• LIFE&STYLE

    Οι 31 πιο ευτυχισμένες, πιο πλούσιες, πιο υγιείς και ασφαλείς χώρες του κόσμου (photos)


    Κάθε χρόνο το Legatum Institute, μια δεξαμενή σκέψης με έδρα το Λονδίνο, δημοσιεύει την ετήσια λίστα “Global Prosperity Index”, μια εκτενέστατη μελέτη που καταγράφει τις χώρες με τη μεγαλύτερη ευημερία παγκοσμίως. Ένας από τους παράγοντες επιλογής είναι προφανώς και το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της εκάστοτε χώρας, αλλά το Legatum Institute θέτει και άλλα κριτήρια για την κατάταξη.

    Ο οργανισμός συγκρίνει 89 μεταβλητές για να διαμορφώσει τη λίστα. Αυτές οι μεταβλητές περιλαμβάνουν παραδοσιακούς δείκτες όπως το κατά κεφαλήν εισόδημα αλλά και ο αριθμός των εργαζομένων. Περιλαμβάνουν επίσης και άλλους πιο “ψαγμένους” δείκτες, όπως είναι ο αριθμός των ασφαλών internet servers σε κάθε χώρα αλλά και το πόσο ξεκούραστοι νιώθουν οι πολίτες σε καθημερινή βάση.

    Αυτές οι μεταβλητές διαχωρίζονται σε 8 ενότητες: οικονομία, επιχειρηματικότητα και ευκαιρίες, διοίκηση, εκπαίδευση, υγεία, ασφάλεια, προσωπική ελευθερία και κοινωνικό κεφάλαιο.

    Για τη διαμόρφωση της φετινής λίστας, το Legatum Institute ερεύνησε και συνέκρινε 142 χώρες που διαθέτουν όλες τις πληροφορίες για τις μεταβλητές.

    Για την ιστορία, η Ελλάδα βρίσκεται στην 49η θέση, κάτω ακόμα και από το Τρίνινταντ και την Αργεντινή!

    Ακολουθούν οι 31 χώρες που “τερμάτισαν” πρώτες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/dite-ti-monadiki-monokatikia-tou-dimiourgou-ton-simpsons-pou-polithike-gia-125-ek-dolaria/49050

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/article-etsi-tha-dichnete-neoteri/48874

     



    ΣΧΟΛΙΑ