• LIFE&STYLE

    Γιατί όσοι γνωρίζονται στο διαδίκτυο έχουν πιο ευτυχισμένους γάμους

    • NewsRoom


    Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Stanford και από τον Michael J. Rosenfeld, τα παντρεμένα ζευγάρια που γνωρίστηκαν μέσω διαδικτύου ήταν ελαφρώς πιο πιθανό να έχουν ένα ευτυχισμένο και μεγαλύτερο σε διάρκεια γάμο, σε σύγκριση με όσους γνωρίστηκαν με πιο παραδοσιακούς τρόπους.

    Τα αποτελέσματα της έρευνας βασίστηκαν, σε μια άλλη έρευνα που είχε σαν θέμα τον τρόπο με τον οποίο τα σύγχρονα ζευγάρια προτιμούν να δημιουργούν σχέσεις.

    stats

    Όπως προέκυψε, το 50% των ζευγαριών που γνωρίστηκαν στο διαδίκτυο και στη συνέχεια παντρεύτηκαν το έπραξαν σε διάστημα τριών – τεσσάρων ετών από την πρώτη συνάντηση τους, σε αντίθεση με εκείνους που γνωρίστηκαν στην πραγματική ζωή.

    Τα αποτελέσματα εξέπληξαν και τον Michael J. Rosenfeld, αφού όπως είπε: “Η κοινή λογική για τις γνωριμίες μέσω Διαδικτύου είναι ότι υπονομεύουν τη σταθερότητα μιας σχέσης”

    Γιατί όμως οι γάμοι που ξεκινούν στο διαδίκτυο να είναι πιο ευτυχισμένοι και πιο σταθεροί;

    chatdating

    Μια πιθανή εξήγηση είναι πως όσοι γνωρίζονται στο διαδίκτυο είναι έτοιμοι και επιθυμούν να ξεκινήσουν μια σχέση. Στοχεύουν στη σχέση και αναζητούν τον κατάλληλο σύντροφο, δεν είναι κάτι που απλά τους συμβαίνει, όπως γίνεται συχνά στην περίπτωση που οι δύο σύντροφοι γνωρίζονται στο χώρο εργασίας, ή μέσω κοινών φίλων.

    online date

    Επιπλέον, μέσα από τις συζητήσεις στο διαδίκτυο το εκάστοτε ζευγάρι έχει την δυνατότητα να μάθει σε σύντομο χρονικό διάστημα περισσότερες πληροφορίες για τον άλλον σε σχέση με ένα κοινό ζευγάρι που για να γνωριστεί καλύτερα θέλει χρόνο.

    Αυτή η έρευνα ίσως είναι άλλη μια απόδειξη για την επίδραση του διαδικτύου στη ζωή μας.

    Το διαδίκτυο σηματοδοτεί την εξέλιξη και τη νέα τάξη πραγμάτων και μάλλον, αποτελεί ένα πολύ λογικό και όχι παράξενο τόπο συνάντησης για το σύγχρονο άνθρωπο με τον περιορισμένο προσωπικό χρόνο.



    ΣΧΟΛΙΑ