• LIFE&STYLE

    Η Μέγκαν Μαρκλ έφυγε για Καναδά – Άφησε τον Χάρι να αντιμετωπίσει την κρίση στο Παλάτι

    • NewsRoom

    Βασίλισσα Ελισάβετ, Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπας Χάρι


    Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ, μετά την ανακοίνωση-«βόμβα» του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ ότι αποσύρονται από τις βασιλικές τους υποχρεώσεις, αιφνιδιάζοντας όχι μόνο τον κόσμο, αλλά και την ίδια την βασίλισσα Ελισάβετ.

    Μετά τον ντόρο που ξέσπασε και την κατακραυγή των βρετανικών ΜΜΕ, η Μέγκαν Μαρκλ, σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες της Daily Mail, επέστρεψε πίσω στον Καναδά προκειμένου να ξεφύγει.

    Μάλιστα, εκεί βρίσκεται ο γιος της, Άρτσι, ο οποίος βρίσκεται υπό την προστασία της νταντάς του, ενώ ο σύζυγός της, Χάρι θα παραμείνει στο Μπάκιγχαμ ώστε να αντιμετωπίσει μόνος του την οργή της βασίλισσας.

    Δεν είναι γνωστό το χρονικό διάστημα που θα παραμείνει στον Καναδά η Μέγκαν, ωστόσο πηγές της Daily Mail κάνουν ξεκάθαρο ότι η πρώην Δούκισσα του Σάσεξ δεν σκόπευε ποτέ να μείνει στην Βρετανία, μετά το τέλος των διακοπών της στην βόρεια Αμερική, που διήρκεσαν επτά ολόκληρες εβδομάδες.

    Ο πρίγκιπας Χάρι με τον γιο του, Άρτσι

    Αντίθετα, επέστρεψε στην Βρετανία με τον Χάρι για μονάχα τρεις ημέρες και στη συνέχεια αποχώρησε αφού έγινε η ανακοίνωση και η βασίλισσα ζήτησε την άμεση λύση του ζητήματος.

    Στις ομάδες της βασίλισσας, του γιου της Καρόλου και των γιων του, Ουίλιαμ και Χάρι έχουν δοθεί οδηγίες να εργαστούν «με αμείωτους ρυθμούς» για να βρουν «λύσεις», σύμφωνα με μια πηγή στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, την οποία επικαλούνται το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News και το πρακτορείο ειδήσεων Press Association.

    Μια λύση αναμένεται «σε λίγες ημέρες, όχι εβδομάδες», επεσήμανε η πηγή.

    Μάλιστα, η βασίλισσα παρακίνησε τον Ουίλιαμ να μιλήσει μαζί με τον Χάρι και να βρουν λύσεις που μπορεί να κάνει το ζευγάρι «λιγότερο δυστυχισμένο».

    Το πρωτοσέλιδο της βρετανικής Daily Mail

    Τα γεγονότα, σύμφωνα με την Daily Mail, έχουν ως εξής:

    Το ζευγάρι δεν είπε στην βασιλική οικογένεια ότι άνοιξε δικό του λογαριασμό στο ίντερνετ τον περασμένο Μάρτιο.

    Ο Χάρι αγνόησε το προσωπικό αίτημα της βασίλισσας, να συνεχίσει τις συζητήσεις για την επιθυμία του να απομακρυνθεί από τις υποχρεώσεις του, χωρίς να κάνει δημόσια ανακοίνωση.

    Ζητήθηκε από το ζευγάρι να μην βγάλει την ανακοίνωση ως δείγμα σεβασμού προς τη βασίλισσα, κάτι που εν τέλει δεν ακολούθησαν.

    Πηγές ανέφεραν πως ο Χάρι σκόπευε να αναφέρει στην ανακοίνωση πως θα κινδύνευε η «ψυχική του υγεία» αν δεν έπαιρνε αυτή την απόφαση

    Δεν αφαιρεί τους τίτλους της Μέγκαν Μαρκλ και του Χάρι η βασίλισσα.

    Μόλις μία ημέρα μετά την ανακοίνωση των Σάσεξ, αφαιρέθηκαν τα κέρινα ομοιώματά τους από το Μουσείο της Μαντάμ Τισό στο Λονδίνο, όπου βρίσκονταν στην «βασιλική γωνιά» μαζί με την βασίλισσα Ελισάβετ και το πριγκιπικό ζεύγος, Ουίλιαμ και Κέιτ.

    Πληροφορίες εκ των έσω, μάλιστα, αναφέρουν πως η βασίλισσα προτίθεται να τους επιτρέψει να κρατήσουν τους τίτλους τους, αλλά και να έχουν την ελευθερία που δηλώνουν πως θέλουν να έχουν, κάτι, που ωστόσο, δεν καταλαγιάζει την οργή της βρετανικής κοινωνίας.

    Στις «διαπραγματεύσεις» με το ζευγάρι θα μετέχει και ο γραμματέας του Μπάκιγχαμ, Πρίτι Πατέλ.

    Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, θέλει να ελέγχει το κόστος που θα έχει η απόφασή τους στους φορολογούμενους, από την στιγμή που θέλουν να αποτραβηχτούν από το Παλάτι.

    Μέγκαν Μαρκλ, πρίγκιπας Χάρι και βασίλισσα Ελισάβετ

    Παράλληλα, η Σκότλαντ Γιαρντ ανακοίνωσε πως θα αναλάβει την ασφάλεια του πριγκιπικού ζεύγους, με το κόστος, ωστόσο, να ανάρχεται σε εκατομμύρια για τους φορολογούμενους, όπως αναφέρουν.

    Παράλληλα, τίθενται ερωτήματα, για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσει το πριγκιπικό ζεύγος, στις «διαπραγματεύσεις» με την βασιλική οικογένεια.

    «Το ενδιαφέρον είναι τώρα τα σενάρια για την επόμενη ημέρα. Θα ικανοποιηθούν όσα τους προταθούν ή θα αναγκαστούν να τα κάνουν παρά την θέλησή τους; Υπάρχει λύση που μπορεί να είναι καλοδεχούμενη από όλες τις πλευρές;», είναι συγκεκριμένα το ερώτημα που τίθεται.

    Στο μεταξύ, το όλο δράμα και η κρίση που έχει ξεσπάσει στο Παλάτι, υποσκιάζει τους εορτασμούς για τα 38α γενέθλια της Δούκισσας του Κέιμπριτζ, Κέιτ Μίντλετον.

    Παρ’ όλα αυτά, μέσα από τα social media, οι επίσημοι λογαριασμοί της βασιλικής οικογένειας έστειλαν τις ευχές τους στην σύζυγο του Ουίλιαμ.

    Βέβαια, τα σχόλια κάτω από τα tweets ήταν γεμάτα σπόντες για την Μέγκαν Μαρκλ.

    «Χρόνια πολλά σε μία πραγματική γαλαζοαίματη που σέβεται περισσότερο», γράφει ένας χρήστης.

    «Είναι πιο πιστή και έχει μεγαλύτερη φινέτσα», σχολιάζει άλλος.



    ΣΧΟΛΙΑ