• LIFE&STYLE

    Η παράνομη “εκδοχή” του Netflix που μισεί το Hollywood

    • NewsRoom


    Αναβρασμός επικρατεί στο Hollywood από την επαναφορά του PopCorn time στην “ενεργό δράση” ύστερα από το κατέβασμά του ως παράνομη μέθοδος παρακολούθησης ταινιών τον περασμένο Οκτώβριο.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα του έγκυρου site Venturebeat, το PopCorn Time, το πιο διάσημο από τα παρακλάδια (forks) της υπηρεσίας παράνομου streaming ταινιών και σειρών, με εκατομμύρια φανατικούς χρήστες, επέστρεψε online, επιτρέποντας την θέαση περιεχομένου απευθείας από τον browser και χωρίς να απαιτεί το κατέβασμα κάποιας πρόσθετης εφαρμογής.

    Η νέα μορφή του Popcorn Time, που στο παρελθόν ήταν διαθέσιμο ως native εφαρμογή, επέστρεψε δυναμικά, λίγους μήνες μετά τις αναταραχές που είχε υποστεί υπό την απειλή ποινικών διώξεων οι οποίες είχαν ως συνέπεια την αποχώρηση μερικών από τους βασικούς του προγραμματιστές.

    Tο νέο Popcorn Time, λειτουργεί αποκλειστικά από τον browser, με το κατέβασμα ενός απλού plugin για Windows ή Mac, ονόματι Torrents Time, που επιτρέπει το streaming περιεχομένου on-the-fly, προκαλώντας πονοκέφαλο στο Netflix.

    Φυσικά, για την αποφυγή “ανεπιθύμητων παρενοχλήσεων νομικής φύσεως” οι δημιουργοί του προτρέπουν τους θεατές να ενεργοποιήσουν μέσω συνδρομής έναν VPN σέρβερ για ανώνυμο download. Διαδικασία που μπορεί όμως να παρακαμφθεί, με ρίσκο του χρήστη.



    ΣΧΟΛΙΑ