• LIFE&STYLE

    Κι όμως υπάρχουν. Αυτοί είναι οι εργασιακοί “παράδεισοι” της Ευρώπης

    • NewsRoom


    Το όνειρο κάθε ανθρώπου είναι να δουλεύει λιγότερο έτσι ώστε να έχει περισσότερο ελεύθερο χρόνο για τα ενδιαφέροντα τους. Η διαδικτυακή εμπορική πλατφόρμα “Expert Market” θέλησε λοιπόν με κάποιο τρόπο, να ανακαλύψει τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται για μια ισορροπημένη ζωή. Για τον λόγο αυτό, η ίδια διεξήγαγε έρευνα στην οποία μελετήθηκαν διάφορες πόλεις του κόσμου, οι οποίες φαίνονται να έχουν βρει την χρυσή τομή μεταξύ προσωπικής ζωής και δουλειάς.

    Μελετώντας συγκεκριμένα δεδομένα από την Ελβετική τραπεζική ομάδα της UBS, η οποία έχει συλλέξει συγκεκριμένες πληροφορίες για τις “καλύτερες” πόλεις του κόσμου, αφού πρώτα υπολόγισαν το σύνολο των εργάσιμων ημερών και τις ημέρες της άδειας των εργαζομένων στην εκάστοτε χώρα.

    Η λίστα δημιουργήθηκε και οι 13 πόλεις που συμπεριλήφθηκαν σε αυτή βρίσκονται στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο. Μάλιστα στην λίστα βρίσκονται δύο πόλεις της Γαλλίας, ενώ απουσιάζουν πλήρως από αυτή οι Βρετανικές.

    Εκείνοι που βρίσκονται στην λίστα είναι εργαζόμενοι πόλεων οι οποίο εργάζονται συνολικά λιγότερο από 33.5 ώρες εβδομαδιαίως, ενώ η πόλη που βρέθηκε στην πρώτη θέση της λίστας δεν ξεπερνάει σε εργασιακές ώρες τις 30.84 την εβδομάδα.

    13. Μαδρίτη, Ισπανία — 33.28 εργασιακές ώρες εβδομαδιαίως.

    Λάτρες της γνωστής “siesta” είναι οι Ισπανοί εργαζόμενοι, οι οποίοι ως γνωστόν θα σταματήσουν οτιδήποτε άλλο κάνουν για να απολαύσουν αυτή την μεσημεριανή ανάπαυση την ώρα που ο ήλιος βρίσκεται στο ψηλότερο σημείου του, κερδίζοντας έτσι exrta ώρες ξεκούρασης.

    Madrid spain

    12. Άμστερνταμ, Ολλανδία — 33.20 εργασιακές ώρες εβδομαδιαίως.

     

    Από τους πιο “χαλαρούς” Ευρωπαίους πολίτες, οι οποίοι εργάζονται συνολικά 1,726 ώρες τον χρόνο, δηλαδή 165 λιγότερες από το παγκόσμιο σύνολο.

    Amsterdam

    11. Μόναχο, Γερμανίας — 33.1 εργασιακές ώρες εβδομαδιαίως.

    Οι λάτρεις του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπύρας, του Oktoberfest, κατακτούν την πρώτη θέση στις γερμανικές πόλεις με τις λιγότερες εργασιακές ώρες, έχοντας ακόμη το δικαίωμα 29 ήμερων διακοπών.

    10. Βρυξέλλες, Βέλγιο — 33.02 εργασιακές ώρες εβδομαδιαίως.

    Αν και οι εργασιακή άδεια των κατοίκων της παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, μόλις 18 μέρες τον χρόνο, παρόλα αυτά είναι μια από τις πόλεις με τις λιγότερες εργασιακές ώρες, δουλεύοντας μόλις 1,717 ώρες τον χρόνο.

    9. Βίλνιους, Λιθουανία — 33 εργασιακές ώρες εβδομαδιαίως.

    Δουλεύοντας μόλις 33 ώρες εβδομαδιαίως, δηλαδή μόνο 7 ώρες ημερησίως αποτελεί μια από τις ευρωπαϊκές πόλεις εκείνες που γνωρίζουν την χρυσή τομή μεταξύ δουλειάς και ελεύθερου χρόνου.

    8. Λουξεμβούργο, Λουξεμβούργο- 32.75 εργασιακές ώρες εβδομαδιαίως

    Το Λουξεμβούργο είναι ένα από τα μικρότερα κράτη της Ευρώπης με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της να γνωρίζουν το μυστικό της “χαλαρής” ζωής. Οι εργασιακές τους ώρες δεν ξεπερνούν τις 1,703 τον χρόνο ενώ ταυτόχρονα έχουν 31 ημέρες εργασιακή άδεια.

    7.Κοπεγχάγη, Δανία — 32.64 εργασιακές ώρες εβδομαδιαίως

    Η Κοπεγχάγη ψηφίστηκε προσφάτως ως η 9η πόλη με την καλύτερη ποιότητα ζωής, γεγονός που δεν μας κάνει εντύπωση καθώς ο μέσος εργαζόμενος της δουλεύει συνολικά 11.4% λιγότερο από το γενικό σύνολο.

    6. Μιλάνο, Ιταλία — 32.52 ώρες εβδομαδιαίως.

    Οι εργαζόμενοι στο κοσμοπολίτικο Μιλάνο ξοδεύουν 12% λιγότερο χρόνο από το παγκόσμιο σύνολο για την εργασία τους.

    5. Βιέννη, Αυστρία — 32.27 εργασιακές ώρες εβδομαδιαίως.

    4. Ελσίνκι, Φινλανδία — 31.91 εργασιακές ώρες.

    3. Μόσχα, Ρωσία — 31.66 εργασιακές ώρες.

    2. Λυόν, Γαλλία — 31.36 εργασιακές ώρες εβδομαδιαίως.

    1. Παρίσι, Γαλλία — 30.84 εργασιακές ώρες εβδομαδιαίως.

    Οι Παριζιάνοι μάλλον έχουν βρει το μυστικό της απόλυτης ισορροπίας καθώς δεν οι εργασιακές τους ώρες δεν ξεπερνούν τις 1,603 ετησίως, δηλαδή περίπου 18% λιγότερες ώρες από το παγκόσμιο σύνολο.

    Διαβάστε επίσης: 

    http://www.mononews.gr/indiki-kannavi-ke-dromis-megalon-apostaseon-ti-ine-afto-pou-tous-ftiachni-simfona-me-tin-epistimi/49997

     



    ΣΧΟΛΙΑ