Media

Αντζελίνα Τζολί – Μπραντ Πιτ: Μαίνεται ο «πόλεμος» μετά την επιμέλεια των παιδιών

Μπραντ Πιτ και Αντζελίνα Τζολί


Μπορεί η μάχη των Αντζελίνα Τζολί και Μπραντ Πιτ για την επιμέλεια των παιδιών τους να έχει τελειώσει, όμως ο πόλεμος μεταξύ τους συνεχίζεται.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες, ο 57χρονος Μπραντ Πιτ, κέρδισε την κοινή επιμέλεια που ήθελε για τα παιδιά του, ηλικίας μεταξύ 12 και 17 ετών. Η υπόθεση έχει τραβήξει τόσο πολύ, που ο μεγαλύτερος γιος τους Μάντοξ είναι τώρα 19 ετών και σπουδάζει στο πανεπιστήμιο της Κορέας.

Όμως, η εντολή – που εκδόθηκε στις 13 Μαΐου – δεν προαναγγέλλει ότι όλα θα κυλήσουν ειρηνικά σε αυτή τη «σπασμένη» οικογένεια. Η 45χρονη Αντζελίνα Τζολί, ασκεί ένσταση κατά της απόφασης, και μπορεί να αποκαλυφθεί ότι προσπαθεί να απομακρύνει τον δικαστή από την υπόθεση, πράγμα που θα σήμαινε ότι η απόφασή του ακυρώνεται. Στην έφεσή της, η Αντζελίνα Τζολί ισχυρίζεται ότι ο δικαστής θεώρησε ότι τα αποδεικτικά στοιχεία της «στερούνται αξιοπιστίας σε πολλούς σημαντικούς τομείς».

Η υπόθεση θα συνεχιστεί στο εφετείο στην Καλιφόρνια στις 9 Ιουλίου. Από την πλευρά του, ο Μπραντ Πιτ έχει προσλάβει έναν κορυφαίο δικηγόρο, ο οποίος είναι γνωστός ως «ο καλύτερος των καλύτερων», για να αντιμετωπίσει κάθε εμπόδιο σε αυτό το πικρόχολο διαζύγιο του Χόλιγουντ. Ο λόγος για τον Ted Boutrous Jr, ο οποίος φαίνεται να είναι το μυστικό όπλο του ηθοποιού.

Άλλοι που παρευρέθηκαν στις ακροάσεις, όπως αναφέρει η Daily Mail, ισχυρίζονται ότι η ομάδα της Αντζελίνα Τζολί στο δικαστήριο, προσπάθησε να δυσφημίσει εμπειρογνώμονες που έδιναν αποδείξεις για το τι θα ήταν καλύτερο για τα παιδιά. Συγκεκριμένα, μια πηγή είπε και για τις δύο πλευρές, πως «Υπήρξε μια σειρά από απελπισμένες κινήσεις. Όποιος έλεγε κάτι που δεν τους άρεσε, θα πολεμούσαν ενάντια στην αξιοπιστία του, για να μη καταθέσει. Αυτό έχει συνεχιστεί για μήνες».

Βέβαια όλοι αυτοί οι ισχυρισμοί δεν μπορούν να επαληθευτούν, καθώς οι ακροάσεις διεξήχθησαν ιδιωτικά και όλα τα έγγραφα που σχετίζονται με αυτές, δεν μπορούν να προβληθούν δημόσια.

Ενώ η ρύθμιση της επιμέλειας είναι ένα σημαντικό βήμα, το διαζύγιο απέχει πολύ από το να διευθετηθεί. Το ζευγάρι πρέπει ακόμη να ασχοληθεί με το ζήτημα των οικονομικών – ένα περίπλοκο ζήτημα όταν υπάρχουν δύο πάμπλουτοι άνθρωποι με περιουσιακά στοιχεία και ακίνητα σε όλο τον κόσμο – και αυτό δεν έχει καν ξεκινήσει ακόμη. Λαμβάνοντας υπόψη ότι χρειάστηκαν περισσότερα από τέσσερα χρόνια για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, κανείς δεν προβλέπει ότι η υπόθεση θα τελειώσει σύντομα.

Ο γάμος τους, διήρκεσε μόλις 25 μήνες, ξεκινώντας με μια εκκεντρική τελετή στο τεράστιο κτήμα τους στη Γαλλία και τελείωσε με μια τεράστια αναστάτωση σε ένα ιδιωτικό τζετ στο Tarmac της Μινεσότα, που οδήγησε την Αντζελίνα Τζολί να καταθέσει αίτηση διαζυγίου.

Και οι δύο πλευρές εξαπέλυσαν επίθεση, η μία κατά της άλλης. Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης του το 2017, ο Μπραντ Πιτ εξομολογήθηκε ότι ήλπιζε για συναινετικό διαζύγιο. «Και οι δύο κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Άκουσα έναν δικηγόρο να λέει: “Κανείς δεν κερδίζει στο δικαστήριο, είναι απλώς θέμα ποιος τραυματίζεται χειρότερα”. Και φαίνεται να είναι αλήθεια… είναι απλώς μια επένδυση στο βιτριολικό μίσος. Απλώς αρνούμαι. Και η σύντροφος μου σε αυτό συμφωνεί», είχε πει. Τελικά απ’ ό,τι φαίνεται, έκανε λάθος.

Το ειδύλλιο των δύο σταρ του Χόλιγουντ, ξεκίνησε όταν πρωταγωνίστησαν στην ταινία Mr. & Mrs. Smith το 2005. Σύντομα, η οικογένεια τους άρχισε να αυξάνεται με τον ερχομό των παιδιών τους. Η Αντζελίνα Τζολί, είχε ήδη υιοθετήσει τον Μάντοξ από ορφανοτροφείο στην Καμπότζη το 2002, ενώ ήταν παντρεμένη με τον ηθοποιό Μπίλι Μπομπ Θόρντον. Ο Μπραντ Πιτ έγινε ο θετός πατέρας του το 2006.

Μαζί το ζευγάρι υιοθέτησε στη συνέχεια τον Πάξ, τώρα 17 ετών, από το Βιετνάμ όταν ήταν τριών, και τη Ζαχάρα, που σήμερα είναι 16 ετών, από την Αιθιοπία. Απέκτησαν επίσης τρία παιδιά μαζί, τη Σιλό το 2006 και τα δίδυμα Νοξ και Βιβιέν το 2008.

Ο Μπραντ Πιτ και η Αντζελίνα Τζολί, παντρεύτηκαν τον Αύγουστο του 2014 στο σπίτι τους στη Γαλλία, σε μια τελετή στην οποία συμμετείχαν σε μεγάλο βαθμό τα παιδιά τους, στα οποία είχε επιτραπεί να σκιτσάρουν σχέδια που στη συνέχεια ράφτηκαν στο πέπλο της νύφης.

Αλλά μόλις δύο χρόνια αργότερα, όλα κατέρρευσαν. Την Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016, ολόκληρη η οικογένεια ταξίδεψε από το Παρίσι στο Λος Άντζελες, κάνοντας μια στάση ανεφοδιασμού στη Μινεσότα. Υπήρχε ένα «περιστατικό» καθώς το τζετ βρισκόταν στον αεροδιάδρομο και τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, η Τζολί ανακοίνωσε ότι το ζευγάρι χωρίζει και ότι ζητά διαζύγιο «για την υγεία της οικογένειας».

Ο μάνατζερ της, Geyer Kosinski, υπαινίχθηκε αμέσως ότι η εντυπωσιακή ηθοποιός, μίλησε για την υγεία των παιδιών της. «Η Αντζελίνα θα κάνει πάντα ό,τι είναι προς το συμφέρον για να προστατεύσει τα παιδιά της», ανέφερε ο Kosinski.

Από την πλευρά του, ο Μπραντ Πιτ δεν απάντησε. Ο ρόλος που έπαιξε ο 15χρονος τότε υιοθετημένος γιος του, Μάντοξ, λέγεται ότι ήταν μεγάλος σε εκείνο το περιστατικό. Μία πηγή είπε, ότι όταν ο Μπραντ Πιτ και η Αντζελίνα Τζολί καβγάδισαν, παρενέβη ο Μάντοξ για να την υπερασπιστεί προφορικά.

Τόσο το FBI όσο και το Τμήμα Υπηρεσιών Παιδιών και Οικογένειας διερεύνησαν την υπόθεση, αλλά κανείς από τους δύο, δεν διαπίστωσε ότι ο Μπραντ Πιτ είναι επικίνδυνος για τα τα παιδιά. Τον Νοέμβριο του 2016, το FBI είπε: «Σε απάντηση των ισχυρισμών που έγιναν μετά από μια πτήση… που μετέφερε τον κ. Μπραντ Πιτ και τα παιδιά του, το FBI πραγματοποίησε έλεγχο και δεν θα συνεχίσει περαιτέρω έρευνα. Δεν έχουν κατατεθεί καταγγελίες πάνω σε αυτό το θέμα».

Αρχικά, το διαζύγιο φαινόταν αρκετά ειρηνικό. Το 2017, το ζευγάρι δημοσίευσε μια δήλωση λέγοντας ότι ζητούσαν διαμεσολάβηση μέσω ενός ιδιωτικού δικαστή, ο οποίος τους είχε παντρέψει. Ο Μπραντ Πιτ συνόδευσε ήσυχα την οικογένεια στην Καμπότζη για την πρεμιέρα της νέας ταινίας της Αντζελίνα Τζολί, η οποία αγόρασε ένα σπίτι 19 εκατομμυρίων λιρών κοντά από το σπίτι του στο Λος Άντζελες.

Ο διάσημος ηθοποιός, λέγεται ότι τότε ολοκλήρωσε ήσυχα μια «αποτοξίνωση VIP» και ότι παρευρέθηκε στις συναντήσεις Ανώνυμων Αλκοολικών, αφού παραδέχτηκε ότι έπινε πάρα πολύ. Αλλά το 2018, τα πράγματα πήραν άσχημη τροπή. Η Αντζελίνα Τζολί κατηγόρησε τον Μπραντ Πιτ ότι δεν την πληρώνει παρέχοντας της «ουσιαστική υποστήριξη» από τότε που χωρίσανε. Εκείνος υποστήριξε ότι στην πραγματικότητα της είχε δανείσει 8 εκατομμύρια δολάρια συν 1,3 εκατομμύρια δολάρια για λογαριασμούς.

Η επιμέλεια των παιδιών έγινε εμμονή και για τους δύο. Η Αντζελίνα Τζολί είχε αρχικά τη φυσική επιμέλεια και τα παιδιά επισκέπτονταν τον Μπραντ Πιτ σύμφωνα με ένα πρόγραμμα. Το 2019, η ηθοποιός είπε το εξής μιλώντας στο Harper’s Bazaar: «Θα ήθελα πολύ να ζήσω στο εξωτερικό και θα το κάνω μόλις τα παιδιά μου γίνουν 18 ετών. Αυτή τη στιγμή πρέπει να έχω τη βάση μου εκεί που ο πατέρας τους επιλέγει να ζήσει».

Η Αντζελίνα Τζολί προειδοποιήθηκε από το δικαστήριο να σταματήσει να παρακολουθεί τις επαφές μέσω κινητού τηλεφώνου μεταξύ του Μπραντ Πιτ και των παιδιών και επίσης την προειδοποίησαν για σοβαρές συνέπειες εάν δημιουργούσε απόσταση μεταξύ του ίδιου και των παιδιών τους.

Σε μια συνέντευξη της φέτος στη Vogue, η Αντζελίνα Τζολί, είπε ότι επικεντρώθηκε στη «θεραπεία» της οικογένειάς της: «Αισθάνομαι ότι μου λείπουν όλες οι δεξιότητες για να είμαι μια παραδοσιακή μαμά στο σπίτι. Το διαχειρίζομαι γιατί τα παιδιά είναι αρκετά ανθεκτικά και με βοηθούν, αλλά δεν είμαι καθόλου καλή σε αυτό. Αυτά είναι τα χρόνια που μεγαλώνουν και μετατρέπονται σε ενήλικες. Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ και φροντίζω να κάνω το καλύτερο που μπορώ».

Το περασμένο φθινόπωρο, Η Αντζελίνα Τζολί προσπάθησε να διώξει τον δικαστή της υπόθεσής τους, για φερόμενη σύγκρουση συμφερόντων, αλλά η προσπάθειά της ήταν ανεπιτυχής. Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, οι δικαστικές διαδικασίες άρχισαν στο Λος Άντζελες για την επιμέλεια των πέντε ανήλικων παιδιών. Και οι δύο πλευρές προσέφεραν λίστες μαρτύρων για κλήση – ο Μπραντ Πιτ ζητώντας 21 και η Αντζελίνα Τζολί επτά. Ήταν σωματοφύλακες, προσωπικό ασφαλείας, ειδικοί στην παιδική ψυχολογία και μια πρώην νταντά. Στις 12 Μαρτίου, η Τζολί κατέθεσε υπόμνημα στο δικαστήριο «Under Seal» -που σημαίνει ότι είναι ιδιωτικό και δεν μπορεί να προβληθεί στο κοινό- σύμφωνα με το οποίο ήθελε τα παιδιά να καταθέσουν για φερόμενη ενδοοικογενειακή βία. Αλλά τα παιδιά δεν κατέθεσαν, και η απόφαση δεν πήγε όπως θα ήθελε.

Τώρα έκανε μια προσπάθεια για τον αποκλεισμό του δικαστή από την υπόθεση διαζυγίου όπως προαναφέρθηκε, υποστηρίζοντας ότι ο δικαστής «αρνήθηκε να ακούσει τη συμβολή των ανηλίκων εφήβων σχετικά με τις εμπειρίες, τις ανάγκες ή τις επιθυμίες τους σχετικά με την τύχη της επιμέλειας». Ο Πίτερ Χάρβεϊ, πρώην γενικός εισαγγελέας του Νιου Τζέρσεϊ, λέει ότι η Αντζελίνα Τζολί κάνει εκστρατείες για το πώς αξιολογούνται τα θέματα επιμέλειας «για να διασφαλιστεί ότι άλλες οικογένειες δεν βιώνουν αυτό που έχει υπομείνει εκείνη».

Είπε επίσης ότι ο δικαστής αρνήθηκε να ακούσει στοιχεία που ισχυρίστηκε ότι είχε σχέση με την ασφάλεια και την ευημερία των παιδιών πριν εκδώσει την απόφαση του. Ωστόσο, ο Μπραντ Πιτ σύντομα απάντησε, δηλώνοντας ότι ο δικαστής διαπίστωσε ότι η μαρτυρία της Αντζελίνα Τζολί δεν είχε αξιοπιστία σε πολλούς σημαντικούς τομείς και ότι η υπάρχουσα εντολή επιμέλειας μεταξύ των διαδίκων πρέπει να τροποποιηθεί, προς όφελος των παιδιών. Ανέφερε ότι οι αντιρρήσεις της Αντζελίνα Τζολί και οι περαιτέρω καθυστερήσεις στην επίτευξη συμφωνίας θα «βλάψουν σοβαρά τα παιδιά, τα οποία θα στερηθούν περαιτέρω τη μονιμότητα και σταθερότητα».

«Λέει ότι τα παιδιά δεν μίλησαν στο δικαστήριο. Το θέμα είναι ότι τα παιδιά μίλησαν με τους θεραπευτές τους σε κατάλληλες καταστάσεις. Αξιολογήθηκαν και στη συνέχεια αναφέρθηκαν στο δικαστήριο. Δεν υπάρχει τέλεια βέλτιστη κατάσταση για κάτι τόσο δύσκολο όπως αυτό, αλλά τους μίλησαν επαγγελματίες. Είναι γνωστό στον κλάδ, ότι ποτέ δεν θέλει κανείς να καταθέτουν τα παιδιά στο δικαστήριο. Αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που πρέπει να θέλει ο καθένας. Δεν θέλεις ποτέ να συμβεί αυτό. Είναι πάντα τραυματικό. Έτσι, όταν παραπονιέται ότι δεν επιτρέπεται στα παιδιά να καταθέσουν, αυτό ενισχύει περισσότερο το γεγονός ότι ο δικαστής έλαβε μια καλή απόφαση σχετικά με την κράτηση», αναφέρει μια πηγή.

«Υπήρξαν εκατοντάδες εμπειρογνώμονες, θεραπευτές και ούτω καθεξής και ο δικαστής τους έχει ακούσει όλους και έχει πάρει αυτό που ονομάζεται “προσωρινή απόφαση” που στη συνέχεια επικυρώνεται. Το μόνο που ήθελε ο Μπραντ ήταν κοινή επιμέλεια. Ο Μπραντ ενδιαφέρεται πολύ για τα παιδιά του και θέλει το καλύτερο για αυτά. Θέλει απλώς να περάσει όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο μαζί τους. Η άλλη πλευρά κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να αποτρέψει αυτό να συμβεί», προσθέτει η πηγή.

Μια άλλη πηγή προειδοποιεί: «Ο Ιούλιος θα είναι σημαντικός. Εάν ο δικαστής διατηρηθεί στη θέση του, τότε ισχύει η απόφαση. Εάν ο δικαστής δεν μείνει, τότε η απόφαση είναι κενή και πρέπει να ξεκινήσουμε ξανά από την αρχή».

Διαβάστε ακόμη:

Ο Μπραντ Πιτ κέρδισε τη συνεπιμέλεια των παιδιών του με την Αντζελίνα Τζολί

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωσηΣΧΟΛΙΑ