• LIFE&STYLE

    MasterChef: Πέρασε ο Βασίλης έχοντας μόλις 5% όραση – Η συγκινητική εξομολόγηση του Λεωνίδα Κουτσόπουλου

    • NewsRoom

    Ο Βασίλης κέρδισε τη λευκή ποδιά


    Μια από τις πιο συγκινητικές ιστορίες που διδάσκει την δύναμη της θέλησης και της επιμονής, είδαμε στις οντισιόν του MasterChef 4.

    Τις εντυπώσεις έκλεψε ο 36χρονος Βασίλης, ο οποίος παρά το γεγονός ότι έχει χάσει την όρασή του και βλέπει μόνο κατά 5% κατάφερε να ετοιμάσει ένα νόστιμο πιάτο που του εξασφάλισε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του διαγωνισμού.

    Ο Βασίλης έφτιαξε μανιταρόσουπα βελουτέ, ένα πιάτο που του χάρισε την λευκή ποδιά.

    «Ονομάζομαι πρακτικά τυφλός, διότι έχω μόνο 5% όραση! Έχω ένα μότο, το οποίο είναι τέσσερα αρχικά γράμματα. Το Ε, το Θ, το Υ και το Π. Επιμονή, θέληση, υπομονή και πείσμα. Πιστεύω ότι έχω και τα τέσσερα», εξομολογήθηκε ο παίκτης που περιέγραψε στους κριτές πως έχασε την όραση του και από τα δύο του μάτια.

    Το πρόβλημα στην όρασή του όπως είπε δεν το απέκτησε εκ γενετής καθώς το πρώτο του μάτι το έχασε σε ηλικία 12 ετών και το δεύτερο μάτι σε ηλικία 24 ετών.

    «Έπεσα στο σχολείο και χτύπησα πάνω στα πόδια της δασκάλας μου. Το τακούνι της μπότας της μου έσπασε τη μύτη και από το χτύπημα επηρεάστηκε το οπτικό νεύρο του αριστερού ματιού και σιγά σιγά χάθηκε η όραση μου, με αποτέλεσμα να βλέπω μόνο από το ένα μάτι!

    Το δεύτερο μάτι το έχασα το 2007, έτσι ξαφνικά! Ανακάλυψα ότι έπαθε ατροφία οπτικού νεύρου!» είπε στους κριτές, οι οποίοι άκουσαν την ιστορία του συγκλονισμένοι.

    Μέσα από το Twitter, οι τηλεθεατές συνεχάρηκαν τον Βασίλη για τη δύναμη ψυχής και το ταλέντο του, ενώ ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος συγκινήθηκε ιδιαίτερα με τον Βασίλη, αφού όπως εξομολογήθηκε διατηρούσε σχέση με μία κωφάλαλη κοπέλα, όταν πήγαινε Λύκειο.

    «Βασίλη, θα σου πω το εξής. Το πιάτο που έχεις φτιάξει είναι πάρα πολύ νόστιμο. Σε ότι έχει να κάνει με εσένα, είναι πάρα πολύ δυνατό αυτό που βγάζεις, η θετική σου ενέργεια.

    Και το λέω αυτό γιατί έχουμε δει και ανθρώπους που η πρώτη σκέψη είναι η παραίτηση όταν τους συμβαίνει κάτι δύσκολο. Θα σου πω μια προσωπική μου εμπειρία, εκεί κάπου στο Λύκειο τα είχα με μία κοπέλα, η οποία ήταν κωφάλαλη.

    Το πιο σημαντικό ήταν να μην την κάνω να νιώθει ότι είχε κάποιο πρόβλημα, που δεν είχε. Ήταν ένας πλήρως λειτουργικός άνθρωπος και το πρόβλημα το έχουμε εμείς που συνήθως επειδή είμαστε λίγο γαϊδούρια, στην καθημερινότητά μας βάζουμε εμπόδια σε αυτούς τους ανθρώπους. Από μένα είναι Ναι», είπε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος.

    Δείτε το βίντεο:



    ΣΧΟΛΙΑ