LIFE&STYLE

Tελεσίγραφο στο Mega από Digea: Μέχρι 16 Φεβρουαρίου νέο σχέδιο, αλλιώς “μαύρο” (video)

MEGA


Μέχρι το βράδυ της Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου έχει δώσει προθεσμία η Digea στο Mega να καταθέσει νέο σχέδιο αποπληρωμής των οφειλομένων από το κανάλι. Σε αντίθετη περίπτωση, ο πάροχος της εκπομπής ψηφιακού σήματος (DIGEA) θα προχωρήσει σε «αποδυνάμωση του σήματος του καναλιού».

Νωρίτερα το mononews είχε γράψει ότι το “μαύρο” στο Mega, θα ήταν πλέον και επίσημο μετά την αρνητική απάντηση της Digea, στην ανανεωμένη πρόταση του Μεγάλου Καναλιού, για διευθέτηση των οικονομικών ζητημάτων που εκκρεμούν.

Την αποδυνάμωση του σήματος του Mega Channel την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Digea.  Με τη διακοπή του σήματος του καναλιού στη επίγεια μετάδοση, θα υπάρχει μόνο το δορυφορικό σήμα, μέσω Nova και Cosmote TV.

Στο σημερινό ΔΣ της Digea, για τη λήψη απόφασης αναφορικά με το κρίσιμο ζήτημα του Mega, έλειπαν μόνο οι εκπρόσωποι του Star Channel ενώ παρευρέθηκαν όλοι οι υπόλοιποι εκπρόσωποι των μέτοχων συμπεριλαμβανομένου και του εκείνου του MEGA.

Το κανάλι είχε προχωρήσει σε ρύθμιση των οφειλών του πριν από μερικούς μήνες προς τον πάροχο ψηφιακού σήματος. Στις 31 Ιανουαρίου είχε λήξει προθεσμία πληρωμής των οφειλομένων συνολικού ύψους 900.000 ευρώ, και τότε είχε διαρρεύσει εξώδικο της DIGEA προς το κανάλι. Την επομένη ημέρα είχε γίνεί γνωστό από το Mega ότι οι οφειλές είχαν πληρωθεί και πλέον δεν υπήρχε ζήτημα έκπτωσης της ρύθμισης. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι στο κανάλι είχαν καταγγείλει ήδη από τότε σχέδια ανταγωνιστών για αποδυνάμωση του Mega. Ωστόσο, η εκπρόθεσμη κατά μία ημέρα πληρωμή της οφειλής οδήγησε τη Digea στην απόφαση να απαιτήσει το σύνολο των οφειλομένων με εξώδικο.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων του καναλιού αναφέρει σχετικά

«Κοντεύει να συμπληρωθεί ένας χρόνος από την στιγμή που ξεκίνησε η περιπέτεια για το Μεγάλο Κανάλι και για τις ζωές μας. Ένας χρόνος αγωνίας, αβεβαιότητας και αναμονής. Όλο αυτό το διάστημα, οι εργαζόμενοι του Mega παλέψαμε, σταθήκαμε όρθιοι και καταφέραμε να κρατήσουμε το κανάλι ανοιχτό. Χάρη βέβαια στη βοήθεια και την στήριξη του τηλεοπτικού κοινού. Διαφημιστικά έσοδα υπήρχαν και συνεχίζουν να υπάρχουν. Μόνο που καταλήγουν σε δεσμευμένους λογαριασμούς.

Για όλους εμάς που ενάντια σε θεούς και δαίμονες και κόντρα σε όλες τις προβλέψεις έχουμε κρατήσει ζωντανή την επιχείρηση, δεν υπάρχει καμία μέριμνα, καμία πρόβλεψη. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί φαίνεται να τους ικανοποιεί όλους, μετόχους, τράπεζες, κυβέρνηση. Οι μόνοι που έχουμε πληγεί από αυτό το ιδιόμορφο καθεστώς είμαστε οι εργαζόμενοι, που πλέον διανύουμε τον όγδοο μήνα απλήρωτης εργασίας.

Οι μέτοχοι συνεχίζουν να συζητάνε μεταξύ τους την ώρα που ο δανεισμός της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ μειώνεται, οι τράπεζες συνεχίζουν να εισπράττουν χρήματα από τη λειτουργία του καναλιού και η κυβέρνηση παρακολουθεί με απάθεια τα όσα συμβαίνουν. Μοναδικός σύμμαχος μας όλο αυτό τον καιρό, η ελπίδα ότι θα υπάρξει συμφωνία μετόχων και θα γίνει η πολυπόθητη επανεκκίνηση του σταθμού. Πράγματι, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μία κινητικότητα, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τις τράπεζες αλλά και από τους μετόχους. Αυτή την κρίσιμη ώρα όμως, έρχεται ένα ακόμα «χτύπημα» που μπορεί να αποδειχθεί μοιραίο. Το εξώδικο της Digea και το τελεσίγραφο που έχει στείλει για υποβάθμιση του τηλεοπτικού σήματος, εξαιτίας οφειλών της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ.

Όλοι καταλαβαίνουμε τις συνέπειες που μπορεί να έχει μία τέτοια ενέργεια. Το «μαύρο» σε κανάλι θα είναι περισσότερο πιθανό από ποτέ. Αυτή την κρίσιμη ώρα ζητάμε από όλους τους εμπλεκόμενους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να συνεχιστεί η λειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού και να διασωθούν οι θέσεις εργασίας. Καταλαβαίνουμε πολύ καλά ότι το θέμα αφορά επιχειρηματικά συμφέροντα και σχετίζεται με την τηλεθέαση του καναλιού και τα διαφημιστικά του έσοδα.

Πολλοί θα ήθελαν να δουν να βγαίνει από τη μέση ένας σημαντικός «παίκτης» που ακόμα και σήμερα, χωρίς φρέσκο πρόγραμμα, καταφέρνει και βρίσκεται στις πρώτες θέσεις τηλεθέασης. Εδώ όμως μιλάμε για χιλιάδες ανθρώπινες ζωές. Τις δικές μας και των οικογενειών μας. Η Digea και τα μέλη του Δ.Σ. να σκεφθούν καλά πριν κατεβάσουν το διακόπτη και να δώσουν τον απαιτούμενο χρόνο για να βρεθεί οριστική λύση.

Οι τράπεζες να απελευθερώσουν μέρος των εσόδων του καναλιού, προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία του, άρα και η δική τους δυνατότητα είσπραξης. Ειδικά τώρα, που βρίσκεται στο «τραπέζι» των συζητήσεων, σχέδιο για την επιστροφή στην κανονικότητα. Η κυβέρνηση να «ακούσει» επιτέλους τα αιτήματα των εργαζομένων και να προχωρήσει άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση που θα δίνει τη δυνατότητα στις τράπεζες να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ είναι μία εταιρεία που συνεχίζει να παράγει έσοδα, δεν έχει πτωχεύσει. Και τέλος οι μέτοχοι να ολοκληρώσουν άμεσα τις μεταξύ τους διαπραγματεύσεις για την «επόμενη μέρα». Είναι δική τους η ευθύνη για το αν ο τηλεοπτικός σταθμός θα «ζήσει» ή όχι. Οι εργαζόμενοι, με την έως και σήμερα αξιοπρεπή και υπεύθυνη στάση μας, αποτρέψαμε τα χειρότερα για το κανάλι. Δεν είμαστε εμείς που θα κλείσουμε το Mega».

Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε γράψει το mononews.gr ανταγωνιστικός τηλεοπτικός σταθμός είχε ζητήσει να κατέβει το σήμα του Mega. Η νέα “βόμβα”, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, “έπεσε” κατα τη χθεσινή συνάντηση της Digea, όπου υπήρξε προταση από ανταγωνιστικό τηλεοπτικο σταθμό, να κατεβάσει η εταιρεία το σήμα του Mega, ως τις 10 Φεβρουαρίου αν δεν υπάρξει πληρωμή των οφειλών.  

Η πρόταση αυτή, συμπίπτει χρονικά  με την επανεναρξη των συζητήσεων μεταξύ των μετόχων του πολύπαθου σταθμού για την πλήρη επαναφορά του καναλιού με την κατάθεση νέου επενδυτικού σχέδιου στις τράπεζες. Πίσω από την πρωτοβουλία αυτή βρίσκεται ο ανταγωνισμός για τα νεανικά κοινά, όπου το Mega δείχνει αξιοθαύμαστη αντοχή, αλλά και ο φόβος πως αν το κανάλι επανέλθει, θα διεκδικήσει μεγάλο μερίδιο από την τηλεοπτική αγορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:Διαδικτυακή εκστρατεία: «Ιβάνκα, σταμάτα να κλέβεις σχέδια άλλων»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πέθανε ο μακροβιότερος κατάδικος της Κύπρου

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΔΟΛ: Δεν κυκλοφορούν ΒΗΜΑ – ΝΕΑ το σαββατοκύριακο – Οι τράπεζες αποδέχονται ότι πλήττονται οικονομικάΣΧΟΛΙΑ