• LIFE&STYLE

    MasterChef 5: Η Μαργαρίτα είναι η πρώτη Ελληνίδα MasterChef (video)

    • NewsRoom

    Μαργαρίτα Νικολαΐδη, MasterChef


    Το μεγάλο φαβορί από την αρχή κιόλας του διαγωνισμού για την κατάκτηση του φετινού MasterChef, η Μαργαρίτα Νικολαΐδη κατάφερε να βγει νικήτρια και να γίνει η πρώτη Ελληνίδα MasterChef!

    Ο μεγάλος τελικός του MasterChef 5 πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, με τους δύο φιναλίστ να αναμετρούνται στην τελευταία δοκιμασία του διαγωνισμού και την επιστροφή όλων των παλιών παικτών στο πλατό για την ανακοίνωση του αποτελέσματος, το οποίο έγινε σε live μετάδοση.

    Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, οι δύο φιναλίστ του μαγειρικού διαγωνισμού, Μαργαρίτα Νικολαΐδη και Διονύσης Σαρακίνης κλήθηκαν να φέρουν εις πέρας 5 απαιτητικές δοκιμασίες προκειμένου να αναδειχθεί ο νικητής του τίτλου, αλλά και του χρηματικού επάθλου των 50.000 ευρώ.

    Στο πλατό βρέθηκαν όλοι οι παίκτες που συμμετείχαν στο MasterChef 5, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Τζιοβάνι, αλλά και ο Παναγιώτης Τζαμαλής, που προηγουμένως ήταν απόντες.

    Μετά από κυριολεκτικά 8.000 τεστ λόγω κορονοϊού (συνολικά ως παραγωγή), 12 mystery boxes και 25 καλεσμένους, οι δύο φιναλίστ διαγωνίστηκαν απόψε για τελευταία φορά.

    Κομβικό ρόλο στη βραδιά και την τελική βαθμολογία έπαιξε ο 49χρονος σεφ Jason Atherton, του οποίου συνταγές κλήθηκαν να αντιγράψουν οι δύο φιναλίστ.

    Ο σεφ Atherton είναι κάτοχος ενός αστεριού Michelin, υπήρξε «δεξί χέρι» του Gordon Ramsay στο εστιατόριο «Maze» στο Λονδίνο και συμπαρουσίασε την εκπομπή του «My Kitchen Rules».

     

    Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

     

    Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MasterChef GR (@masterchefgr)

    Οι βαθμολογίες των παικτών

    Για τη δοκιμασία στη Χαλκιδική, η Μαργαρίτα έλαβε 8/10 και έτσι με την ίδια βαθμολογία από την ομαδική έφτασε τους 16. Αντίστοιχα ο Διονύσης, έχοντας 7/10 από την ομαδική, έλαβε άλλο ένα επτάρι από την προσπάθεια στη Χαλκιδική, φτάνοντας τους 14 βαθμούς.

    Στην τρίτη βαθμολογία, αναφορικά με τη δοκιμασία από τον σουηδικής καταγωγής διάσημο σεφ Fredrik Berselius, η Μαργαρίτα έλαβε 7/10. Για την ίδια προσπάθεια, ο αντίπαλός της στο MasterChef 5 έλαβε 8/10. Έτσι, μετά και αυτή την ανακοίνωση, η Μυτιληνιά σεφ προηγούνταν με ένα βαθμό (23-22).

    Λίγο πριν το τελικό αποτέλεσμα, ο Πάνος Ιωαννίδης ανακοίνωσε τη βαθμολογία για το μενού των δύο φιναλίστ στο MasterChef 5. Η Μαργαρίτα απέσπασε 7/10 όπως και ο Διονύσης. Έτσι, η Μαργαρίτα διατήρησε το προβάδισμα με έναν βαθμό στο σύνολο των δοκιμασιών του τελικού με 30 έναντι 29 για τον Διονύση.

    Με την αγωνία να κορυφώνεται, οι κριτές ανακοίνωσαν τη βαθμολογία της τελευταίας δοκιμασίας στους δύο επίδοξους MasterChef.

    Στην τελευταία βαθμολογία άλλωστε κρίθηκε και το τρόπαιο του MasterChef 5. Ο Σωτήρης Κοντιζάς άνοιξε τον τελευταίο φάκελο του τελικού και ανακοίνωσε πως η Μαργαρίτα έλαβε 8/10 από τον Βρετανό σεφ και έφτασε έτσι σε σύνολο τους 38 βαθμούς. Με 7/10 ο Διονύσης βρέθηκε δύο βαθμούς πίσω, συγκεντρώνοντας συνολικά 36 βαθμούς.

     

    Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

     

    Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MasterChef GR (@masterchefgr)

    Η πρώτη MasterChef της Ελλάδας είχε αποχωρήσει μια φορά από απροσεξία και ατυχία, ωστόσο, όταν της δόθηκε η δυνατότητα μαζί με τους προηγούμενους αποχωρήσαντες να επιστρέψει, άρπαξε την ευκαιρία και έκανε το πιο δυναμικό comeback.

    Κέρδισε το Silver Award των 10.000 ευρώ, ήταν παρούσα σχεδόν σε όλα τα MasterClass -πλην ενός- και κάθε φορά εντυπωσίαζε τους κριτές, Σωτήρη Κοντιζά, Πάνο Ιωαννίδη και Λεωνίδα Κουτσόπουλο με τα γευστικά και ευφάνταστα πιάτα της. Δίκαια κατέκτησε τον πολυπόθητο τίτλο και αποθεώθηκε από τους τηλεθεατές στα social media.

    Διαβάστε επίσης:

    Ζώδια: Οι προβλέψεις για σήμερα Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2021

    Βασίλης Χήτος: Ποιος είναι ο «Mr Ζαγόρι» που προσγείωσε το ελικόπτερό του, σε παραλία της Μυκόνου

    Μέγκαν Μάρκλ – Πρίγκιπας Χάρι: Αναμένεται «πόλεμος» με το BBC – Η νέα δικαστική διαμάχη



    ΣΧΟΛΙΑ