• LIFE&STYLE

    Εικόνες σοκ: Παιδιά κλαίνε από τις εξαντλητικές ώρες προπόνησης για να γίνουν Ολυμπιονίκες

    • NewsRoom


    Το φως της δημοσιότητας είδαν σπαρακτικές εικόνες παιδιών που ξεσπούν σε κλάματα από τις εξαντλητικές ώρες προπόνησης στο σχολείο τους. Πρόκειται για τους μελλοντικούς Ολυμπιονίκες που προετοιμάζει «έγκαιρα» το Πεκίνο ώστε να συνεχιστεί αδιατάρακτα η συλλογή μεταλλίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    Η παρακάτω φωτογραφία είναι μια από τις πολλές που έχουν τραβηχτεί στα αθλητικά σχολεία σε ολόκληρη την Κίνα. Τα «βάσανα» για τους μαθητές αυτών των ειδικών σχολείων ξεκινούν από την ηλικία των μόλις έξι ετών.

    china 1

    Οι συμμετέχοντες αθλητές από την Κίνα είναι γνωστό ότι διαπρέπουν στους Ολυμπιακούς αγώνες και ειδικά το 2008 στους Ολυμπιακούς στο Πεκίνο, όπου ήταν και χώρα υποδοχής.

    Σήμερα ωστόσο λιγότεροι γονείς δείχνουν διατεθειμένοι να δουν τα παιδιά τους να περνούν τη δοκιμασία αυτή των εξαντλητικών προπονήσεων. Ορισμένα ειδικά σχολεία έχουν κλείσει και άλλα προσέχουν περισσότερο τον τρόπο λειτουργίας τους. Ο αριθμός των αθλητικών σχολείων έχει μειωθεί κάτω από 3.687, όπως δείχνουν οι τα στοιχεία της κυβέρνησης.

    china 2

    china 4

    «Στη δεκαετία του 1980 και του 1990, τα σχολεία όπως και το δικό μας ήταν εξαιρετικά ελκυστικά. (Αλλά) οι γονείς είναι λιγότερο πρόθυμοι τώρα να στείλουν το παιδί τους σε αθλητικά σχολεία», σημειώνει ο γραμματέας της κομματικής επιτροπής του καλύτερου αθλητικού σχολείου στη Σαγκάη(Sports School Pudong) , Huang Qin .

    china 5

    china 6

    china 10

    china 12

    china 13

    china 14

    china 17

    china 18

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/article-thriler-me-ptisi-tis-egyptair-me-proorismo-to-kairo-exafanistike-to-aeroplano/46493



    ΣΧΟΛΙΑ