• LIFE&STYLE

    «Νοτιάς»: Οι πρώτες σκηνές από την ταινία του Τάσου Μπουλμέτη σε συμπαραγωγή OTE TV

    • NewsRoom


    Ένα μήνα πριν την προβολή της νέας ταινίας του Τάσου Μπουλμέτη «Νοτιάς» στους ελληνικούς κινηματογράφους, σε συμπαραγωγή OTE TV και διανομή Feelgood σε συνεργασία με τη Rosebud 21, έρχεται στη δημοσιότητα ένα film clip αφιερωμένο στις γυναίκες του φιλμ που διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στην εξέλιξη της αφήγησης, με σκηνές από την ταινία και δηλώσεις των πρωταγωνιστών. Ο «Νοτιάς» είναι η νέα ταινία του Τάσου Μπουλμέτη μετά την «Πολίτικη Κουζίνα».

    «Ο Νοτιάς είναι μία ταινία που παρακολουθεί την ενηλικίωση ενός μικρού παιδιού», λέει ο δημιουργός της ταινίας Τάσος Μπουλμέτης και ο πρωταγωνιστής της Γιάννης Νιάρρος εξηγεί: «Ο Σταύρος είναι ένα παιδί που μεγαλώνει τη δεκαετία του ’70. Είναι ευαίσθητος και ό,τι του συμβαίνει έχει την ανάγκη να το ανάγει σε μύθους. Τα κορίτσια που του αρέσουν είναι γι’ αυτόν η Ελένη, η Πηνελόπη…». Το clip «Γυναίκες» περιλαμβάνει δηλώσεις της Χαράς Μάτα Γιαννάτου (Αλίκη), της Μελισσάνθης Μάχουτ (Μπέττυ) και της Μαρίας Καλλιμάνη (η μητέρα του Σταύρου).

    Ο «Νοτιάς» θα αρχίσει να προβάλλεται στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 14 Ιανουαρίου 2016. Μετά την έξοδό της στους κινηματογράφους, η ταινία θα προβληθεί στα κινηματογραφικά κανάλια OTE CINEMA του OTE TV, σε πρώτη προβολή.  Μέσα από το πρόγραμμα των συμπαραγωγών του, που και φέτος περιλαμβάνει σημαντικές ταινίες, ντοκιμαντέρ, αλλά και φιλμ μικρού μήκους, ο ΟΤΕ TV στηρίζει την ελληνική κινηματογραφία και τους Έλληνες δημιουργούς.

    Για την ταινία:

    Από τη μέρα που εμφανίζονται στον Σταύρο οι πρώτες ερωτικές ανησυχίες φουντώνει και η επιθυμία του να λέει ιστορίες με ένα δικό του, ανατρεπτικό, τρόπο. Οι ταραχώδεις, αλλά και ταυτόχρονα πολλά υποσχόμενες για την Ελλάδα, δεκαετίες του ‘60,’70 και ‘80 πυροδοτούν τη φαντασία του ασταμάτητα. Στο ταξίδι από την εφηβεία προς την ενηλικίωση, για να κατακτήσει αυτά που ποθεί, θα σκαρφιστεί ιστορίες για αρχαίους μύθους, μακρινά ταξίδια και όμορφες γυναίκες. Όταν έρθει αντιμέτωπος με την πραγματικότητα, θα κάνει τις ιστορίες του εικόνες, και θα ανακαλύψει τον εαυτό του.

    Το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Τάσος Μπουλμέτης, ενώ στους κεντρικούς ρόλους βρίσκονται ο ανερχόμενος Γιάννης Νιάρρος -στον ρόλο του Σταύρου- και μαζί του οι Θέμης Πάνου, Μαρία Καλλιμάνη, Ταξιάρχης Χάνος, Αργύρης Ξάφης, Ερρίκος Λίτσης, Όμηρος Πουλάκης, Μελισσάνθη Μάχουτ, Xαρά Μάτα Γιαννάτου, Γιώργος Βουρδαμής, Δημήτρης Ήμελλος και ο μικρός Φοίβος Ταραμπίκος. Ειδική εμφάνιση κάνει η Zωζώ Σαπουντζάκη, σε ρόλο-έκπληξη.



    ΣΧΟΛΙΑ