• Media

    Αλλάζουν τα τηλεοπτικά σήματα καταλληλότητας- Ποια είναι τα νέα και πότε θα τα δούμε

    • NewsRoom

    Σήμανση καταλληλότητας τηλεοπτικών προγραμμάτων


    Αλλαγές στο πεδίο της σήμανσης καταλληλότητας των τηλεοπτικών προγραμμάτων πρόκειται να πραγματοποιηθούν, με τα νέα, ανανεωμένα σήματα που θα βλέπουμε στου δέκτες της τηλεόρασής μας να κάνουν την εμφάνισή τους, το πιθανότερο, στις 30 Σεπτεμβρίου.

    Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει υπουργική απόφαση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τα γεωμετρικά σήματα που έβλεπαν έως τώρα οι τηλεθεατές πριν από την έναρξη ενός τηλεοπτικού προγράμματος, πρόκειται να αντικατασταθούν.

    Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα έχουν την υποχρέωση να εντάξουν τα προγράμματα που παρουσιάζουν σε μια από τις πέντε νέες κατηγορίες σημάτων που θα δημιουργηθούν.

    Αναλυτικά, οι πέντε νέες κατηγορίες σήμανσης τηλεοπτικών προγραμμάτων θα είναι οι εξής:

    -Το σύμβολο με το γράμμα Κ: Κατάλληλο για όλους.
    -Το σύμβολο με τον αριθμό 8: Κατάλληλο άνω των 8 ετών.
    -Το σύμβολο με τον αριθμό 12: Κατάλληλο άνω των 12 ετών.
    -Το σύμβολο με τον αριθμό 16: Κατάλληλο άνω των 16 ετών .
    -Το σύμβολο με τον αριθμό 18:Κατάλληλο άνω των 18 ετών.

    Παράλληλα, θα υπάρξει επιπλέον, ειδική, επιμέρους σήμανση, η οποία θα προσδιορίζει το είδος της ακαταλληλότητας του τηλεοπτικού προγράμματος. Επί παραδείγματι, τέτοια προγράμματα είναι εκείνα που περιέχουν σκηνές σεξ, βίας, χρήσης ουσιών ή ακατάλληλης φρασεολογίας.

    Την είδηση έκανε γνωστή και η ΕΡΤ, μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Twitter.

    Πιθανότερη ημερομηνία «εγκαινιασμού» των νέων σημάτων καταλληλότητας στους τηλεοπτικούς μας δέκτες είναι η 30η Σεπτεμβρίου.



    ΣΧΟΛΙΑ