• LIFE&STYLE

    Η προφητική ανάρτηση του Λ. Μαχαιρίτσα με στίχους του Μ. Ελευθερίου: «Γιατρέ, το φως μου πια λιγόστεψε πολύ»

    • NewsRoom
    Λαυρέντης Μαχαιρίτσας

    Λαυρέντης Μαχαιρίτσας


    Ιδιαίτερα ενεργός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν ο συνθέτης και τραγουδοποιός, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, που έφυγε σήμερα σε ηλικία 63 ετών, σκορπίζοντας τη θλίψη στον καλλιτεχνικό και πολιτικό κόσμο, αλλά και στο πλήθος των ανθρώπων που τον είχαν αγαπήσει μέσα από τη σπουδαία μουσική που χάρισε στο ελληνικό κοινό.

    Ο καλλιτέχνης ήθελε να κρατά ζωντανή την επαφή του με το κοινό, γι’ αυτό και έκανε συχνές αναρτήσεις στους λογαριασμούς του, σε Facebook και Instagram, που αφορούσαν κυρίως στις μουσικές εκδηλώσεις στις οποίες θα έπαιρνε μέρος.

    Μάλιστα, την τελευταία του ανάρτηση στο Instagram, o Λαυρέντης Μαχαιρίτσας την είχε κάνει μόλις λίγες ώρες πριν φύγει από τη ζωή.

    Συγκεκριμένα, ο αξεπέραστος καλλιτέχνης είχε αναδημοσιεύσει στα stories του, στο Instagram, την αφίσα της μεγάλης συναυλίας που επρόκειτο να πραγματοποιήσει αύριο, Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, μαζί με τον Νίκο Πορτοκάλογλου, στο Ηρώδειο.

    Η βραδιά εκείνη θα ήταν ένα μουσικό ταξίδι, με σκοπό τη στήριξη των 30.000 παιδιών, που προστατεύει και φροντίζει η Ένωση «Μαζί για το Παιδί».

    H τελευταία δημοσίευση του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στο Instagram.

    Ωστόσο, εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι μια άλλη ανάρτηση, που είχε κάνει προ μερικών εβδομάδων ο τραγουδιστής, στον λογαριασμό του στο Facebook. Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, τότε είχε ανεβάσει τους στίχους ενός κειμένου του Μάνου Ελευθερίου, με τίτλο «Γιατρέ μου». Οι στίχοι του Μ. Ελευθερίου συνταράσσουν, ενώ ομολογούν και τη μελαγχολία του καλλιτέχνη, ενδεχομένως αποτέλεσμα των δειγμάτων κατάθλιψης, με την οποία πάλευε ο αγαπημένος τραγουδιστής για χρόνια.

    Γιατρέ μου Μάνος Ελευθερίου

    Posted by Λαυρέντης Μαχαιρίτσας_Lavrentis Machairitsas on Monday, July 22, 2019



    ΣΧΟΛΙΑ