• LIFE&STYLE

    Black Friday στην Ελλάδα: Πού θα ψωνίσετε με έκπτωση έως 50%

    • NewsRoom


    Μετά τις αμερικανόφερτες γιορτές του Halloween και του Thanksgiving που προετοιμάζουν το έδαφος για τα Χριστούγεννα στη χώρα μας αρχίζει να καθιερώνεται και η παγκόσμια φρενίτιδα του Black Friday. Το μεγάλο εμπορικό κέντρο Mc Arthur Glen θα κάνει για πρώτη φορά Black Friday και φαίνεται ότι θα ακολουθήσουν και άλλες εμπορικές αλυσίδες και καταστήματα που θέλουν να συντονιστούν με το παγκόσμιο καταναλωτικό πάρτι. Επίσης, και τα καταστήματα Marks & Spencer έχουν ενημερώσει το καταναλωτικό κοινό ότι θα κάνουν, λόγω της ημέρας, εκπτώσεις  που θα αγγίζουν το 40%. 

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ : BLACK FRIDAY ALA GRECA : ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

    Επιπρόσθετα και η μεγάλη αλυσίδα ηλεκτρικών ειδών Μedia Markt υπόσχονται στους πελάτες τους σημαντικές προσφορές. Σε εκπτωτικό κλίμα θα κινηθεί και το διαδικτυακό κατάστημα SHOP AT SHOP με εκπτώσεις μέχρι 20%, αλλά και το My Shoe με 25% στα μποτάκια. Η εταιρεία Readpoint.com προσφέρει έκπτωση 25% στις συνδρομές των εντύπων και 30% στα βιβλία. MA_Black_Friday_landing_gr

    Την ίδια στιγμή, σε όλο τον κόσμο ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το άνοιγμα των πολυκαταστημάτων από  τα μεσάνυχτα για να υποδεχθούν τις ορδές των  καταναλωτών που θα δώσουν μάχη για να αποκτήσουν αυτό που θέλουν σε τιμές κάτω του κόστους. Τα brand της Boots, Sainsbury’s, Tesco and Argos θα ανοίξουν τις πρώτες πρωινές ώρες με την ελπίδα να διαχειριστούν όσο το δυνατόν καλύτερα τις τεράστιες ουρές των αποφασισμένων καταναλωτών να πατήσουν ακόμα και επί πτωμάτων για να διεκδικήσουν το αγαπημένο τους προϊόν!

    BLACK 1

    Υπολογίζεται ότι μόνο στις ΗΠΑ αναμένεται να ξοδέψουν πάνω από 3 δις ευρώ σε αγορές στη φρενίτιδα του Black Friday. Η καθιερωμένη αναμονή στις ουρές κάθε χρόνο τέτοια μέρα έχει ωθήσει τους ειδικούς να δίνουν συμβουλές στους καταναλωτές για να μπορέσουν να αντέξουν την ταλαιπωρία. Τους συνιστούν να κρατούν πάντα ένα μπουκάλι νερό, ειδικό χαρτί περιτυλίγματος για να μην χαλάσει το προΐόν και φυσικά ιώβια υπομονή( αν και δεν είναι σίγουρο ότι τις ακολουθούν κατά γράμμα).Αν λάβουμε υπόψη μας τις σκηνές απείρου κάλλους ομηρικών καυγάδων που σε πολλές περιπτώσεις οδήγησαν και σε εγκληματικές ενέργειες..

    Βλέπετε εδώ αυτήν τη γυναίκα πως έχει γραπώσει την τηλεόραση για να μην τολμήσει να την πάρει κάποιος άλλος μέχρι να καταφέρει να βγει από το κατάστημα

    BLACK 2

    Τι σημαίνει Black Friday και πως καθιερώθηκε

    Το όνομα «Βlack Friday» συνδέθηκε με τον όχλο και την αγοραστική μανία στις αρχές της δεκαετίας του ’60 από κάποιους αστυνομικούς της Φιλαδέλφεια, σύμφωνα με τον γλωσσολόγο Ben Zimmer. Οι αστυνομικοί με τη φράση αυτή θέλησαν να περιγράψουν το χάος στο κέντρο της πόλης την ημέρα που οι πολίτες που ψώνιζαν για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Οι καταναλωτές μπερδεύτηκαν με έναν όχλο φιλάθλων ποδοσφαίρου που βρίσκονταν εκεί για να παρακολουθήσουν τον αγώνα της ομάδας του στρατού με την ομάδα του ναυτικού.
    BLACK 3IMAGE 4

    Ορισμένα καταστήματα πάντως έχουν αποφασίσει να μην ενδώσουν στον πειρασμό του παγκόσμιου καταναλωτικού πάρτυ επειδή δε θέλουν να βρεθούν μπροστά σε τέτοιες σκηνές..

    ASDA

    Σε κάθε περίπτωση όμως το ουσιαστικό πάρτυ γίνεται στο διαδίκτυο καθώς σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία ένας στους τρείς χρήστες του internet κάνουν τις περισσότερες αγορές τους κάθε Black Friday!



    ΣΧΟΛΙΑ