• Fashion

    Gucci: Ετοιμάζεται για επίδειξη μόδας στον Παρθενώνα

    gucci


    Αίτημα να διοργανώσει fashion show μπροστά από τον Παρθενώνα κατέθεσε ο διάσημος οίκος Gucci στην Εφορία Αρχαιοτήτων Αθηνών. Συγκεκριμένα, το αίτημα της Gucci, που θα συζητήσει την Τρίτη στη συνεδρίασή του, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, αφορά στην επίδειξη του οίκου μόδας την 1η Ιουνίου.

    Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, η εταιρεία ζητά άδεια ακόμα για την κινηματογράφηση της επίδειξης. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι η εισήγηση της Εφορίας προς το ΚΑΣ είναι αρνητική γιατί ο χαρακτήρας και η σπουδαιότητα του μνημείου δεν επιτρέπουν την παραχώρησή του για εκδηλώσεις.

    Η γνωμοδότηση του ΚΑΣ θα καταλήξει στην υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, η οποία και θα έχει τον τελευταίο λόγο για το αίτημα του διάσημου οίκου.

    Σύμφωνα πάντως με στελέχη της αρχαιολογικής υπηρεσίας το αίτημα αφορά ένα κανονικό ντεφιλέ με πασαρέλα και μουσική.

    Υπενθυμίζουμε ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Gucci εκφράζει την «αγάπη» της για την αρχαία Ελλάδα, καθώς στην καμπάνια της με το όνομα «Διόνυσος» ανάρτησε στον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram τρία βίντεο στα οποία ο Διόνυσος εμφανίζεται με πολύχρωμο σορτς, γυναικεία τσάντα και λουλούδι στο αυτί. Σε ένα άλλο φωτογραφίζει τον εαυτό του τραβώντας selfie με το κινητό και μετράει την δημοφιλία των εικόνων του ανάλογα με τα «likes» που κερδίζει.

    Από την άλλη, ο Κέκροπας μοιάζει ντυμένος χίπις, ο Ιλισσός φορά γυναικεία αξεσουάρ και η Καλλιρρόη κρατά ένα iPhone.



    ΣΧΟΛΙΑ