• LIFE&STYLE

    Τα gay ζευγάρια του Hollywood, o γάμος και το σύμφωνο συμβίωσης

    • NewsRoom

    Η Jodie Foster με τη σύζυγό της Alexandra Hedi


    «Αν ζούσε στις μέρες μας, ο Ιησούς θα υποστήριζε τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων.Ο Χριστός θα ήταν υπέρ της ένωσης αυτής, διότι ήταν γεμάτος αγάπη και ευσπλαχνία».

    Με αυτήν την φράση είχε απαντήσει ο Elton John στους επικριτές των gay γάμων σοκάροντας ακόμα και την Αγγλικανική Εκκλησία. Ο ίδιος έχει πραγματοποιήσει πολιτικό και θρησκευτικό γάμο ενώ έχει υιοθετήσει και δύο παιδιά. Ο διάσημος Βρετανός μουσικός, ο οποίος έχει δηλώσει πολλές φορές ότι πολέμησε με όλες του τις δυνάμεις τον ρατσισμό που αντιμετώπιζε στην αρχή της δημοσιοποίησης της σχέσης με έναν άνδρα του ίδιου φύλου, σίγουρα θα απορούσε με την καθυστέρηση της νομιμοποίησης τoυ συμφώνου συμβίωσης μεταξύ των ατόμων του ιδίου φύλου στην Ελλάδα

    Η χώρα μας είναι από τις τελευταίες χώρες της Ευρώπης που δεν έχουν εγκρίνει ούτε το σύμφωνο συμβίωσης ούτε το γάμο των ομοφυλόφιλων. Με το νομοσχέδιο που έφερε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση το μόνο που δεν θα μπορούν να κάνουν τα ζευγάρια του ίδιου φύλου είναι να υιοθετούν παιδιά, κάτι όμως που έχει νομιμοποιηθεί σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

    Στις ΗΠΑ το σύμφωνο συμβίωσης έχει ξεπεραστεί επειδή τα gay ζευγάρια προχωρούν κανονικά σε γάμο. Από την 1η Οκτωβρίου το Ανώτατο δικαστήριο νομιμοποίησε τον γάμο των ομοφυλόφιλων σε όλη την επικράτεια καταγράφοντας μία ιστορική απόφαση. Έτσι,πολλά ζευγάρια του Hollywood τα οποία συζούσαν ή είχαν παραδεχθεί ανοιχτά τη σχέση τους και είχαν συνάψει γάμο παράνομα, ένιωσαν δικαιωμένοι από την απόφαση.

    Όπως η δημοφιλής ηθοποιός Jodie Foster με τη συμβία της Alexandra Hedison.Η Αμερικανίδα ηθοποιός έκρυβε για πολλά χρόνια τη σχέση της με τη σύντροφο της ώσπου μία μέρα αποφάσισε να την αποκαλύψει.

    EXCLUSIVE - Actress Jodie Foster, left, and actress and wife Alexandra Hedison in the audience at the 66th Primetime Emmy Awards at the Nokia Theatre L.A. Live on Monday, Aug. 25, 2014, in Los Angeles. (Photo by Frank Micelotta/Invision for the Television Academy/AP Images)

    Η πολύ δημοφιλής ηθοποιός και απόλυτα επιτυχημένη host με την δική της εκπομπή Ellen deGeneris έκανε έναν γάμο-υπερθέαμα με την Portia de Rossi μπροστά στις κάμερες, στο σπίτι τους στο Λος Αντζελες, το 2008.

    Ellen-DeGeneres-Portia-de-Rossi

    Σε γάμο προχώρησε και η ηθοποιός του Sex and the City, Cynthia Nixon μετά της συμβίας της, αφού χώρισε τον σύζυγο της με τον οποίο έχει αποκτήσει δύο παιδιά.Χαρακτηριστικό είναι ότι η Nixon αποκάλυψε ότι είναι gay μετά το τέλος της θρυλικής σειράς που έσπαγε ταμεία!Η ηρωίδα του Sex and the City Cynthia Nixon παντρεύτηκε με έναν παραδοσιακό γάμο την Christine Marinoni, στο σπίτι τους στη Νέα Υόρκη, το 2012.

    Cynthia-Nixon-Christine-Marinoni

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    To πιο γνωστό gay ζευγάρι της showbuiz είναι  ο Elton John με τον Danid Furnish. Είναι μαζί για περισσότερο από 21 χρόνια, έχουν συνάψει γάμο και έχουν υιοθετήσει δύο παιδιά.

    Elton-John-David-Furnish

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Άλλο ένα αγαπημένο ζευγάρι του ίδιου φύλου, που είναι μαζί τα τελευταία 10 χρόνια και έχει συνάψει γάμο είναι ο Neil Patrich Harris και ο σύζυγός του Danid Burtka. Ο σούπερ σταρ παντρεύτηκε τον David Burtka τον περασμένο Σεπτέμβριο, κάτω από έναν ουρανό γεμάτο με πυροτεχνήματα.

    Neil-Patrick-Harris-David-Burtka

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Το ζευγάρι πολύ συχνά μοιράζεται με τους φίλους του στα social media στιγμές από την οικογενειακή τους ζωή με τα δίδυμα τους,Harper και Gideon. Ο ίδιος είχε αποφασίσει από την πρώτη στιγμή να μιλήσει ανοιχτά για την σχέση, το γάμο και τα παιδιά του λέγοντας πως είναι πολύ περήφανος που έχει μία πολύ γεμάτη ζωή.

    640_nph_kids_174733921

     

     

     

     

     

     

     

     

    ” Η κοινή γνώμη μού έχει φερθεί πολύ καλά και μέχρι πρότινος ζούσα μια φυσιολογική ζωή. Φαίνεται, όμως, πως υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για την προσωπική ζωή και τις ερωτικές σχέσεις μου. Έτσι, από το να αγνοήσω εκείνους που δημοσιεύουν τη γνώμη τους για την ιδιωτική μου ζωή χωρίς να με ρωτήσουν, είμαι στην ευχάριστη θέση να διαλύσω κάθε φήμη και παρανόηση και να δηλώσω υπερήφανος που είμαι ένας gay άντρας που ζει μια γεμάτη ζωή ” κατέληξε ο διάσημος ηθοποιός.



    ΣΧΟΛΙΑ