hotel, στο Μπέβερλι Χιλς φιλοξενείται φέτος η 77η απονομή των βραβείων της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών στο Χόλιγουντ το βράδυ της Κυριακής, 5 Ιανουαρίου (ξημερώματα Δευτέρας 6 Ιανουαρίου για την Ελλάδα). Οικοδεσπότης στις φετινές Χρυσές Σφαίρες θα είναι και φέτος ο Ρίκι Τζερβές, ο οποίος αποκάλυψε ότι αναλαμβάνει την παρουσίαση για τελευταία φορά.

    Λαμπερό θα είναι και το «σώμα» των ηθοποιών που θα αναλάβουν την παρουσίαση και απονομή των βραβείων, με μεγάλα ονόματα αστέρων του Χόλιγουντ να έχουν επιβεβαιωθεί. Ανάμεσά τους οι Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Γκλεν Κλόουζ, Τζέισον Μομόα, Κρις Έβανς, Κέιτ Μπλάνσετ, Τζένιφερ Άνιστον, Γουίλ Φέρελ, Μπραντ Πι, Γκουίνεθ Πάλτροου, Σκάρλετ Γιοχάνσον, Μάργκο Ρόμπι, Ναόμι Γουότς, Ρις Γουίδερσπουν, Ρέιτσελ Βάις, Έλτον Τζον.

    Υπενθυμίζεται, επιπλέον, ότι, όπως έχει γίνει γνωστό, ο Τομ Χανκς θα ανέβει στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο Σεσίλ Ντε Μίλ για την προσφορά του στο σινεμά, αλλά πιθανότατα θα ανέβει μια ακόμη φορά, αφού είναι επίσης υποψήφιος για τον ρόλο του στο «A Beautiful Day in the Neighborhood». Η Έλεν ΝτεΤζένερις θα παραλάβει κι εκείνη το δικό της τιμητικό βραβείο Κάρολ Μπερνέτ, για την προσφορά της στην τηλεόραση.

    Δυνατή η μάχη στις υποψηφιότητες

    Στην «αρένα» των υποψηφίων για τις Χρυσές Σφαίρες, η «Ιστορία Γάμου» του Νόα Μπόμπακ προηγείται με έξι συνολικά υποψηφιότητες. Ο «Ιρλανδός» του Μάρτιν Σκορτσέζε και το «Κάποτε στο Χόλιγουντ» του Κουέντιν Ταραντίνο ακολουθούν με πέντε το καθένα. Το «Joker» του Τοντ Φίλιπς και το «The Two Popes» του Φερνάντο Μειρέλες έχουν από τέσσερις το καθένα.

    Το Netflix, που έχει φέτος 17 υποψηφιότητες στην κινηματογραφική κατηγορία, κατάφερε να πλασάρει τέσσερις από τις ταινίες του στις πεντάδες του καλύτερου φιλμ με τον «Ιρλανδό» του Μάρτιν Σκορσέζε, την «Ιστορία Γάμου» του Νόα Μπόμπακ και το «The Two Popes» του Φερνάντο Μειρέλες στην κατηγορία καλύτερου δραματικού φιλμ και το «Dolemite Is My Name» του Κρεγκ Μπρούερ στην κατηγορία της κωμωδίας ή μιούζικαλ.

    Ο Κουέντιν Ταραντίνο κι ο Μπονγκ Τζουν-Χο μετρούν φέτος από δύο υποψηφιότητες ο καθένας, τόσο για την σκηνοθεσία, όσο και για το σενάριο των «Κάποτε στο Χόλιγουντ» και «Παράσιτα» αντίστοιχα. Δύο υποψηφιότητες έχει και η Σύνθια Ερίβο για το «Harriet», τόσο στην κατηγορία Α’ γυναικείου ρόλου, όσο και στο τραγούδι. Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, από την άλλη, είναι υποψήφιος για τον «Ιρλανδό», αλλά όχι για την ερμηνεία του, αλλά μόνο για την παραγωγή της ταινίας.

    Στις τηλεοπτικές κατηγορίες, τα «Chernobyl», «The Crown» και «Unbelievable» προηγούνται με τέσσερις υποψηφιότητες το καθένα, ενώ ακολουθούν, με τρεις, τα «Barry», «Big Little Lies», «Fleabag», «Fosse/Verdon», «The Kominsky Method», «The Morning Show», «Succession».

    Το «The Morning Show» σηματοδοτεί την πρώτη σειρά της Apple που βρίσκεται υποψήφια και, εκτός από την θέση της στην πεντάδα της καλύτερης σειράς, κέρδισε δύο ακόμη υποψηφιότητες για τις πρωταγωνίστριές του, Τζένιφερ Άνιστον και Ρις Γουίδερσπουν.

    Όπως προαναφέρθηκε, οι Χρυσές Σφαίρες θεωρούνται σαν τον προάγγελο των Όσκαρ, η απονομή των οποίων πραγματοποιείται παραδοσιακά μέσα στον Μάρτιο. Είναι πολύ σημαντικό για τους υποψηφίους να αναδειχθούν σε νικητές των βραβείων της αποψινής βραδιάς στην Αμερική, καθώς, με το δεδομένο αυτό, ενισχύεται η παρουσία και η δυναμική τους στην απονομή των Όσκαρ, που θεωρείται η κορυφαία διοργάνωση βράβευσης του κινηματογράφου παγκοσμίως. Σημειώνεται, τέλος, ότι οι φετινές οσκαρικές υποψηφιότητες θα ανακοινωθούν στις 13 Ιανουαρίου, λίγες μόλις ημέρες μετά την ανάδειξη των νικητών των Χρυσών Σφαιρών.



    ΣΧΟΛΙΑ