• LIFE&STYLE

    Γιατί ο Ριμπολόβλεφ ζητά 1 δισ. δολάρια από έμπορο τέχνης

    • NewsRoom

    Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ


    Η άγρια κόντρα του ιδιοκτήτη του Σκορπιού, Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ, και του εμπόρου τέχνης Ιβ Μπουβιέ θα συνεχιστεί στην ελβετική Δικαιοσύνη, με τον δισεκατομμυριούχο να κατηγορεί τον έμπορο για απάτη ζητώντας του, μάλιστα, το ποσό του ενός δισ. δολαρίων!

    Συγκεκριμένα του καταλογίζει ότι χειραγωγούσε τις τιμές των έργων τέχνης κατά την πώλησή τους, με αποτέλεσμα να εξασφαλίζει υπέρογκα ποσά ως προμήθεια.

    Η κόντρα έχει οδηγηθεί στα διεθνή δικαστήρια όπου ο «Ρίμπο» έχει καταθέσει αγωγές κατά του Ελβετού εκτιμητή έργων τέχνης ζητώντας το ιλιγγιώδες ποσό του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, όση θεωρεί ότι ήταν και η ζημιά που υπέστη κατά τις αγοραπωλησίες των έργων.

    Ο Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ

    Μάλιστα, ο  Μπουβιέ  κλήθηκε για ανάκριση ενώπιον εισαγγελέων στη Γενεύη, για την κατηγορία της  απάτης που συνδέεται με τις πωλήσεις έργων τέχνης, αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στον Ρώσο μεγιστάνα.

    Ο έμπορος τέχνης συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του, πέρασε το κατώφλι της εισαγγελίας της Γενεύης σε μια διαδικασία που μπορεί να ανοίξει το δρόμο  της ποινικής δίωξης.

    Παράλληλα, οι φορολογικές αρχές στη Βέρνη της Ελβετίας έχουν ξεκινήσει έρευνα λόγω «υποψίας σοβαρών φορολογικών παραβάσεων» στις υποχρεώσεις του Μπουβιέ και ήδη έχουν προχωρήσει σε κατάσχεση ακινήτου ιδιοκτησίας του στη Γενεύη, το οποίο κατείχε μέσω ελβετικής εταιρείας, ως εγγύηση ότι θα πληρώσει τους φόρους του εάν αποδειχθεί ένοχος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ντ. Ριμπολόβλεφ: 300.000 ευρώ «χαράτσι» στον δήμο Μεγανησίου θα πληρώσει ο μεγιστάνας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Από τον Ριμπολόβλεφ στο Άμπου Ντάμπι: Οι σκοτεινές διαδρομές της Τέχνης και του χρήματος



    ΣΧΟΛΙΑ