• LIFE&STYLE

    Καταστροφική η δεύτερη πρόβα για την Τάμτα

    ταμτα

    Η εμφάνιση της Τάμτα στη σκηνή της Eurovision


    Έντονος προβληματισμός επικρατεί μετά τη δεύτερη εμφάνιση της Τάμτα στη σκηνή της Eurovision, που ανέβηκε για να «προβάρει» το τραγούδι και την παρουσίαση της κυπριακής συμμετοχής στο φετινό διαγωνισμό. Η δεύτερη πρόβα, που τεχνικά ήταν προσομοίωση τελικού, έφερε στην επιφάνεια σοβαρά προβλήματα για τη συμμετοχή, που δεν είχαν γίνει αντιληπτά έως τώρα.

    Υπενθυμίζεται ότι η φετινή κυπριακή συμμετοχή αποτελούσε ένα από τα φαβορί του φετινού διαγωνισμού, με την κατάταξή της να «παίζει» πάντα μέσα στην πρώτη δεκάδα με τα καλύτερα τραγούδια. Η εμφάνιση της τραγουδίστριας και των χορευτών της στη σκηνή κατά τον πρώτο γύρο προβών ενίσχυσε τη θέση της ως φαβορί, αφού η σκηνική παρουσία, με όλες τις λεπτομέρειες που επιλέχθηκαν προκάλεσαν πολύ θετικές εντυπώσεις στους φαν του διαγωνισμού, καθιστώντας την την πιο αγαπημένη τους εμφάνιση κατά την πρώτη ημέρα προβών, αλλά και μια από τις πιο δημοφιλείς συμμετοχές γενικότερα.

    H δεύτερη, ατυχής πρόβα

    Δύο ημέρες αργότερα, η Τάμτα ανέβηκε ξανά στη σκηνή, για να πραγματοποιήσει τη δεύτερη πρόβα της συμμετοχής της και εκεί τα πράγματα δεν πήγαν ιδιαίτερα καλά. Πολύ γρήγορα έγινε αντιληπτό ότι υπήρχε πρόβλημα με τα φωνητικά της τραγουδίστριας, ιδιαίτερα στις ψηλές νότες. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι, κατά την πρώτη πρόβα, εικόνα και ήχος δεν συγχρονίζονταν απόλυτα, κάτι το οποίο συνέβη σε όλες τις συμμετοχές και ήταν γνωστό ότι θα γίνει, καθώς οι τεχνικοί έκαναν μια πρώτη δοκιμή των εμφανίσεων των χωρών.  Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν ίσχυε στη δεύτερη πρόβα, που υποτίθεται πως αποτελούσε μια επίσημη πρόβα, με όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες συγχρονισμένες και λειτουργούσες ως ένα καλορυθμισμένο γρανάζι, έτσι ώστε να μπορούν και οι διοργανωτές να βεβαιωθούν για το αν λειτουργούν όλα όπως πρέπει, προκειμένου να βγουν στον αέρα άρτιοι.

    Επομένως, δεν τίθεται τεχνικό θέμα ήχου από πλευράς διοργάνωσης. Η εμφάνιση της Τάμτα και των χορευτών της στη σκηνή ήταν υποδειγματική, τόσο στον τρόπο που καλύφθηκε από τις κάμερες, όσο όμως και σε ό, τι αφορά το χορευτικό. Κάτι που ξεχώρισε, άλλωστε στην εμφάνιση είναι το εύρημα με το σκίσιμο του μπουφάν της τραγουδίστριας στη διάρκεια του τραγουδιού, που την αφήνει να φορά μόνο το κορμάκι της. Οι φανατικοί του διαγωνισμού ωστόσο εμφανίστηκαν να παραπονιούνται έντονα από την πρώτη στιγμή της δημοσίευσης του οπτικού υλικού της δεύτερης πρόβας, για το πώς ακούγεται η Τάμτα στη σκηνή. Πολλοί ήταν εκείνοι που δεν ενθουσιάστηκαν με αυτό που άκουσαν, ενώ στο διαδίκτυο άρχισαν να κυκλοφορούν και τα πρώτα αρνητικά σχόλια για την τραγουδίστρια.

    «Τάμτα βελτίωσε τα φωνητικά σου. Δεν περίμενα τέτοια αποτυχία» γράφει ένα σχόλιο κάτω από το βίντεο στο YouTube. «Με συγχωρείτε, η σκηνική παρουσία είναι ωραία, η χορογραφία καλή αλλά τι συμβαίνει με τα φωνητικά της; Πρέπει να το βελτιώσετε γρήγορα» σχολιάζει κάποιος άλλος με τις αποδοκιμασίες να πέφτουν βροχή κάτω από το βίντεο της κυπριακής συμμετοχής.

    Η ανακοίνωση του ΡΙΚ

    Ο αρνητικός απόηχος που δημιουργήθηκε από τη δεύτερη πρόβα της Τάμτα επί σκηνής «ανάγκασε» την κυπριακή τηλεόραση του ΡΙΚ να εκδόσει επίσημη ανακοίνωση, ως εξήγηση για το ότι το αποτέλεσμα του ήχου που προέκυψε δεν ήταν όπως θα έπρεπε.

    Η ανακοίνωση- ανάρτηση αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:

    «Οφείλουμε να ενημερώσουμε πως, κατά τη διάρκεια της πρόβας, προέκυψε ένα τεχνικό θέμα στον ήχο, με αποτέλεσμα η ισορροπία μεταξύ των μικροφώνων στα ακουστικά της τραγουδίστριας να μην είναι η κατάλληλη. Η αποστολή έκανε αίτηση για νέα ακουστικά και ηχητική δοκιμή. Τα ζητήματα που προέκυψαν εντοπίστηκαν και διορθώθηκαν».

    κυπρος
    Η ανάρτηση του ΡΙΚ για τα τεχνικά προβλήματα ήχου κατά τη δεύτερη πρόβα της Τάμτα

    H απάντηση της Τάμτα

    Σήμερα το πρωί, μάλιστα, η ίδια η τραγουδίστρια εμφανίστηκε σε ζωντανή σύνδεση που είχε με την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου», παραδεχόμενη ότι υπήρξαν όντως τεχνικά προβλήματα, ενώ δε δίστασε να βαθμολογήσει τον εαυτό της με 5 στα 10 στη δεύτερη πρόβα. Η τραγουδίστρια πάντως εμφανίστηκε ψύχραιμη δηλώνοντας ότι γι’ αυτό ακριβώς είναι οι πρόβες, για να εντοπίζονται και να διορθώνονται τα λάθη.

    Δείτε παρακάτω τις δηλώσεις της Τάμτα:

    Η «βουτιά» στην κατάταξη

    Παρά το καθησυχαστικό μήνυμα του ΡΙΚ, ωστόσο, φαίνεται πως η ατυχής Δεύτερη εμφάνιση της Τάμτα στη σκηνή έπληξε αρκετά την απήχησή της στο κοινό της Eurovision, με την κατάταξή της να πέφτει μια ακόμα θέση, καταλαμβάνοντας πλέον τη 10η στα στοιχήματα για τον τελικό της Eurovision. Οι πιο απαισιόδοξοι, μάλιστα επισήμαναν ότι ακόμη ένα τέτοιο περιστατικό θα μπορούσε να στοιχίσει ακόμη και την πρόκριση της Τάμτα στον τελικό.

    Υποχώρηση, όμως, στην κατάταξη είχε και η ελληνική συμμετοχή, που φτάνει πλέον στην 11η θέση. Αντίθετη πορεία σημειώνει η αυστραλιανή συμμετοχή, που ενώ  φαινόταν πως θα έμενε εκτός τελικού στη φετινή Eurovision, πλέον εμφανίζεται στις δέκα επικρατέστερες συμμετοχές. Η μεγάλη αυτή ανατροπή προέκυψε μετά την εμφάνισή της στη σκηνή, με μια σκηνική παρουσία που εντυπωσίασε τους eurofans, αλλά και το εύρημα της ιπτάμενης τραγουδίστριας και του μπαλέτου που τη συνοδεύει. Σημειώνεται ότι το εν λόγω εύρημα έχει άμεση συνάφεια με το ίδιο το τραγούδι, που έχει τίτλο Zero Gravity και η τραγουδίστρια εμφανίζεται με θεαματικό τρόπο να αιωρείται στο διάστημα πάνω από τον πλανήτη γη.

    Δείτε εδώ την πρόβα της αυστραλιανής συμμετοχής:



    ΣΧΟΛΙΑ