• Food

    Τι πρέπει να τρώμε αν υποφέρουμε από κρίσεις πανικού

    • NewsRoom
    κριση πανικου


    Πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από κρίσεις πανικού. Εκτός από την ιατρική αντιμετώπισή τους, ωστόσο, και η διατροφή μπορεί να αποτελέσει έναν καλό σύμμαχο για τη διαχείρισή τους. Αναζητήσαμε ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγουν όσοι υποφέρουν από κρίσεις πανικού αλλά και αυτές που βοηθούν την καταπολέμηση τους.

    Η πρώτη τροφή που πρέπει να αποφεύγεται είναι η καφεϊνη. Η καφεϊνη, αυξάνει τα επίπεδα των ορμονών του στρες και μπλοκάρει τους υποδοχείς αδενοσίνης στον εγκέφαλο.
    Τα φυτά που ανήκουν στην οικογένεια των σολανίδων (δηλαδή οι πατάτες, οι ντομάτες, οι πιπεριές, οι μελιτζάνες και τα goji berries) είναι σχεδιασμένα να σκοτώνουν τα έντομα και τα σκουλήκια, λόγω των φυσικών εντομοκτόνων που παράγουν, τα γλυκοαλκαλοειδή. Το χημικό αυτό όπλο είναι τοξικό και για τον ανθρώπινο οργανισμό, καθώς μπλοκάρουν το ένζυμο ακετυλχολινεστεράση με αποτέλεσμα την υπερδιέγερση του νευρικού συστήματος των ευαίσθητων ανθρώπων.

    Οι κατεργασμένοι υδατάνθρακες, όπως το αλεύρι και η ζάχαρη, επηρεάζουν τη διάθεση, την ενέργεια και το βαθμό συγκέντρωσης του ατόμου. Με τα τρόφιμα αυτά η ινσουλίνη ανεβαίνει για να κρατήσει χαμηλά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και οι ορμόνες του στρες επεμβαίνουν για να εμποδίσουν τα επίπεδα σακχάρου απο το να ξεφύγουν.

    Τα τρόφιμα που έχουν επεξεργαστεί ζύμωση περιέχουν μια βιογενής αμίνη, την ισταμίνη , ένας δυναμικός νευροδιαβιβαστής που προκαλεί πρόβλημα στο πεπτικό, ορμονικό, καρδιαγγειακό και νευρικό σύστημα, κάτι που προκαλεί άγχος και αϋπνία.

    Το αλκοόλ μπορεί να μας χαλαρώνει, αλλά όσο περνάει η επίδραση του μπορεί να προκαλέσει ανήσυχο ύπνο, εφιάλτες και κρίσεις πανικού.

    Υπάρχουν και τα τρόφιμα που η συχνή κατανάλωση τους βοηθάει στην καταπολέμηση των κρίσεων και του άγχους.

    Τα γαλακτοκομικά υλικά είναι πλούσια σε πρωτεϊνη, ασβέστιο και βιταμίνη D, με τον τρόπο αυτό γίνεται η σταθεροποίηση των επίπεδων σακχάρου στο αίμα. Επίσης τα γαλακτοκομικά υλικά περιέχουν ένα αμινοξύ, το τρυπτοφάνη που βοηθάει τον εγκέφαλο να παράγει χημικές ουσίες που σχετίζονται με την ηρεμία του οργανισμού.

    Τα φρούτα και τα λαχανικά αποτελούν πηγή αντιοξειοδωτικών και θρεπτικών συστατικών που βοηθούν στην προστασία του οργανισμού απο λοιμώξεις και ασθένειες.

    Οι πρωτεϊνες και τα θρεπτικά συστατικά που περιέχονται στα ψάρια και τα πουλερικά μειώνουν τα συμπτώματα άγχους και συμβάλλουν σε μια γενική ευεξία. Τα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, ο τόνος, η πέστροφα της λίμνης, η πελαργός και η χάλιμπατ, παρέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα – υγιή λίπη που προάγουν τη θετική λειτουργία του εγκεφάλου και μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση των καταθλιπτικών συμπτωμάτων που σχετίζονται με τις διαταραχές άγχους.

    Πηγή: www.tasty-day.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ιδού τι τρώνε οι πιο υγιείς άνθρωποι του πλανήτη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το τσίλι χαρίζει χρόνια ζωής

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τι σχέση έχει η φέτα με τον Όμηρο;



    ΣΧΟΛΙΑ