• LIFE&STYLE

    Eurovision: Το κοινό της Ευρώπης έδωσε τη νίκη στην Ουκρανία, στην 8η θέση η Ελλάδα

    • NewsRoom


    Η Ουκρανία αναδείχθηκε νικήτρια του διαγωνισμού τραγουδιού της  Eurovision του 2022, με τις ψήφους του κοινού να είναι καθοριστικές για την νίκη. Στην 8η θέση τερμάτισε η Ελλάδα.

    Το τραγούδι του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο ήρθε πρώτο στην ψηφοφορία των κριτικών επιτροπών, ήρθε στη δεύτερη θέση ενώ στην τρίτη τερμάτισε η Ισπανία.

    Εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, η χώρα που θα διοργανώσει τον επόμενο διαγωνισμό τραγουδιού παραμένει προς το παρόν άγνωστη. Ήδη η Σουηδία είχε προσφερθεί, σε περίπτωση νίκης της Ουκρανίας, να διοργανώσει εκείνη την διοργάνωση. Ωστόσο,  πιθανότητες έχει και η Βρετανία, η οποία τερμάτισε στη δεύτερη θέση.

    Το τραγούδι της Ουκρανίας με τον τίτλο «Stefania» είχε μετατραπεί σε έναν ύμνο για την χώρα που δέχεται την επίθεση της Ρωσίας. Ο τραγουδιστής Όλεχ Πσιουκ είχε δηλώσει για το κομμάτι: «Το τραγούδι γράφτηκε πολύ πριν τον πόλεμο. Ήταν αφιερωμένο στη μητέρα μου, όμως μετά την εισβολή και τον πόλεμο, πήρε άλλες διαστάσεις και πολύς κόσμος άρχισε να το ταυτίζει με την Ουκρανία ως μητέρα-πατρίδα. Είναι πια μέσα στην καρδιά πολλών Ουκρανών κι έχει αυξηθεί σημαντικά η δημοφιλία και ο συμβολισμός του».

    Από την πλευρά της η Αμάντα Γεωργιάδη, η οποία εντυπωσίασε με την μπαλάντα “Die Together”, κατάφερε να τερματίσει στην 8η θέση, συγκεντρώνοντας θετικά σχόλια καθώς και αρκετούς 12 βαθμούς μεταξύ των κριτικών επιτροπών των χωρών (συνολικά από τις επιτροπές έλαβε 158 πόντους).

    Δείτε αναλυτικά τη συνολική βαθμολογία των 25 χωρών του διαγωνισμού
    Ουκρανία – 631 βαθμοί
    Ηνωμένο Βασίλειο – 466 βαθμοί
    Ισπανία – 459 βαθμοί
    Σουηδία – 438 βαθμοί
    Πολωνία – 151 βαθμοί
    Σερβία – 312 βαθμοί
    Ιταλία – 268 βαθμοί
    Μολδαβία – 253 βαθμοί
    Ελλάδα – 215 βαθμοί
    Πορτογαλία – 207 βαθμοί
    Νορβηγία – 182 βαθμοί
    Ολλανδία – 171 βαθμοί
    Εσθονία – 141 βαθμοί
    Λιθουανία – 128 βαθμοί
    Αυστραλία – 125 βαθμοί
    Αζερμπαϊτζάν – 106 βαθμοί
    Ελβετία – 78 βαθμοί
    Ρουμανία – 65 βαθμοί
    Βέλγιο – 64 βαθμοί
    Αρμενία – 61 βαθμοί
    Φινλανδία – 38 βαθμοί
    Τσεχία – 38 βαθμοί
    Ισλανδία – 20 βαθμοί
    Γαλλία – 17 βαθμοί
    Γερμανία – 6 βαθμοί



    ΣΧΟΛΙΑ