• LIFE&STYLE

    Μαρία Ολυμπία: Ποιον παντρεύεται και ποιο το επιχειρηματικό της εγχείρημα;

    • Contributor
    Μαρία Ολυμπία: Ποιον παντρεύεται και ποιο το επιχειρηματικό της εγχείρημα;

    Ολυμπία και Πέλεγκριν Πίρσον @olympiagreece


    Μαρία Ολυμπία ή απλώς Ολυμπία. Η πρωτότοκη κόρη του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ Μίλερ φιγουράρει στη νέα καμπάνια Louis Vuitton ενώ μόλις παρουσίασε το πρώτο της επιχειρηματικό εγχείρημα.

    Παράλληλα, στους κύκλους της υψηλής κοινωνίας οργιάζουν οι φήμες σχετικά με το ποιον θα παντρευτεί. Και ας επιμένει εκείνη στον beau της, τον γόνο και γαλαζοαίματο Πέρεγκριν Πίρσον (Peregrine Pearson).

    Η αγγλική αριστοκρατία

    Το διεθνές τζετ σετ την αποκαλεί πριγκίπισσα Ολυμπία ή Ολυμπία της Ελλάδας, που προτιμά και η ίδια. Όποιον τίτλο και αν της αποδώσει κανείς, ενσαρκώνει το πρότυπο της σύγχρονης πριγκίπισσας.

    Και παρότι δεν είναι ακριβώς Ελληνίδα, παραμένει ό,τι πιο δυτικότροπο εξάγει η χώρα μαζί με την άλλη άτυπη πριγκίπισσα, την Ευγενία Νιάρχου.

    Τα γονίδια της Ολυμπίας τής εξασφάλισαν πράγματι μια ξεχωριστή θέση στην αφρόκρεμα της αριστοκρατίας.

    Στην πατρίδα της την Αγγλία, η αριστοκρατία δίνει μια άλλη δομή στην κοινωνία. Η Ολυμπία βρίσκεται τόσο ανάμεσα στους αριστοκράτες όσο και μέσα στους κύκλους των βαθύπλουτων, μια τάξη τυπικά χαμηλότερη από τους ευγενείς.

    Ολυμπία και Έλι Ρίτσαρντς @olympiagreece

    Γονίδια βασιλικά

    Ο πατέρας της Ολυμπίας, έκπτωτος διάδοχος του θρόνου της Ελλάδας, ασχολείται με τα επενδυτικά κεφάλαια. Η μητέρα της, κόρη του μεγιστάνα των Duty Free Ρόμπερτ Μίλερ θεωρείται ό,τι πιο κοντινό σε αριστοκρατία υπάρχει στην Αμερική.

    Όταν ο όμορφος Παύλος παντρευόταν την κακομαθημένη αλλά πανέξυπνη κληρονόμο Μαρί Σαντάλ Μίλερ το 1995, ο καθεδρικός ναός Αγίας Σοφίας στο Λονδίνο γέμισε με τόσους ευγενείς όσους δεν είχε δει από τον γάμο της Ελισάβετ με τον αείμνηστο πρίγκιπα Φίλιππο.

    Η Μαρί Σαντάλ φορούσε νυφικό του Βαλεντίνο κεντημένο με πέρλες. Στο Hampton Court Palace όπου πραγματοποιήθηκε η δεξίωση στήθηκε ρέπλικα του Παρθενώνα (ειρήσθω εν παρόδω, καθόλου κιτς).

    Φήμες έκαναν τότε λόγο για προίκα 200 εκατομμρίων δολαρίων. Αλλά ο έρωτάς τους δεν κρυβόταν πίσω από τα χρήματα.

    Μαρία Ολυμπία αριστερά, Έλι Ρίτσαρντς @olympiagreece

    Με νονό τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου

    Η Ολυμπία γεννήθηκε ένα χρόνο αργότερα στη Νέα Υόρκη.

    Η οικογένεια μετακόμισε μόνιμα στο Λονδίνο όταν η Ολυμπία έκλεισε τα επτά χρόνια της. Για να βρίσκεται κοντά στον Κωνσταντίνο και την πριγκίπισσα Άννα Μαρία της Δανίας. Αλλά και τους υπόλοιπους πρίγκιπες, δούκες, κόμεις με τους οποίους ο Παύλος συγγενεύει.

    Τις δύο θείες του, τη Μαργκρέτε τη δεύτερη της Δανίας και την Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας. Καθώς και τον ξάδελφό του, Κάρολο πρίγκιπα της Ουαλίας -μέλλοντα βασιλέα του Ηνωμένου Βασιλείου και νονό της Ολυμπίας.

    Η Μαρί Σαντάλ διατηρεί ακόμη την αμερικάνικη προφορά της.

    Με τη Μαρί Σαντάλ

    Rock royalty περιζήτητες νύφες

    Στο Λονδίνο, η οικογένειά της εγκαταστάθηκε σε ανάκτορο του 18ου αιώνα, στην οδό Cheyne Walk του Τσέλσι, τόπος συγχρωτισμού πλούσιων και διασήμων.

    Όπως ο Κιθ Ρίτσαρντς, που κατοικούσε στο νούμερο τρία. Η Ολυμπία είναι κολλητή με την εγγονή του, την Έλλα Ρίτσαρντς, rock star royalty όπους τους αποκαλούν στην Αγγλία.
    Αλλά και του Μάικλ Μπλούμπεργκ, που ζει στην οικία της σπουδαίας μυθιστοριογράφου Τζορτζ Έλιοτ.

    Η Ολυμπία παρέμεινε η μοναχοκόρη.

    Απέκτησε όμως τέσσερις μικρότερους αδελφούς: τον Κωνσταντίνο Αλέξιο, τον καλλονό Αχιλλέα Ανδρέα (ή απλώς Αχιλλέα της Ελλάδας, επίσης μοντέλο σε διεθνείς οίκους μόδας), τον Οδυσσέα Κίμωνα, τον Αριστείδη Σταύρο.

    Πόσο χαρακτηριστικά ελληνικά όλα τους τα ονόματα… Και πάντα συνοδεύονται από τον τίτλο του πρίγκιπα στα ξενόγλωσσα έντυπα, όσο και αν η Ελλάδα τους τα στερεί.

    Η Ολυμπία μεγάλωσε ως πλούσια κόρη και πολύφερνη νύφη, με όλα τα καλά και τα κακά που υπονοεί η κατηγορία αυτή.

    Φωτογράφηση για την καμπάνια ORGANIC PHARMACY X OLYMPIA OF GREECE – LIMITED EDITION SERUM

    Καταφύγιο στην Τέχνη

    Σπούδασε θέατρο, ιστορία της τέχνης και φωτογραφία διότι όπως έχει ομολογήσει, είναι δυσλεξική. Η  τέχνη τη γλίτωσε από τα ακαδημαϊκά βάρη.

    Γρήγορα όμως απορροφήθηκε από τον κόσμο της μόδας. Η πρώτη της δουλειά ως μαθητευόμενη stagiaire ήταν στο τμήμα υψηλής ραπτικής του Ντιόρ.

    Το 2018, η Ολυμπία υπέγραψε με την United Entertainment φιγουράροντας έκτοτε στις καμπάνιες των Bulgari και Louis Vuitton.

    Από την καμπάνια της ORGANIC PHARMACY X OLYMPIA OF GREECE – LIMITED EDITION SERUM @olympiagreece

    Το δικό της προϊόν

    Δεν ασχολιόταν ιδιαίτερα με την επιδερμίδα της και στο σχολείο ήταν το χειρότερό της όταν η μητέρα της την ανάγκαζε να πλύνει το πρόσωπό της.

    Όταν όμως έκλεισε τα 25 και μεγακόμισε στη Νέα Υόρκη για ένα πρόγραμμα στο NYU (το περίφημο πανεπιστήμιο από όπου αποφοίτησε η μαμά της) άρχισαν να υποφώσκουν διάφορες δερματικές μικροατέλειες.

    «Παθιάστηκα με τα προϊόντα ομορφιάς», παραδέχτηκε.

    Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, μια φίλη της έστειλε με το ταχυδρομείο τα προϊόντα της εταιρίας The Organic Pharmacy.

    Από τότε έπαθε μανία. Πρόσφατα παρουσίασε το περιορισμένης κυκλοφορίας σέρουμ Hyaluronic Acid Serum Glow x Olympia of Greece.

    Ένα σέρουμ που υπόσχεται καθαρή λάμψη και νεανική πυκνότητα στην επιδερμίδα.

    Όχι μόνο περιέχει φυσικά συστατικά, αλλά είναι και οργανικό.

    Ολυμπία και Πέρεγκριν

    Οι πίτες της Μαρί Σαντάλ

    Η μητέρα της παραμένει πρότυπό της.

    «Είναι απίστευτο πώς τα καταφέρνει όλα παράλληλα με τη φροντίδα των πέντε της παιδιών», έχει παρατηρήσει η Ολυμπία για τη Μαρί Σαντάλ.

    Η Μαρί Σαντάλ ξεκίνησε τη δική της φερώνυμη εταιρεία με παιδικά ρούχα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης με τον Αχιλλέα.

    Το 2003 εγκαινίασε το πρώτο της κατάστημα στην διάσημη οδό Walton του Λονδίνου. Σήμερα διευθύνει τέσσερις αυτόνομες μπουτίκ και ένα σάιτ. Τα ρούχα με το διακριτικό στέμα ως σήμα τους, φιλοξενούνται πλέον σε είκοσι πολυτελή καταστήματα σε όλο τον κόσμο.

    «Μας μαγειρεύει ακόμη και πίτες», εξηγεί η Ολυμπία. Ειδικά στο εξοχικό τους στην αγγλική εξοχή του Γκλόσεστερ (Gloucestershire).

    Τα καλοκαίρια επισκέπτεται το Πόρτο Χέλι, όπου κατοικούν μόνιμα ο Κωνσταντίνος και η Άννα Μαρία, τις Σπέτσες, τη Μύκονο.

    «Αγαπώ την Ελλάδα», ομολογεί, αν και δεν μιλάει Ελληνικά.

    Με τον Πέρεγκριν στο νησί @olympiagreece

    Πράγματι παντρεύεται η (πριγκίπισσα) Ολυμπία;

    Ο δεσμός της Ολυμπίας με τον περιζήτητο γαλαζοαίματο γόη Πέρεγκριν Πίρσον, δημιουργεί έδαφος για καινούργιες υποθέσεις, φθόνο αλλά και θαυμασμό στο διεθνές τζετ σετ.

    Γιος του τέταρτου κόμη του Κόουντρε (Cowdray, που τους ανήκει σχεδόν όλο το δυτικό Σάσεξ), «κάθεται» σε περιουσία μεγέθους 224 εκατομμυρίων στερλίνων.

    Στην έκταση Cowdray Park εδράζει η ομάδα πόλο Cowdray Park Polo Club μια από τις διασημότερες του κόσμου. Το πόλο θεωρείται το πιο αριστοκρατικό από όλα τα αθλήματα, εκεί παίζουν οι διάδοχοι Γουίλιαμ και Χάρι.

    Ο ίδιος δεν συμμετέχει στο άθλημα. Φευ, του ανήκει ανάκτορο αξίας 25 εκατομμυρίων στερλίνων μέσα στο κτήμα.

    Cowdray Polo

    Πολλοί φαντάζονται να διαδραματίζεται στο κτήμα ο γάμος του με την Ολυμπία. Έχουν ήδη κλείσει δύο χρόνια δεσμού.

    Σίγουρα το ονειρεύεται η Μαρί Σαντάλ.

    Όσο για την Ολυμπία, ποιος ξέρει; Κεκλεισμένων των θηρών, ουδείς γνωρίζει την αλήθεια πέραν του ίδιου του ζευγαριού.

    Προς το παρόν, όμως, έρωτας και χρήμα δεν κρύβονται. Ίδωμεν…

     

    Σε πάρτι της Πάρις Χίλτον, ανάμεσα στον Πέλεγκριν Πίρσον και φίλο τους (αριστερά) @olympiagreece



    ΣΧΟΛΙΑ