• LIFE&STYLE

    Η βασιλική οικογένεια σε ρόλο Τζέιμς Μποντ: Έχουν κωδικά ονόματα για τις μυστικές επαφές τους!

    • NewsRoom

    Η βασιλική οικογένεια της Βρετανίας


    Μια νέα πληροφορία αποκαλύφθηκε για την βασιλική οικογένεια και είναι άκρως ενδιαφέρουσα.

    Η τελευταία πληροφορία που αποκαλύφθηκε για την βασιλική οικογένεια προξενεί έκπληξη, αλλά και ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς, όπως έγινε γνωστό, τα μέλη της χρησιμοποιούν…κωδικά ονόματα, όταν επιθυμούν να προβούν σε κινήσεις που δεν θέλουν να γίνουν αντιληπτές από τον κόσμο, που τους παρακολουθεί στενά και φανατικά.

    Μια βασιλική πηγή αποκάλυψε πρόσφατα ότι, για λόγους προστασίας, τόσο η βασίλισσα Ελισάβετ, όσο και τα άλλα βασικά μέλη της οικογένειας, όπως οι πρίγκιπες Χάρι και Ουίλιαμ, η Μέγκαν Μαρκλ και η Κέιτ Μίντλετον, χρησιμοποιούν κωδικά ονόματα, σε περιπτώσεις όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο.

    Σε όλο τον πλανήτη, η βασίλισσα Ελισάβετ είναι γνωστή, είτε με το όνομά της, είτε με τον όρο «η Αυτού Μεγαλειότητα». Ωστόσο, όπως ισχυρίζεται μια πηγή, οι βοηθοί και οι σωματοφύλακές της την αποκαλούν «Σάρον», σε μια προσπάθεια να προστατεύσουν την ταυτότητά της.

    «Το όνομά της το γράφουν ως S, από το Σάρον» δήλωσε στη Sun, ένας βοηθός, που εργάζεται στο παλάτι.

    Για τη συγκεκριμένη είδη που κυκλοφόρησε, ρωτήθηκε μάλιστα και ο ιστορικός της βασιλικής οικογένειας, Χούγκο Βίκερς, ο οποίος κλήθηκε να απαντήσει αν ευσταθεί η συγκεκριμένη πληροφορία. Ο ίδιος δήλωσε στην αγγλική εφημερίδα: «Είναι πολύ πιθανό. Ο σκοπός κάθε ψευδωνύμου είναι να παραμένει κάποιος ανώνυμος. Αν, μάλιστα, μπορεί να είναι και λίγο σκανταλιάρικο –άρα δύσκολο να ξεχαστεί- τότε έχει νόημα. Παρόλο που το S θα μπορούσε απλά να προέρχεται από την λέξη Sovereign (Ηγεμόνας)».

    Και αυτό φαίνεται πως δεν είναι το μοναδικό εναλλακτικό όνομα που έχουν δώσει στην βασίλισσα του βρετανικού παλατιού.

    Μπορεί οι σωματοφύλακές της να την φωνάζουν με το κωδικό της όνομα, ωστόσο, όταν είναι σε ιδιωτικό χώρο με τα μέλη της οικογένειας, οι αγαπημένοι της αναφέρονται σε αυτήν με τα δικά τους ψευδώνυμα. Για παράδειγμα, ο πρίγκιπας Φίλιππος αναφέρεται στην σύζυγό του ως «Λίλιμπετ», ενώ πιστεύεται ότι, όταν είναι μόνο οι δυο τους, την φωνάζει «λουκάνικο».

    Αξίζει, επιπλέον, να αναφερθεί ότι η βασίλισσα Ελισάβετ είναι γνωστή και ως «Γκάρι», ένα όνομα που της το κόλλησε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ από τότε που ήταν μικρός και δυσκολευόταν να προφέρει την λέξη «granny» (γιαγιά). Τα δισέγγονά της, όμως, ο πρίγκιπας Τζορτζ και η πριγκίπισσα Σάρλοτ αναφέρονται στην αυτού μεγαλειότητα ως «Gan-Gan».

    Τα κωδικά ονόματα Μέγκαν Μαρκλ- πρίγκιπα Χάρι και Κέιτ Μίντλετον- πρίγκιπα Ουίλιαμ

    Μάλιστα, η αποκάλυψη αυτή για την βασίλισσα Ελισάβετ και όλα τα κωδικά ονόματα και ψευδώνυμά της έρχεται λίγο αφότου έγινε γνωστό ότι ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ ονομάζονται «Ντέιβιντ Στίβενς» και «Νταβίνα Σκοτ» από τους αξιωματικούς προστασίας τους. Μάλιστα, πηγές υποστηρίζουν ότι τα μυστικά κωδικά αυτά ονόματα απορρέουν από τα αρχικά «DS», που υπάρχουν στον επίσημο τίτλο του ζευγαριού, ως δούκας και δούκισσα του Σάσεξ.

    Από την άλλη, δικά τους κωδικά ονόματα έχουν και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον, οι οποίοι φημολογείται ότι λέγονται «Ντάνι Κόλινς» και «Δάφνη Κλαρκ» στις λίστες επαφών των βοηθών τους. Τα αρχικά «DC» στα μυστικά κωδικά ονόματα, αναφέρονται φυσικά και πάλι στους τίτλους τους, δούκας και δούκισσα του Κέμπριτζ.

    Ο λόγος που κρύβεται πίσω από αυτή την επινόηση

    Τα κωδικά ονόματα χρησιμοποιούνται από τα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, ώστε να τους δίνεται η δυνατότητα να επικοινωνούν μαζί τους οι βοηθοί τους. Παράλληλα, τα ονόματα αυτά τους εξυπηρετούν στην περίπτωση που τα τηλέφωνά τους πέσουν σε λάθος χέρια. Μέσω της χρήσης των κωδικών ονομάτων, αποφεύγουν να γίνουν γνωστά τα στοιχεία τους.

    «Εάν κάποιος πάρει ένα τηλέφωνο, που ανήκει σε ένα βασιλικό μέλος ή μέλος της ομάδας ασφαλείας, δεν θα βρει το όνομα του πρίγκιπα Χάρι ή της Μέγκαν Μαρκλ», δήλωσε μια βασιλική πηγή, προσθέτοντας: «είναι πολύ επικίνδυνο σε λάθος χέρια. Όλοι τους έχουν ένα κωδικό όνομα, αλλά αλλάζουν τακτικά για προφανείς λόγους».



    ΣΧΟΛΙΑ