• LIFE&STYLE

    H Eurovision φέτος «μένει σπίτι»: Στις 16 Μαΐου ο «διαφορετικός» τελικός

    • NewsRoom


    Μπορεί η πανδημία του κορονοϊού να ακύρωσε τη διοργάνωση του φανταχτερού μουσικού διαγωνισμού της Eurovision στην Ολλανδία, όμως φαίνεται πως οι διοργανωτές της δεν το βάζουν κάτω.

    Έπειτα από απαίτηση χιλιάδων θαυμαστών του θεσμού ανακοινώθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Eurovision πως θα γίνει για πρώτη φορά ένας διαδικτυακός διαγωνισμός τραγουδιού, με όλους τους καλλιτέχνες να συμμετέχουν από το σπίτι τους.

    Ο φετινός τελικός θα ονομαστεί «Europe Shine A Light» και δεν θα αναδείξει τελικό νικητή μιας και δεν θα υπάρχει βαθμολογία. Θα γίνει στις 16 Μαΐου και πιθανότατα θα μεταδοθεί στη χώρα μας από την ΕΡΤ. Το σόου θα προβληθεί το βράδυ της 16ης Μαΐου (22.00 ώρα Ελλάδος), στο κανάλι της Eurovision στο YouTube.

    Στην βραδιά θα εμφανιστεί και η Στεφανία Λυμπερακάκη, η οποία έχει ετοιμάσει με την ομάδα της ένα βιντεοκλίπ για τον σκοπό αυτό με πλάνα από το τραγούδι που θα μας εκπροσωπούσε, το «Supergirl». «Θέλουμε με αυτό τον τρόπο όχι μόνο να δείξουμε τα τραγούδια που θα συμμετείχαν στο Ρότερνταμ, αλλά και να ενώσουμε όλη την Ευρώπη για ένα βράδυ, από τα σπίτια της. Φυσικά θα τιμήσουμε και όλους αυτούς που μάχονται σκληρά αυτές τις ημέρες ενάντια στον κορονοϊό. Ας δημιουργήσουμε την πιο αξέχαστη Eurovision», δήλωσε ο Σίτσε Μπάκερ, εκτελεστικός διευθυντής του διαγωνισμού.

    Ωστόσο, αυτό ο «τελικός» δεν αλλάζει κάτι ως προς τον προγραμματισμό της EBU για την διοργάνωση της παραδοσιακής Eurovision στο Ρότερνταμ τον Μάιο του 2021, με τους ίδιους καλλιτέχνες.



    ΣΧΟΛΙΑ