• LIFE&STYLE

    Lapérouse: Η ερωτική φωλιά όπου σύχναζε η αφρόκρεμα της γαλλικής κοινωνίας παίρνει και πάλι πνοή

    • NewsRoom


    Καλλιτεχνική λέσχη, σημείο συνάντησης της γαλλικής υψηλής κοινωνίας, ερωτική φωλιά, όπου κατέφευγαν πλούσιοι άνδρες με τις ερωμένες τους, το παρισινό εστιατόριο Lapérouse έχει πίσω του μια πλούσια και σκανδαλώδη ιστορία.  Με θέα την αριστερή όχθη του  Σικουάνα, τα “petits salons”, το ιστορικό κτίριο του Lapérouse φιλοξενούσαν σπουδαίες προσωπικότητες, όπως τους Victor Hugo, Gustave Flaubert και Emile Zola, οι οποίοι συνήθιζαν να συναντούνται στον δεύτερο όροφο  της λέσχης και να συζητούν για την ποίηση και τη λογοτεχνία.

    Οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου έχουν φροντίσει να μείνουν ανέγγιχτα στο πέρασμα του χρόνου, βασικά σημεία του κτηρίου, όπως το περίφημο δωμάτιο με τους καθρέπτες, ή τα κλειστά prive σαλόνια όπου οι πλούσιοι gentlemen κακομάθαιναν τις ερωμένες του προσφέροντάς τους κοσμήματα και διαμάντια.

    Το εστιατόριο Laperouse
    Το εστιατόριο Laperouse

    Οι μυστηριώδεις και ταυτόχρονα σκανδαλιστικές στιγμές που έχει ζήσει το παρισινό  petit salon, ενέπνευσαν τη Γερμανίδα φωτογράφο Ellen von Unwerth, η οποία αναδημιούργησε σκηνές μέσα από την τότε λέσχη. Αναβίωσε τα φλογερά soiree με τους ισχυρούς της εποχής να πίνουν champagne και να χορεύουν με τις συνοδούς τους. Η φωτογράφιση έγινε με τη βοήθεια των φίλων της και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό.

    Η Γερμανίδα φωτογράφος Ellen von Unwerth
    Η Γερμανίδα φωτογράφος Ellen von Unwerth

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/erchete-genia-ton-trillionaires-kapii-stin-ellada-tis-chreokopias-thisavrizoun/59192



    ΣΧΟΛΙΑ