• LIFE&STYLE

    Γιατί το Snapchat μπορεί να μην είναι υπέροχο για τη σχέση σας


    H Robin, 24 χρονών, και ο φίλος της έτρωγαν πίτσα πριν από μια συναυλία, όταν ξαφνικά, το τηλέφωνό της έκανε έναν ήχο. Ήταν μια γνωστοποίηση από την εφαρμογή «Snapchat», ειδοποιώντας την ότι είχε λάβει ένα «snap». Ήταν μια εικόνα από τον πρώην φίλο της, μοστράροντας τους κοιλιακούς του στην οθόνη του τηλεφώνου της. Ο τίτλος: «Θέλεις να παίξουμε;»

    Η Robin προσπάθησε να εξηγήσει στο φίλο της ότι δεν είχε καμία ιδέα γιατί ο πρώην της, της έστειλε μια τέτοια τολμηρή φωτογραφία στο «Snapchat». Αλλά όπως η ίδια αργότερα, εμπιστεύτηκε στο «Mic», ήταν ένα τεράστιο ψέμα. Η Robin και ο πρώην φίλος της αντάλλασσαν καυτά «snaps» τους τελευταίους τέσσερις μήνες, μετά το χωρισμό τους εξαιτίας της δουλειάς του, που τον τοποθέτησε σε μια διαφορετική πόλη.

    sfsaf

    Αν και η Robin υποψιαζόταν ότι κάποια μέρα μπορεί να την πιάσουν, «υπήρχε πάντα η περίπτωση να το αντικρούσω», είπε στο «Mic».  «Θα μπορούσα να πω ότι μου τα στέλνει αυτόβουλα».

    Αλλά ακόμα κι αν ο φίλος της Robin δεν έμενε ικανοποιημένος από την απάντηση, εκείνη δεν αισθανόταν ότι αυτό που έκανε ήταν απάτη. Αλλά ακόμα κι αν ίσχυε, δικαιολογήθηκε, δεν υπήρχε καμία απόδειξη. Επειδή το «Snapchat» είναι μια εφήμερη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, οι φωτογραφίες μπορούν να σταλούν μεταξύ των συντρόφων με μια εφαρμογή χρονομέτρου που θεωρητικά ξεθωριάζουν σταδιακά μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Η εφαρμογή παρέχει σε ανθρώπους, όπως την Robin την ιδανική πλατφόρμα για να συμμετάσχουν σε ψηφιακό φλερτ.

    «Φαινόταν πάντα τόσο ακίνδυνο» είπε η Robin στο «Mic» για το «sexting» με τον πρώην της. Σε τελευταία ανάλυση, «δεν κάναμε πραγματικό σεξ».

    asga

    Sexting χωρίς όρους: Με σχεδόν 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες κάθε μήνα, το «Snapchat» είναι σαφές ότι δεν χρησιμοποιείται αποκλειστικά από γυναίκες σαν τη Robin, που ψάχνει να λάβει κάποιες γυμνές «selfies». Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με μια μελέτη του 2014, που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, μόνο το 14% των χρηστών «Snapchat,» που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση ανέφεραν ότι έστελναν σέξι εικόνες μέσω της εφαρμογής. Ωστόσο, επειδή η εφαρμογή «Snapchat» είναι μια εφήμερη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, είναι το ιδανικό όχημα για τους ανθρώπους, που θέλουν να αντλήσουν σεξουαλική ικανοποίηση έξω από τις δικές τις σχέσεις τους, χωρίς να πιαστούν.

    Ένα άλλο πλεονέκτημα από τη χρήση της εφαρμογής «Snapchat» πηγάζει από τη γοητεία της “μυστικής” επικοινωνίας με ανθρώπους, που ο σύντροφός σας δεν γνωρίζει. Ενώ οι κοινωνικές εφαρμογές μέσων μαζικής ενημέρωσης, όπως το «Instagram» και το «Facebook», βασίζονται σε δημόσια επικοινωνία, το «Snapchat» λειτουργεί μόνο πίσω από κουρτίνα. Για τους ανθρώπους, που το χρησιμοποιούν ως ένα τρόπο για να χαριεντιστούν με κάποιους άλλους, ας αντιληφθούν ότι είναι περίπου το ίδιο σαν να βλέπουν πορνό για να αυνανιστούν. Βλέπουν αλλά δεν αγγίζουν, και ως εκ τούτου το θεωρούν αποδεκτό. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με μια μελέτη του 2015 που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Cyberpsychology, Behavior, and Social Nerworking» διαπιστώθηκε ότι ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα όπως το «Facebook» για ακίνδυνους λόγους, όπως η διατήρηση επαφής με φίλους, το «Snapchat» χρησιμοποιείται πιο συχνά για φλερτ και συναντήσεις νέων συντρόφων, και συχνά προκαλεί τη ζήλια σε ρομαντικές σχέσεις.



    ΣΧΟΛΙΑ