ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Φτιάξτε μια νόστιμη και εύκολη συνταγή, βασισμένη σε ένα λαχανικό εποχής, που συνδυάζεται υπέροχα με τον κιμά! Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Υλικά Συνταγής
-4 μελιτζάνες φλάσκες
-Για τη γέμιση
-300 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
-1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
-2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
-1/2 φλ. φρυγανιά
-1/2 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
-αυγό
-αλάτι
-πιπέρι
Για τη σάλτσα ντομάτας
-6 ώριμες ντομάτες τριμμένες
-1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένος
-1/4 φλ. ελαιόλαδο
-1 πρέζα ζάχαρη
-αλάτι
-πιπέρι
Εκτέλεση
Για τα ρολάκια μελιτζάνας γεμιστά με κιμά, κόβουμε πρώτα τις μελιτζάνες σε φέτες πάχους 0,5 εκ., τις αραδιάζουμε σε δύο λαμαρίνες και τις ψήνουμε για 15΄ περίπου στους 200 βαθμούς C.
Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε για 15΄. Επίσης, βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ και ζυμώνουμε όπως κάνουμε με τα μπιφτέκια.
Πλάθουμε μικρά σουτζουκάκια και τα ρολάρουμε μέσα στην κάθε φέτα μελιτζάνας. Αφού τα έχουμε τυλίξει όλα σε ρολάκια τα αραδιάζουμε μέσα σε ένα ταψί το ένα κοντά κοντά στο άλλο.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα και ψήνουμε τα ρολάκια για 30΄. Τα σερβίρουμε με γιαούρτι.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Νίκη Παπαθεοχάρη: Δίπλα στη θάλασσα… από τη θάλασσα
- Ευτύχης Βασιλάκης: Κεφαλαιοποίηση στα όρια του 1 δισ. ευρώ και το ξεχασμένο «buy back»…
- Η σφαγή των αμνών, ο super Κόκκαλης και το ράλι της Intralot, τα νέα πλοία του Νίκου Βαρδινογιάννη, ποιος εφοπλιστής είπε «είμαι χαζός», ο νταλαβεριτζής manager σε νέες περιπέτειες και το κάλεσμα του Αποστολόπουλου
- Τράπεζα της Ελλάδος: Αυξήσεις μισθών, έλλειψη προσωπικού οδηγούν σε αύξηση κόστους για τις επιχειρήσεις
