• LIFE&STYLE

    Γιατί οι καταναλωτές γυρίζουν την πλάτη στην Gap;

    • NewsRoom


    Μάχη με τους αντιπάλους της πρέπει να δώσει η Gap για να μπορέσει να επιβιώσει. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία το η επώνυμη εταιρεία ρούχων “περνάει” δύσκολες στιγμές, καθώς συνεχίζει να σημειώνει καθοδική πτώση κάνοντας τους ειδικούς της να ανησυχούν για το αν θα καταφέρει να κατακτήσει τους στόχους της.

    Gap

    Τους προηγούμενους μήνες ο γενικός διευθυντής της Gap, Art Peck, είχε υποσχεθεί στους επενδυτές της εταιρείας ότι η άνοιξη θα ήταν μια επικερδής περίοδος για τα κέρδη της. Ωστόσο, οι ελπίδες αυτές αποδείχτηκαν φρούδες καθώς οι πωλήσεις έχουν σημειώσει μέχρι στιγμής πτώσης της κλίμακας του 5%.

    Τα στοιχεία είναι απογοητευτικά ακόμη και για τα δύο πιο δημοφιλή brands της εταιρείας, Banana Republic and Old Navy, που ήταν ανέκαθεν πιο επιτυχημένα στις προτιμήσεις των καταναλωτών. Η πτώση που σημειώθηκε φαίνεται να είναι χειρότερη από την περσινή κατρακυλώντας ακόμη περισσότερο.

    Old Navy

    Πιο συγκεκριμένα η μετοχή της έπεσε στο 31 με 32, σε αντίθεση με τις προσδοκίες των χρηματιστών που την ήθελαν να ανεβαίνει στο 44 σεντ ανά μετοχή.

     Η πτώση αυτή έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα τους ειδικούς αναλυτές της Gap που πλέον απαιτούν να βρεθούν δραστικές λύσεις. Ο κ. Peck σημειώνει ότι πλέον στόχος της εταιρείας θα είναι η ενδυνάμωση των καταστημάτων της Banana Republuc και Old Navy στις περιοχές εκείνες που οι πωλήσεις είναι ακόμη σε καλά επίπεδα. Τα καταστήματα δηλαδή που βρίσκονται έξω από την Νότια Αμερική τα οποία έχουν την καλύτερη δυνατή προοπτική για πωλήσεις.

    Παρόλα αυτά οι συνολικές πωλήσεις έπεσαν από τα $3.44 δις μέχρι τα $3.66 δις.

    Ο μεγαλύτερος αντίπαλος της εταιρείας συνεχίζει να είναι ο ισπανικός όμιλος της Inditex, ο οποίος με τα καταστήματα του Zara και H&M κυριαρχεί πλέον στην παγκόσμια αγορά. Πλέον οι καταναλωτές επιλέγουν καταστήματα στα οποία μπορούν να βρουν και να αγοράσουν φτηνότερα ρούχα με μια σχετικά καλή ποιότητα. Για τον λόγο αυτό αρκετές πια επώνυμες εταιρείες, όπως αυτή της Gap, αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα από την κατακόρυφη πτώση των πωλήσεων της.

    Εν κατακλείδι, οι ειδικοί σημειώνουν ότι αυτό ήταν ένα καταστροφικό μέσο διάστημα για την διάσημη επωνυμία με την εταιρεία να επιβεβαιώνει ότι θα πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες κινήσεις για την “αναστήλωση” μέσα στο επόμενο διάστημα.

    Διαβάστε επίσης: 

    http://www.mononews.gr/pos-o-trump-allaxe-ton-kosmo/44005

    Διαβάστε επίσης: 

    http://www.mononews.gr/antechete-eos-to-2026-dite-giati-me-ta-nea-metra-prepi-na-kanete-ipomoni-eos-tote/44017

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ