• Food

    Γιατί το αλκοόλ αυξάνει την όρεξη;

    αλκοόλ


    Το αλκοόλ θέτει τον εγκέφαλο σε κατάσταση ασιτίας, αυξάνοντας την πείνα και την όρεξη, ανακάλυψαν ερευνητές.

    Σε πειράματα σε ποντικούς, το αλκοόλ ενεργοποίησε τα εγκεφαλικά σήματα που λένε στον οργανισμό να καταναλώνει περισσότερη τροφή. Οι ερευνητές, που δημοσίευσαν τα ευρήματα στο περιοδικό Nature Communications, εκτιμούν ότι το ίδιο μάλλον συμβαίνει και στους ανθρώπους. Θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί πολλοί άνθρωποι αναφέρουν ότι τρώνε περισσότερο μετά την κατανάλωση ποτών. Αντί για έλλειψη αυτοσυγκράτησης φαίνεται πως πρόκειται για νευρολογική αντίδραση, αναφέρει το Francis Crick Institute.

    Οι ποντικοί έλαβαν μεγάλες δόσεις αλκοόλ για 3 ημέρες. Το αλκοόλ προκάλεσε αυξημένη δραστηριότητα σε νευρώνες που ονομάζονται AGRP και οι οποίοι πυροδοτούνται όταν ο οργανισμός αντιμετωπίζει ασιτία. Οι ποντικοί έφαγαν περισσότερο από το φυσιολογικό.

    Όταν οι ερευνητές επανέλαβαν το πείραμα αλλά μπλόκαραν τους νευρώνες με ένα φάρμακο, οι ποντικοί δεν έτρωγαν τόσο πολύ-που υποδεικνύει ότι οι νευρώνες AGRP είναι υπεύθυνοι για την κατανάλωση φαγητού λόγω αλκοόλ. Το αλκοόλ περιέχει πολλές θερμίδες. Ένα μεγάλο ποτήρι κρασί μπορεί να περιέχει τόσες όσες ένα ντόνατ. Ο Denis Burdakov δήλωσε ότι η κατανόηση του πώς το αλκοόλ αλλάζει τον οργανισμό και τη συμπεριφορά μας θα μπορούσε να βοηθήσει στον έλεγχο της παχυσαρκίας.

    Πηγή: www.tasty-day.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τι σχέση έχει η φέτα με τον Όμηρο;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το τσίλι χαρίζει χρόνια ζωής

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τι πρέπει να τρώμε αν υποφέρουμε από κρίσεις πανικού



    ΣΧΟΛΙΑ