• LIFE&STYLE

    «Η Μέγκαν Μαρκλ έχει κατάθλιψη και πήρε και τον Χάρι μαζί της»

    • NewsRoom

    Βασίλισσα Ελισάβετ, Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπας Χάρι


    Η απόφαση της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι να παραιτηθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα θέματα των τελευταίων ημερών.

    Με τα βρετανικά Μέσα να οργιάζουν και τον κόσμο να παρακολουθεί την κάθε τους κίνηση, όλοι αναρωτιούνται τι πραγματικά συνέβη.

    Ο Χρήστος Ζαμπούνης, ειδικός σε θέματα σαβουάρ βιβρ βρέθηκε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 7:00» στο OPEN, χαρακτήρισε το επονομαζόμενο Megxit ως «καμώματα» και όχι ως κρίση.

    Στο παρελθόν, ο δημοσιογράφος και εκδότης έχει παρευρεθεί σε εκδηλώσεις, όπου ήταν παρούσα η βασιλική οικογένεια, ενώ παρακολουθεί τον βίο της βασίλισσας Ελισάβετ εδώ και χρόνια.

    Σχολιάζοντας, λοιπόν, το θέμα, ο Χρήστος Ζαμπούνης δήλωσε:

    «Αυτό που έκαναν είναι καμώματα, ο σκοπός είναι να απογαλακτιστούν από έναν θεσμό και να κινηθούν όπως οι υπόλοιποι άνθρωποι.

    Η Μέγκαν ήταν καταλύτης. Για εμένα που έχω την τύχη να τους γνωρίσω και να μελετήσω τι κάνουν, καταλαβαίνω γιατί δεν θέλει η Μέγκαν να κάνει αυτή τη δουλειά.

    Ο καθένας τους είναι επικεφαλής πολλών φιλανθρωπικών δράσεων. Θα θυμάστε τους αγώνες Invictus.

    Ο Χάρι είναι βετεράνος του πολέμου του Αφγανιστάν, όπου πήγε δυο φορές. Είναι πρόεδρος ενός οργανισμού που ασχολείται με τους τραυματίες βετεράνους Βρετανούς στρατιώτες.

    Όλη η βασιλική οικογένεια εργάζεται όλη μέρα και αντιπροσωπεύει το στέμμα. Είναι μια δουλειά.

    Η Μέγκαν ήρθε από την Αμερική, άφησε τη δουλειά της, άφησε τη χώρα της – δεν θα πω ότι στενοχωρήθηκε που άφησε τον πατέρα της – και έφτασε σε έναν κόσμο όπου είχε να διαλέξει.

    Ή θα προσαρμοστεί σε κάτι που κρατάει 1.000 χρόνια ή όχι. Δεν μπορείς να έρχεσαι και να λες μου αρέσει δεν μου αρέσει».

    Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο και συγγραφέα του βιβλίου «Savoir Vivre» η Μέγκαν έχει κατάθλιψη και «πήρε μαζί της» και τον Χάρι, ο οποίος είχε εκδηλώσει τάσεις φυγής εδώ και καιρό.

    Ο Χρήστος Ζαμπούνης είπε για τον Χάρι, τον οποίο έχει γνωρίσει:

    «Όλη τους η ζωή έχει σχέση με το καθήκον. Πηγαίνεις εκεί που πρέπει και κάνεις αυτά που πρέπει. Όταν ο Χάρι δεν σέβεται το καθήκον, είναι ασέβεια προς τη μητέρα του και προς τον βρετανικό λαό που μέχρι τώρα τον πλήρωνε.

    Για την βασίλισσα είναι και ανακούφιση γιατί θέλει να κόψει τον προϋπολογισμό για τα βασιλικά μέλη, που θα πληρώνει ο λαός.

    Η Ελισάβετ αποφασίζει. Είναι ο καπετάνιος στο καράβι. Από την άλλη είναι και θέμα ηθικό. Δεν μπορείς να κεφαλαιοποιείς την βασιλική σου ιδιότητα. Στη χώρα μας πάντως έχουμε το αντιβασιλικό στοιχείο και υποστηρίζουμε τη Μέγκαν».



    ΣΧΟΛΙΑ