• LIFE&STYLE

    ΗΠΑ: Πρώτη μεταμόσχευση αντρικού μορίου!

    • NewsRoom


    O Thomas Manning, o 64χρονος υπάλληλος τράπεζας, αφού επιβίωσε από καρκίνο του πέους έγινε ο πρώτος άνδρας, στις ΗΠΑ, ο οποίος απέκτησε ένα νέο πέος, έπειτα από μεταμόσχευση. Στο Γενικό Νοσοκομείο της Massachusetts, στην Βοστόνη επιβεβαίωσαν την 15ωρη διαδικασία της “συγκόλλησης” του νέου πέους, από δωρητή, στο σώμα του λήπτη.

    Thomas Manning στο Γενικό Νοσοκομείο της Massachusetts στην Βοστόνη.
    Ο Thomas Manning στο Γενικό Νοσοκομείο της Massachusetts στην Βοστόνη.

    Η χειρουργική ομάδα πέρασε 3 χρόνια προετοιμασίας για την εγχείρηση, ο Manning τέθηκε μέσω της ψυχολογικής εξέτασης για να εξασφαλιστεί ότι ήταν σε θέση να κάνει τη μεταμόσχευση, και ήταν σε λίστα αναμονής για δύο μόνο εβδομάδες πριν βρεθεί δότης με τη σωστή ομάδα αίματος και τον τόνο του δέρματός του.

    “Θέλω να πάω και να γίνω αυτός ήμουν,” Manning δήλωσε στην εφημερίδα New York Times. Ο ίδιος αποφάσισε να μιλήσει δημόσια για τη εγχείρηση για να ξέρουν ότι υπάρχει ελπίδα οι άνδρες με καρκίνους των γεννητικών οργάνων ή τραυματισμούς στην περιοχή

    Ο επικεφαλής της ομάδας dr Curtis Cetrulo, δήλωσε στους New York Times ότι ο Manning θα μπορεί να ουρεί φυσιολογικά μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων, ενώ θα μπορεί να ανακτήσει τη σεξουαλική του δραστηριότητα μέσα στους επόμενους μήνες. Επίσης ο Manning δήλωσε πως ελπίζει να επιστρέψει σύντομα στη δουλειά του αλλά και να βρει την αγάπη.

    O Dr Curtis Cetrulo (καθιστός)
    O Dr Curtis Cetrulo (καθιστός)

    Δεν είναι όμως, η πρώτη μεταμόσχευση πέους στον κόσμο. Το 2006, οι χειρουργοί του γενικού νοσοκομείου Guangzhou στην Κίνα πραγματοποίησαν μια εγχείρηση μεταμόσχευσης πέους για ένα 44χρονο που έμεινε με 1 εκατοστό μήκους πέος μετά από ένα ατύχημα. Σε μια εγχείρηση 15 ωρών, έλαβε 10 εκατοστών μήκους πέους από ένα εγκεφαλικά νεκρό νεαρό δότη στα 20 του.

    Η εγχείρηση κύλησε ομαλά, αλλά δύο εβδομάδες αργότερα ο παραλήπτης ζήτησε από τους χειρουργούς να του κόψουν πάλι, αυτό οφείλεται σε “ένα σοβαρό ψυχολογικό πρόβλημα του αποδέκτη και της συζύγου του” λέει ο dr Weilie Hu, ένας χειρουργός για την ομάδα, Στην επιθεώρηση, το μεταμοσχευμένο όργανο δεν είχε απορριφθεί, τουλάχιστον όχι βιολογικά.

    Πέρυσι, κάποιοι γιατροί στη Νότια Αφρική ανέφεραν μια επιτυχή έκβαση για ένα 21χρονο ο οποίος έκανε μια μεταμόσχευση πέους αφού το δικό ανέπτυξε γάγγραινα του μετά από μια κακότεχνη περιτομή. Ο νεαρός όχι μόνο αποδέχθηκε το όργανο, αλλά στη συνέχεια άφησε και τη κοπέλα του έγκυος.

    Ο Cetrulo αναφέρει ότι ένας άλλος ασθενής, που είχε χάσει το πέος του από εγκαύματα σε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα, ήταν στη λίστα αναμονής για μεταμόσχευση. Σε άλλα νοσοκομεία στις ΗΠΑ έχουν οι ασθενείς που κάνουν ουρές για τις δικές τους εγχειρήσεις.

     

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/ti-kanoun-iaponezi-ke-zoun-perissotero-ap-ton-kathena/45696

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/article-i-victoria-secret-spai-to-katestimeno-afto-ine-to-neo-trend-sta-soutien/45565

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/i-deka-chores-pou-mporis-na-tis-anakalipsis-se-mia-mera-photos/45583

     



    ΣΧΟΛΙΑ