• LIFE&STYLE

    Η εξαφάνιση της Νατάσσας Λιακουνάκου

    Ο κ. Θωμάς Λιακουνάκος , η κ. Νατάσα Λιακουνακου και ο Λάκης Γαβαλάς


    Στο αστυνομικό μυθιστόρημα του Γιάννη Μαρή «Η εξαφάνιση του Τζον Αυλακιώτη», το μυστήριο λύνεται αργά μέσα από τις σελίδες του εξαιρετικού αυτού βιβλίου, που γράφτηκε μετά την πτώση της χούντας. Σαράντα χρόνια μετά μια άλλη «εξαφάνιση» πολύ διαφορετική, έχει συντελεστεί τον τελευταίο ενάμιση μήνα. Πρωταγωνίστριά της η κ. Νατάσσα Λιακουνάκου, σύζυγος του κάποτε πανίσχυρου επιχειρηματία οπλικών συστημάτων Θωμά Λιακουνάκου. Από την αποφράδα εκείνη-για την ίδια τουλάχιστον-Παρασκευή, που ο σύζυγός της προφυλακίστηκε η πάλαι ποτέ πρωταγωνίστρια στα κοσμικά δρώμενα, «εξαφανίστηκε» κυριολεκτικά.

    liakounakou -mazo

    Την περασμένη Παρασκευή το βράδυ υπό άλλες συνθήκες θα ήταν μαζί με τον σύζυγό της στην πρεμιέρα του «κολλητού» της για χρόνια Γιώργου Μαζωνάκη, σε νυχτερινό ναό της οδού Πειραιώς. Όμως όπως γνωρίζουν όλοι οι παροικούντες στις βίλες του Ψυχικού και της Φιλοθέης, η κ. Νατάσσα Λιακουνάκου δηλώνει απούσα από οποιοδήποτε κοσμικό event όσο glam και αν είναι.

    Η ψυχολογία της είναι στο ναδίρ, σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες από το στενό της περιβάλλον, ίσως επειδή για πρώτη φορά στην ζωή της αισθάνεται ότι είναι μόνη της και απροστάτευτη. Όσο είχε δίπλα της τον Θωμά Λιακουνάκο και παρά τα οικονομικά προβλήματα και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του ομίλου AXON, αισθανόταν σιγουριά.

    Κάτι που φάνηκε το περασμένο καλοκαίρι, όταν το ζευγάρι περπατούσε αγκαλιασμένο πάνω-κάτω την παραλία στο Καλό Λειβάδι, θυμίζοντας σκηνές από την αλήστου μνήμης ταινία «Εκείνο το καλοκαίρι», με πρωταγωνιστές την Έλενα Ναθαναήλ και τον Λάκη Κομνηνό.
    Τις τελευταίες εβδομάδες όμως η κ. Νατάσσα Λιακουνάκου, παραμένει μακριά από σικ καλέσματα και περιορίζεται σε κάποιες βόλτες στο Ψυχικό.

    liakounakou

    Συνομιλεί καθημερινά με την κολλητή της φίλη κ. Πέγκυ Ρίζου-παραμένουν αχώριστες εδώ και χρόνια-η οποία την επισκέπτεται για να βγουν για ένα φαγητό και μέχρι εκεί. Οι ξέφρενες νύχτες στο Salon de Bricolage, τα δείπνα στην «Ράτκα» και τα ταξίδια στο εξωτερικό αποτελούν παρελθόν για την κ. Λιακουνάκου αυτή την περίοδο.

    Κάθε εβδομάδα επισκέπτεται ανελλιπώς τον σύζυγό της στον Κορυδαλλό, προσπαθώντας να τον στηρίξει ψυχολογικά, ενώ συνομιλεί καθημερινά και με τους δικηγόρους του.
    Εκτός από την κ. Ρίζου, δεν είναι λίγοι οι φίλοι αυτοί που επικοινωνούν μαζί της για να στηρίξουν την πάλαι ποτέ ισχυρή σύζυγο του επιχειρηματία.

    Αυτή, που κατά πολλούς ευθύνεται για τις πλείστες κοσμικές εμφανίσεις του κ. Λιακουνάκου την τελευταία δεκαετία, ωθώντας τον να γίνει πολύ πιο κοινωνικός, αφήνοντας πίσω του την εικόνα του απρόσιτου εμπόρου οπλικών συστημάτων. Τώρα ζει σε ένα καθεστώς κακής ψυχολογίας, ίσως επειδή είχε πιστέψει ότι θα ήταν πάντα μαζί με τον σύζυγό της στο απυρόβλητο, ζώντας την απατηλή λάμψη της ματαιοδοξίας τους.

    liakounakoy-balatsinou



    ΣΧΟΛΙΑ