• LIFE&STYLE

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Mε τις αδελφές του και εκλεκτούς καλεσμένους στην ταινία για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

    • NewsRoom

    Κυριάκος Μητσοτάκης, Κατερίνα και Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, Ντόρα Μπακογιάννη, Βαγγέλης Ευθυμίου


    Το ντεμπούτο της στις κινηματογραφικές αίθουσες έκανε η ταινία αφιέρωμα στην ζωή και το έργο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, με μια ειδική προβολή που οργανώθηκε την Δευτέρα το βράδυ, στην οποία το παρών έδωσαν φυσικά τόσο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και οι τρεις κόρες του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Ντόρα, Κατερίνα και Αλεξάνδρα. Στην ειδική αυτή προβολή παρευρέθησαν, επιπλέον, ξεχωριστοί καλεσμένοι.

    Η ξεχωριστή προβολή της ταινίας με τίτλο «Ορεινές Συμφωνίες» έλαβε χώρα στο ίδρυμα Μητσοτάκη, ενώ, εκτός από την οικογένεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, στην προβολή βρέθηκαν και μέλη του υπουργικού σώματος, αλλά και μεγάλα ονόματα των κοσμικών κύκλων της Αθήνας. Ενδεικτικά, στο ίδρυμα εθεάθησαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, αλλά και η Γιάννα Αγγελοπούλου με τον γιο της Παναγιώτη και την σύντροφό του, Έλλη Παπαδιαμαντή.

    Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευε η πεθερά του, Ήβη Γόντικα, ενώ στην προβολή παρευρέθη και η κόρη της Ντόρας Μπακογιάννη, Αλεξία.

    Έλλη Παπαδιαμαντή, Παναγιώτης Αγγελόπουλος, Γιάννα Αγγελοπούλου
    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την πεθερά του, Ήβη Γόντικα

    Η ταινία

    Αναφορικά με την ταινία, πρόκειται για μια βιογραφική κινηματογραφική αφήγηση, η οποία «αγγίζει» τις σημαντικότερες στιγμές της ζωής του Πρωθυπουργού, ο οποίος έφυγε από τη ζωή, πλήρης ετών, τον Μάιο του 2017. Αξίζει, μάλιστα, να αναφερθεί ότι ο πρώην πρωθυπουργός, λίγο πριν το θάνατό του, είχε ερωτηθεί ποια από αυτά που κατάφερε να κάνει στα εβδομήντα χρόνια ενεργής παρουσίας του στον δημόσιο βίο, θεωρούσε ο ίδιος πιο σημαντικά.

    Στόχος της βιογραφικής κινηματογραφικής δημιουργίας, που δεν ακολουθεί τα στενά πρότυπα του ντοκιμαντέρ, είναι να ρίξει φως σε άγνωστες πτυχές της σύνθετης προσωπικότητάς του πρώην πρωθυπουργού.

    Οι δύο καταδίκες του σε θάνατο από τους Ναζί, η βαθιά του επαφή με την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κρήτη, η πίστη του στην ιδέα της εθνικής συμφιλίωσης, αλλά και η αγάπη του για την σύντροφό του, Μαρίκα και το καταφύγιό του στην ποίηση, αποτελούν μερικές μόνο από τις «στάσεις» της ταινίας, στην μακρά και περιπετειώδη διαδρομή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

    Η ταινία «Ορεινές Συμφωνίες» μεταφέρουν τον θεατή σε στιγμές της ζωής του εμβληματικού πολιτικού, αξιοποιώντας σπάνιο αρχειακό υλικό, ανέκδοτες διηγήσεις της οικογένειας, των συνεργατών, αλλά και των πολιτικών του αντιπάλων. Επιπλέον, στην ταινία παρουσιάζεται, για πρώτη φορά, απόσπασμα της τελευταίας συνέντευξης που έδωσε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, είκοσι μέρες πριν τον θάνατό του.

    Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Βαγγέλης Ευθυμίου έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στον σεβασμό που επιδείκνυε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στη φύση. Αναδεικνύεται, με τρόπο ξεκάθαρο, η σημασία που έδινε ο ίδιος, ως πολίτης και ως πολιτικός, στην προστασία του περιβάλλοντος και μάλιστα σε μια εποχή που η έννοια της οικολογικής συνείδησης ήταν σχεδόν άγνωστη.

    Οι «Ορεινές Συμφωνίες» θα ξεκινήσουν να προβάλλονται στους κινηματογράφους στις 31 Οκτωβρίου, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι τα έσοδα της ταινίας θα διατεθούν για την προστασία και αναγέννηση της Αμπελιτσιάς, ενδημικού δένδρου των Λευκών Ορέων.



    ΣΧΟΛΙΑ