• LIFE&STYLE

    Να τι ψάχνουν στη Google οι Ευρωπαίοι

    • Contributor


    Η Google έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα διαγράμματα με τις δημοφιλέστερες αναζητήσεις των χρηστών για το 2016. Πρώτο σε παγκόσμια κλίμακα ήρθε το mobile game “Pokemon Go”, δεύτερο το “iPhone 7” και τρίτος ο “Donald Trump.” Στην Ευρώπη, όμως, τα πράγματα είναι αλλιώς, με το ενδιαφέρον των χρηστών να επικεντρώνεται στον κόσμο του αθλήματος και τα παιχνίδια.

    Δείτε ενδεικτικά:

    Ηνωμένο Βασίλειο

    1. Euro 2016
    2. Pokemon Go
    3. David Bowie

    Πέρα από αυτά, και το Brexit ήταν στο μυαλό των Βρετανών, αν και ίσως όχι όπως θα περιμέναμε. Οι σχετικές αναζητήσεις τους στο ίντερνετ επικεντρώνονται στα εξής:«Πώς να ψηφίσω στο δημοψήφισμα της Ε.Ε.», «Πώς να βγάλω ιρλανδικό διαβατήριο», «Τι είναι το Brexit», «Τι είναι η ενιαία αγορά», «Τι είναι η Ε.Ε.»,  «Τι είναι το άρθρο 50».

    Γερμανία

    1. Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2016
    2. Pokemon Go
    3. iPhone 7

    Αξίζει να σημειωθεί, πως το Brexit ήταν στο νούμερο 4 των δημοφιλέστερων αναζητήσεων. Άλλες περιλαμβάνουν την ακροδεξιά παράταξη AfD (Εναλλακτική για τη Γερμανία), την ερώτηση  «Γιατί Brexit?» και  «Τι είναι η CETA».

     Ισπανία

    1. Juegos Olimpicos Rio 2016
    2. Eurocopa 2016
    3. Pokemon Go

    Από τις σημαντικές λεπτομέρειες είναι το γεγονός ότι στις αναζητήσεις που ξεκινούσαν με «Τι θα συμβεί αν…», οι 2 πρώτες ήταν το «Τι θα συμβεί αν νικήσει ο Trump»  και  «Τι θα συμβεί αν η Βρετανία βγει από την Ε.Ε.».

    Ιταλία

    1. Pokémon Go
    2. Olimiadi Rio 2016
    3. Europei 2016

    Η ερώτηση σχετικά με τους λόγους τους πραξικοπήματος στην Τουρκία ήρθε τρίτη στη λίστα της Google με τις αναζητήσεις που ξεκινούν με «Γιατί…», όμως – όσο απίστευτο και αν φαίνεται – ξεπεράστηκε από την ερώτηση «Γιατί οι γάτες φοβούνται τα αγγούρια».

    Ελλάδα

    1. Euro 2016
    2. Pokemon Go
    3. Παντελής Παντελίδης

    Σημειώνεται ότι το Brexit καταλαμβάνει την δέκατη θέση στη λίστα μετά από αναζητήσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, την Eurovision, το Black Friday, τον David Bowie, και τις σειρές Kara Sevda και Δίδυμα Φεγγάρια. Τέλος, στις αναζητήσεις για διάσημες φιγούρες, ο Donald Trump ήρθε έκτος, μετά από Π.Παντελίδη, David Bowie και Γ. Χαρούλη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πολάκης vs Άδωνις: Show στα έδρανα της Βουλής. Έπιασαν το … ζωικό βασίλειο!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΚΤΑΚΤΟ: «Κλειδώνουν» το Αιγαίο για όλο το 2017 οι Τούρκοι – Ετοιμοπόλεμες οι ΕΔ (αναλυτικά ο χάρτης)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ψέματα και αλήθειες: Τα light αναψυκτικά δεν αδυνατίζουν λέει το Harvard. Tι δείχνει η νέα μελέτη;



    ΣΧΟΛΙΑ