• Fashion

    Διαδικτυακή εκστρατεία: «Ιβάνκα, σταμάτα να κλέβεις σχέδια άλλων»

    • Contributor
    Ιβάνκα Τραμπ

    Ιβάνκα Τραμπ


    Είναι μια, αδιαμφισβήτητα, κακή εβδομάδα για την Ιβάνκα Τραμπ και την εταιρεία της που εμπορεύεται την ομώνυμη φίρμα γυναικείων ρούχων κι υποδημάτων: μετά την ανακοίνωση της αλυσίδας καταστημάτων Nordstrom να κάνει εις το εφεξής μποϋκοτάζ στα προϊόντα της φίρμας της, αρνούμενη να τα μεταπωλεί, ήρθε ξανά στην επικαιρότητα μια σειρά από μηνύσεις που είχε κάνει εναντίον της, από πέρσι το καλοκαίρι, η Aquazzura.

    Η ιταλική εταιρεία υποδημάτων κατέθεσε μήνυση εναντίον της εταιρείας και της ίδιας της Ιβάνκα, ισχυριζόμενη πως «έχει κατά συρροή αντιγράψει πολλά από τα σχέδια της Aquazzura για τις δίκες της δημιουργίες».

    «Η Aquazzura επιδιώκει να δημιουργεί πρωτότυπα σχέδια και γι’ αυτό δεν πρόκειται να επιτρέψει τα σχέδια αυτά να αντιγράφονται από τρίτους, καθώς υποβαθμίζουν την ταυτότητα της εταιρείας μας και μπερδεύουν το αγοραστικό κοινό. Τα δυο τελευταία χρόνια, η Aquazzura έχει επανειλημμένα αντιδράσει στα σχέδια της Ιβάνκα Τραμπ και για το λόγο αυτό αναγκάζεται να κινηθεί νομικά», ήταν η ανακοίνωση της ιταλικής φίρμας πέρσι τον Ιούνιο.

    Εδώ και μερικές ώρες, πολλοί χρήστες του Διαδικτύου -στην πλειοψηφία τους γυναίκες- έχουν επιδοθεί σε έναν άτυπο αγώνα εύρεσης όλων εκείνων των σχεδίων που η εταιρεία της Τραμπ έχει κατά καιρούς αντιγράψει ή κοπιάρει από ξένους οίκους μόδας ή σχεδιαστές.

    Πάντως, η ίδια η Τραμπ έχει αρνηθεί πως η ίδια έχει εμπλοκή σε οποιαδήποτε απόπειρα αντιγραφής σχεδίων από τρίτους, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας της, Μάθιου Μπούρις, να δηλώνει πως «η μήνυση αυτή δεν έχει καμιά αξία και απλώς [η ιταλική εταιρεία] προσπαθεί να κερδίσει δημοσιότητα».

    Πηγή: thetoc.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πέθανε ο μακροβιότερος κατάδικος της Κύπρου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το παράπονο του Γ. Κωνσταντίνου: “Τα τεράστια ποσά τα έπαιρναν η Αλίκη και ο Δημήτρης” 

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέα βόμβα από Μίνα Αρναούτη: Τι λέει για πληρωμένους δολοφόνους και μαφιόζικα συμβόλαια



    ΣΧΟΛΙΑ