• LIFE&STYLE

    Γιώργος Βουτσίνος: Έφυγε από τη ζωή ο «αστυνόμος Βούρβαχης»

    • NewsRoom
    Γιώργος Βουτσίνος

    Γιώργος Βουτσίνος


    Έφυγε χθες (6/4) από τη ζωή ο ηθοποιός Γιώργος Βουτσίνος

    Το τηλεοπτικό κοινό γνώρισε μέσα από τον ρόλο του αστυνόμου Βούρβαχη στη σειρά «Λάμψη» του Νίκου Φώσκολου.

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Espresso, ο Γιώργος Βουτσίνος άφησε την τελευταία του πνοή στο Σισμανόγλειο, αφού χαιρέτησε την πολυαγαπημένη του σύζυγο, Βάντα Καρακατσάνη, με την οποία απέκτησαν μαζί έναν γιο.

    «Εδώ και έναν μήνα είχε εισαχθεί ο Γιώργος με ειλεό στο νοσοκομείο. Είχε κάποιες επιπλοκές και δε μπορούσε να γίνει καμία εγχείρηση. Ωστόσο οι γιατροί ήταν καθησυχαστικοί και πιστεύαμε ότι θα βγει και πάλι νικητής. Ένα μικρόβιο ήταν όμως αυτό που τον κράτησε μέσα. Την Τετάρτη το βράδυ αφού μιλήσαμε στο τηλέφωνο, μου λέει: “Βάντα μου, κουράστηκα. Δεν αντέχω άλλο”. Του απάντησα: “Κάνε κουράγιο βρε Γιώργο μου και θα βγεις μέχρι το Σάββατο”. Μου λέει: “Μπα. βλέπω να πηγαίνω στον Νίκο (Φώσκολο)”. Δεν έδωσα σημασία. Το πρωί της Πέμπτης με πήραν τηλέφωνο. Έπαθε ανακοπή μέσα στο νοσοκομείο» δήλωσε στην εφημερίδα η σύζυγος του Γιώργου Βουτσίνου.

    Βιογραφικά στοιχεία

    Ο Γιώργος Βουτσίνος γεννήθηκε στις 16 Αυγούστου 1932. Σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, από την οποία αποφοίτησε το 1966. Ερμήνευσε πολλούς ρόλους στο θέατρο, στον κινηματογράφο ενώ και ο ίδιος σκηνοθέτησε αρκετές θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές εκπομπές.

    Στο ξεκίνημα της καριέρας του συνεργάστηκε με το σκηνοθέτη Νίκο Φώσκολο, πρωταγωνιστώντας στις δημοφιλείς σειρές Άγνωστος πόλεμος (ως Γερμανός Ταγματάρχης Βίντερμαν), Η λάμψη (αντιστράτηγος Βουβάρχης), Καλημέρα Ζωή, Εν τούτω νίκα και Πορφύρα και αίμα.

    Διαβάστε επίσης:

    Ζώδια: Οι προβλέψεις για σήμερα Παρασκευή 7 Απριλίου 2023

    Dragons’ Den: Τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο



    ΣΧΟΛΙΑ