ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι εταιρείες πρέπει να θέσουν τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον πυρήνα της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας, το να «κάνουν το καλό» πιθανόν να γίνει μια μακρόχρονη τάση εάν το θεωρήσουν ως έναν τρόπο αύξησης των κερδών, δήλωσε η δικηγόρος που ειδικεύεται στα ανθρώπινα δικαιώματα, Αμάλ Κλούνεϊ, σύζυγος του ηθοποιού, Τζορτζ Κλούνεϊ.
Η Αμάλ Κλούνεϊ, Βρετανο-Λιβανέζα νομικός, δήλωσε ότι οι εταιρείες έπρεπε να ανταποκρίνονται «σε πραγματικό χρόνο» σε γεγονότα που αφορούν παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και όλο και περισσότερο να λογοδοτούν γι ‘αυτά.
Επικαλέστηκε δε το παράδειγμα των ξένων εταιρειών που αποχώρησαν από επενδυτικό συνέδριο στη Σαουδική Αραβία μετά τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της Κωνσταντινούπολης τον περασμένο Οκτώβριο.
Οι εταιρείες φέρουν σήμερα ευθύνη για τους εργαζόμενους, τους μετόχους, τους πελάτες και το κοινό, σημείωσε.
«Όλες οι επιχειρήσεις είναι σε τέτοια θέση, ώστε εάν δεν αναλαμβάνουν δράση, να κρίνονται από αυτές τις κοινότητες» ανέφερε η Αμάλ Κλούνεϊ σε συνέδριο που διοργάνωσε η SAP Ariba, αμερικανική εταιρεία υπηρεσιών λογισμικού και υπηρεσιών πληροφορικής.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Οδύσσεια: Η ιστορία όπου κυριαρχούν οι γυναίκες
- Κυπριακό: Η Κομισιόν διορίζει ειδικό εκπρόσωπο – Νέα διπλωματική κινητικότητα με φόντο τη σύνοδο 5+1
- Πρεμιέρα σήμερα για τις θερινές εκπτώσεις: Έσοδα άνω των 7 δις ευρώ αναμένει η αγορά – Οι βασικές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων
- Ευρώπη: Η έλλειψη πυραύλων την αφήνει εκτεθειμένη στη νέα κούρσα του Διαστήματος – Στόχος η απεξάρτηση από τη SpaceX του Μασκ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.