LIFE&STYLE

Φεύγει ο Νουσρέτ από τη Μύκονο- Το αντικείμενο που δεν μπορούσε να αποχωριστεί

  • NewsRoom

Νουσρέτ


Έφτασε η ώρα για τον διάσημο, εκκεντρικό Τούρκο σεφ να αποχαιρετήσει το νησί των Ανέμων. Ο Νουσρέτ, γνωστός αλλιώς και ως «Salt Bae» αποχαιρέτησε φίλους και συνεργάτες, ενώ έσπευσε να ενημερώσει τους θαυμαστές του ότι, φεύγοντας, παίρνει μαζί το αντικείμενο που του κράτησε συντροφιά όλη τη θερινή σεζόν στη Μύκονο.

Κύριο χαρακτηριστικό της σεζόν που ολοκληρώνεται είναι ότι ο Τούρκος σεφ «έσωσε» ένα μαγαζί που βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού, Το πρώην Casa Tu δεν κατόρθωσε πέρυσι να σημειώσει την εμπορική επιτυχία που αναμενόταν.

Ωστόσο ο διεθνώς αναγνωρισμένος σεφ κατάφερε να «μεταμορφώσει» το εν λόγω μαγαζί σε μια «εισπρακτική επιτυχία», όπως λέμε στον κινηματογράφο, με ουρές διακεκριμένων πελατών να περιμένουν αδιαμαρτύρητα, ώστε να φάνε από τα χέρια του Νουσρέτ, καταβάλλοντας πρόθυμα πολλά «τάλαντα» ως αντίτιμο των υπηρεσιών του.

View this post on Instagram

Dear Mykonos, It is time for me to say Goodbye to 2019 season. My new born baby started running as soon as she was born. From the day that I opened the restaurant, it was number one in Mykonos. I have so many beautiful, wonderful memories in Mykonos. I will mention all these wonderful experiences in my book which is being prepared. Mykonos was amazing experience for me. It made me very excited and it made me feel what I felt when I opened my first restaurant 12 years ago in Istanbul. That’s how I felt about Mykonos. I have a special connection with this island! Being successful in Mykonos wasn’t easy, but my operation team and all my guest made this experience an amazing one for me. Almost 65,000 to 70,000 people dined with us this season in Mykonos. All guests were very happy, all good comments, and amazing feed back. Of course it wasn’t easy. Everyday I worked 18 to 20 hours, and it paid off. I only had one chance to put my feet in this beautiful Mediterranean Sea. But all this hard work is worthed. The important thing is my brand’s success. This showed me once more. Where ever I open Nusret Brand, it will be surely successful. I love you all, and see you at the new Nusret Opening around the world, and see you in Mykonos in 2020. All the Best to you all. 🇹🇷❤️🇬🇷🌏

A post shared by Nusr_et#Saltbae (@nusr_et) on

Πλήθος Ελλήνων και ξένων επισκεπτών παρήλασε από το μαγαζί του Νουσρέτ στη Μύκονο, αποδίδοντάς του μάλιστα τα εύσημα για την επιτυχημένη επιχειρηματική του κίνηση.

Ο Τούρκος, που μοιάζει να είναι ειδικός στους κανόνες του ψηφιακού μάρκετινγκ, αλλά και του επικοινωνιακού παιχνιδιού, δεν χρειάζεται κανέναν να τον ακολουθήσει ή να του πάρει συνέντευξη για να προβληθεί. Το κάνει με μεγάλη επιτυχία μόνος του, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, που μετρά 23,3 εκατομμύρια ακολούθους.

Ο ίδιος, λοιπόν, αποτελεί από μόνος του ένα ξεχωριστό brand.

Το επικοινωνιακό αυτό «όπλο» αποδείχθηκε εξαιρετικά σημαντικό για την απόδοση του νέου εστιατορίου στη Μύκονο, αφού ο Τούρκος σεφ φρόντιζε να ενημερώνει διαρκώς τους ακολούθους του για τα όσα συμβαίνουν στο μαγαζί του, με φωτογραφίες από την καθημερινότητα του εστιατορίου, τα πιάτα του, φωτογραφίες του ίδιου με πελάτες του μαγαζιού, αλλά και στιγμιότυπα του ίδιου να γυμνάζεται σκληρά, έξω από το εστιατόριο.

Ο Νουσρέτ πήγαινε κάθε πρωί στο μαγαζί, για να επιθεωρήσει τις εργασίες και, αφού βεβαιωνόταν ότι όλα κυλούν ομαλά, το έριχνε στη γυμναστική. Αγαπημένο βοήθημα στην καθημερινή του εξάσκηση ήταν μια μυκονιάτικη πέτρα, βάρους άνω των 20 κιλών.

Με την πέτρα αυτή, ο σεφ έκανε άρσεις, βαθιά καθίσματα, ακόμη και πους απς, καθώς και πιέσεις στήθους. Αυτή λοιπόν, την πέτρα αποφάσισε να την πάρει μαζί του, εγκαταλείποντας τη Μύκονο, προκειμένου να τον βοηθήσει να συνεχίζει το σκληρό πρόγραμμα εκγύμνασής του και κατά τη διάρκεια του χειμώνα, διατηρώντας μια αύρα από Ελλάδα.

Ο Νουσρέτ γυμνάζεται με την αγαπημένη του, μυκονιάτικη πέτρα