• LIFE&STYLE

    Γιατί το Google Trips είναι η εφαρμογή που θα λατρέψεις!

    • NewsRoom


    Μόλις γύρισα από ένα εξαήμερο ταξίδι αναψυχής στην πανέμορφη Βαρκελώνη και αν και προσπάθησα να φαίνομαι local, ήμουν συνεχώς με τα Google Maps στο χέρι, όπως οι περισσότεροι τουρίστες. Το δίκτυό μου δεν συνεργάστηκε και τόσο με το αντίστοιχο τοπικό δίκτυο με αποτέλεσμα να ψάχνω όπου σταθώ κι όπου βρεθώ free Wi-Fi για να οργανώσω τις διαδρομές του ταξιδιού μου. Μέχρι που το Google Maps μου εμφάνισε μία ειδοποίηση για offline χρήση της εφαρμογής -την οποία μπορώ να πω πως αρχικά αγνόησα- η οποία αποδείχτηκε ό,τι πιο χρήσιμο στο ταξίδι μου, αφού μπορούσα να παρακολουθώ τη διαδρομή μου και να βρίσκω τα μέρη που ήθελα χωρίς να έχω ενεργοποιημένα ούτε τα δεδομένα μου, ούτε να ψάχνω απεγνωσμένα Wi-Fi κοντά στη Sagrada Familia!

    Σχεδιάζεις ταξίδι και θέλεις να πας στα πιο ωραία μέρη; Να επισκεφθείς μουσεία, να χαλαρώσεις στα πάρκα, να κάνεις βόλτες στις γειτονιές, να φας στα καλύτερα εστιατόρια; Το Google Trips είναι η εφαρμογή που θα λατρέψεις.

    Αν χρησιμοποιείς συχνά το Google Maps και το Gmail είναι το βασικό mail σου, τότε πιθανότατα η Google γνωρίζει πολλά για τα ταξιδιωτικά σου σχέδια. Ο γίγαντας της αναζήτησης αξιοποιεί αυτήν τη γνώση και την “πακετάρει” σε μια νέα ταξιδιωτική εφαρμογή με το όνομα Google Trips, την οποία η εταιρεία παρουσίασε τη Δευτέρα.

    Η δωρεάν εφαρμογή, πλέον διαθέσιμη σε iOS και Android, συλλέγει ταξιδιωτικές κρατήσεις από τον Gmail λογαριασμό σου και τις οργανώνει σε ξεχωριστές εκδρομές. Πατώντας σε μια εκδρομή εμφανίζεται μια οθόνη που σου επιτρέπει να περιηγηθείς σε κοντινά αξιοθέατα, να δεις προτάσεις για φαγητό και ποτό, τις τρέχουσες κρατήσεις και αποθηκευμένα μέρη. Για παράδειγμα, όταν κλείνεις ένα δωμάτιο, το Google Trips δημιουργεί ένα πακέτο που περιλαμβάνει δημοφιλή αξιοθέατα, προτάσεις για εστιατόρια και ένα γρήγορο link για την κράτηση. Μπορείς έτσι να βρίσκεις στοιχεία, όπως διευθύνσεις ξενοδοχείων και επιβεβαιώσεις αριθμών, πολύ πιο γρήγορα από το να ψάχνεις στα mail.

    GoogleTrips

    Η εφαρμογή πηγαίνει και ένα βήμα παρακάτω από το να κάνει απλώς προτάσεις. Δημιουργεί ολοήμερα προγράμματα για τις 200 top πόλεις του κόσμου. Σε αυτά μπορείς να έχεις πρόσβαση πατώντας στην επιλογή “Day Plan” στη σελίδα της πόλης. Κάθε Day Plan περιλαμβάνει μια ολοκληρωμένη λίστα από αξιοθέατα με τις ώρες λειτουργίας και τον εκτιμώμενο χρόνο ανάμεσα στις τοποθεσίες. Μπορείς ακόμη να κατεβάσεις στο τηλέφωνό σου ξεχωριστά πακέτα για διαφορετικές πόλεις και να τα χρησιμοποιείς ενώ είσαι εκτός σύνδεσης (offline).

    GoogleTrips app 2

    Η νέα εφαρμογή της Google είναι κατά κάποιον τρόπο παρόμοια με το TripIt της Concur, που φιλοξενεί πληροφορίες πτήσεων, κρατήσεις ξενοδοχείων και άλλα απαραίτητα στοιχεία για τα ταξίδια. Δεν διαθέτει real time ειδοποιήσεις για τις πτήσεις, ούτε μπορείς να κλείσεις νέο αεροπορικό εισιτήριο σε περίπτωση καθυστέρησης ή ακύρωσης της πτήσης σου, όπως γίνεται με το ProVision του TripIt. Αντ’ αυτού, το Google Trips είναι εξαιρετικό στο να γλιτώνεις χρόνο σχεδιάζοντας δραστηριότητες και μετακινήσεις ενώ ταξιδεύεις.

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/14-ekat-lires-mporite-na-ginete-enas-apo-tous-charaktires-tou-oscar-wilde/75292



    ΣΧΟΛΙΑ