• LIFE&STYLE

    Γιώργος Λιάγκας: Τον διέγραψε η ΕΣΗΕΑ για έξι μήνες

    • NewsRoom
    λιαγκας

    Γιώργος Λιάγκας


    Την εξάμηνη διαγραφή του Γιώργου Λιάγκα από τα μητρώα της αποφάσισε ομόφωνα η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).

    Σε μπελάδες έχει μπει ο Γιώργος Λιάγκας, μετά τον χυδαίο τρόπο με τον οποίο σχολιάστηκε από τον ίδιο και τους συνεργάτες της εκπομπής του, το πρωτοφανές περιστατικό στην βιβλιοθήκη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με θύμα μια 20χρονη φοιτήτρια πάνω στην οποία εκσπερμάτισε συμφοιτητής της την ώρα που εκείνη μελετούσε.

    Από την εκπομπή του έχουν αποχωρήσει μέχρι στιγμής η αρχισυντάκτρια, Ελεάννα Τρυφίδου, ο βοηθός αρχισυντάκτη, καθώς και ένας ρεπόρτερ.

    Σήμερα, με ομόφωνη απόφαση, η ΕΣΗΕΑ διέγραψε τον Γιώργο Λιάγκα από τα μητρώα της. Μάλιστα, ένας ζήτησε την διαγραφή του για ένα ολόκληρο έτος, ωστόσο αποφασίστηκε η διαγραφή να ισχύει για έξι μήνες.

    Σημειώνεται ότι το πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ άσκησε αυτεπαγγέλτως πειθαρχική δίωξη εναντίον του Γιώργου Λιάγκα εξαιτίας του ανάρμοστου χειρισμού στην υπόθεση της σεξουαλικής παρενόχλησης της φοιτήτριας, τον περασμένο Νοέμβριο.

    Ο Γιώργος Λιάγκας κρίθηκε ομόφωνα πειθαρχικά ελεγκτέος, για αντιδεοντολογική συμπεριφορά.

    Η χυδαιότητα της όλης παρουσίασης από τον Γιώργο Λιάγκα, με συμμετοχή μάλιστα και άλλων μη μελών της ΕΣΗΕΑ στην εκπομπή προκάλεσε βάναυσα το κοινωνικό συναίσθημα και τις έντονες αντιδράσεις και αποδοκιμασίες.



    ΣΧΟΛΙΑ