• LIFE&STYLE

    Γιατί η γαλλική σαμπάνια σας θα πρέπει να αναγράφει έτος παραγωγής 2018

    • NewsRoom


    Χαράς ευαγγέλια για τους Γάλλους παραγωγούς σαμπάνιας φέτος, καθώς εκτιμούν ότι το 2018 θα είναι η καλύτερη χρονιά παραγωγής σταφυλιών μετά από πολλά χρόνια. Ήδη η συγκομιδή ξεκίνησε στους περισσότερους αμπελώνες της χώρας, αντί για τον Σεπτέμβριο που συνήθως άρχιζε το μάζεμα των σταφυλιών.

    Τα τελευταία χρόνια η παραγωγή σταφυλιών δεν ήταν καθόλου ικανοποιητική εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών. Ο πρόεδρος της ένωσης αμπελουργών της Καμπανίας, Μαξίμ Τουμπάρτ, χαιρέτισε την πρώιμη συγκομιδή λέγοντας: «Τα τελευταία χρόνια ήταν σκληρά, φέτος αναμένεται να είναι εξαιρετικά καλή χρονιά, έτσι είμαστε πολύ χαρούμενοι».

    Η ένωση αμπελοκαλλιεργητών της Καμπανίας έχει περισσότερα από 15.000 μέλη και εκτιμούν ότι θα συλλέξουν φέτος 13 – 16 τόνους σταφύλια ανά εκτάριο.

    Κάθε χρόνο, πωλούνται παγκοσμίως 310 εκατ. μπουκάλια γαλλικής σαμπάνιας. Οι ειδικοί προβλέπουν τώρα μια απότομη αύξηση της παραγωγής κατά 56% σε σχέση με πέρυσι.

    Κάτι τέτοιο δεν το έχουμε βιώσει ποτέ στην Καμπανία στο παρελθόν, όσον αφορά την ποσότητα και την ποιότητα, δήλωσε ο Ζαν-Μαρί Μπαριλέρ, πρόεδρος της ένωσης των οίκων Σαμπάνιας.

    «Αυτό θα μας επιτρέψει να βάλουμε στα κελάρια μας εκπληκτικά κρασιά που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά σε τρία χρόνια» πρόσθεσε.



    ΣΧΟΛΙΑ