array(0) {
}
        
    
Menu
1.37%
Τζίρος: 60.63 εκατ.

Χρυσοχοΐδης από Σουφλί: Η φύλαξη των συνόρων δεν είναι ένα τεχνικό έργο, είναι πράξη ευθύνης

Life & Style

Ποιος “πέταξε” εκτός Eurovision τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη

Comments

Με μία λιτή ανακοίνωση, οι υπεύθυνοι της δημόσιας τηλεόρασης της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, BHRT, γνωστοποίησαν ότι η χώρα δε θα σμμετέχει στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, που θα διεξαχθεί στο Κίεβο της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με το infegreece, οι λόγοι οι οποίοι θα κρατήσουν την Βαλκανική χώρα μακριά από τον διαγωνισμό του 2017 δεν είναι άλλοι από τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το κρατικό της κανάλι. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της τοπικής τηλεόρασης είναι ότι λιγότεροι από τους μισούς Βόσνιους κατόχους τηλεόρασης πληρώνουν το ετήσιο αντίτιμο των 3.8 € που είναι και το βασικότερο έσοδο της Βοσνιακής τηλεόρασης.

Η Lejla A. Babović, υπεύθυνη της Βοσνιακής τηλεόρασης για την Eurovision, ανέφερε ότι  από την στιγμή που η κυβέρνηση της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης δεν πέρασε έναν νόμο το καλοκαίρι που θα εξασφάλιζε τα έσοδα της κρατικής τηλεόρασης από τους κατόχους των τηλεοπτικών συσκευών, το κανάλι βρίσκεται σε κίνδυνο. Επομένως στην παρούσα κατάσταση θα ήταν αρκετά ανεύθυνο να δηλώσουν συμμετοχή σε ένα τόσο ακριβό project όπως αυτό της Eurovision μιας και δεν θα μπορούσαν να το χρηματοδοτήσουν. Κατέληξε δε ότι ελπίζει σε καλύτερες μέρες έτσι ώστε η Βοσνία – Ερζεγοβίνη να επιστρέψει στον διαγωνισμό.

Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια, που η Βοσνία- Ερζεγοβίνη αδυνατεί να συμμετάσχει στη Eurovision. Επίσης, για οικονομικούς λόγους, την 3ετία 2013 – 2015 η χώρα πάλι δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει τα οικονομικά της προβλήματα με αποτέλεσμα να μην συμμετέχει. Επέστρεψε στην φετινή Eurovision με τους Deen, Dalal, Jala και Ana Rucner και το τραγούδι «Ljubav je» όπου για πρώτη φορά στην ιστορία της δεν προκρίθηκε στον τελικό καθώς κατέλαβε την 11η θέση του 1ου ημιτελικού. Καλύτερη θέση της χώρας στον διαγωνισμό είναι η 3η που την κατέλαβε το 2006 με τους Hari Mata Hari και το «Lejla».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έκτακτο δελτίο από ΕΜΥ: Έρχονται σφοδρές καταιγίδες, χαλάζι και ισχυροί άνεμοι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μετς, η πιο ευρωπαϊκή γωνιά της Αθήνας: 7 vintage μαγαζιά με θέα την Ακρόπολη

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μ. Γουλανδρή – Φ. Λαιμός: Ο «πριγκιπικός» γάμος και οι δύο γαμήλιες δεξιώσεις (pics – video)

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εσύ πού θα βγεις αυτόν τον μήνα; Βρες μοναδικές προτάσεις εξόδου για όλη την οικογένεια στα Public!
Πάρος: Η Κυκλαδίτικη ομορφιά γίνεται στολίδι στα πόδια σου αυτό το καλοκαίρι
Πρίγκιπας Ουίλιαμ-Κέιτ Μίντλετον: Το αίτημα του πρίγκιπα Τζορτζ στις διακοπές τους στην Κεφαλονιά
Στη Νάξο ο Τομ Χανκς (pic)
Η Dua Lipa δηλώνει «ευγνώμων» για την κοσοβάρικη υπηκοότητα που έλαβε
Κωνσταντίνος Αργυρός: Αναβλήθηκε η συναυλία του στην Πρέβεζα – Σκοτώθηκε σε τροχαίο συνεργάτης του
Όλες οι φορές που η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση έγινε… talk of the town
Νταϊάν φον Φίρστενμπεργκ: Αρραβωνιάστηκε η εγγονή της – Οι ευχές από Ντάσα Ζούκοβα, Μαρία Ολυμπία, Αμαλία Κωστοπούλου
Τέλος το And Just Like That – Η συγκινητική ανάρτηση της Σάρα Τζέσικα Πάρκερ
H αθόρυβη μάχη της ΕΡΤ, γιατί συγκρούονται Βαξεβάνης – ΕφΣυν, τι αλλάζει στον Σκάι, το unfollow της Μενεγάκη και ποιος θα πάρει το ATTICA TV;