• LIFE&STYLE

    Eurovision: Χωρίς απρόοπτα ο Β’ ημιτελικός – Σε ποιες θέσεις θα διαγωνιστούν Ελλάδα και Κύπρος

    ολλανδια

    Ο εκπρόσωπος της Ολλανδίας στη φετινή Eurovision


    Χωρίς εκπλήξεις και απρόοπτα διεξήχθη χθες ο δεύτερος ημιτελικός γύρος της φετινής Εurovision. Τα ξημερώματα, μάλιστα ανακοινώθηκε και η σειρά με την οποία θα εμφανιστούν στον τελικό οι 26 συμμετοχές. Όλα πλέον οδηγούν στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου.

    Ημιτελικός των φαβορί, θα μπορούσε να ονομάζεται ο χθεσινός διαγωνισμός, καθώς έξι από τις δέκα χώρες που προκρίθηκαν είναι και εκείνες που «φλερτάρουν» με τις υψηλότερες θέσεις στον πίνακα της τελικής κατάταξης.

    Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των χωρών που προκρίνονται από τον δεύτερο γύρο των ημιτελικών, δεν έκρυβε εκπλήξεις -σε αντίθεση με τον πρώτο- καθώς στον τελικό πέρασαν, ως επί το πλείστον, οι χώρες που αναμένονταν. Για τις συμμετοχές που θεωρούνταν φαβορί, η χθεσινή διαδικασία ήταν μια εύκολη διαδρομή προς το βράδυ του Σαββάτου.

    Δεκαοχτώ χώρες «πάλεψαν» για τα δέκα εισιτήρια του τελικού, ενώ τις συμμετοχές μπορούσαν να ψηφίσουν μόνο όσοι διαμένουν στις χώρες που διαγωνίζονταν, καθώς και οι κριτικές επιτροπές των ίδιων χωρών, αλλά και οι μισοί εκ των «Big 6» που διαγωνίζονται απευθείας στον τελικό (Ιταλία, Βρετανία, Γερμανία – οι άλλες τρεις χώρες ψήφισαν στον πρώτο ημιτελικό).

    Οι δέκα χώρες που προκρίθηκαν συμπλήρωσαν την 26άδα του τελικού και είναι οι εξής: Βόρεια Μακεδονία, Ολλανδία, Αλβανία, Σουηδία, Ρωσία, Αζερμπαϊτζάν, Δανία, Νορβηγία, Ελβετία, Μάλτα.

    Υπενθυμίζεται ότι το απόλυτο φαβορί για τη φετινή νίκη είναι η Ολλανδία, ενώ για τις υψηλότερες θέσεις «φλερτάρουν» και οι Ρωσία, Αυστραλία, Ελβετία και Αζερμπαϊτζάν. Μάλιστα, μετά τις εμφανίσεις των ημιτελικών, η στοιχηματική απόδοση της Ολλανδίας «έπεσε», μαρτυρώντας ότι καθίσταται ακόμη πιθανότερο το να κερδίσει.

    Μια μικρή έκπληξη θα μπορούσε να θεωρηθεί η Αλβανία, για την οποία δεν ήταν σίγουρο ότι θα τα καταφέρει να βρεθεί ανάμεσα στις 26 χώρες του Σαββάτου, ωστόσο τελικά θα την δούμε να διαγωνίζεται αύριο.

    Σημειώνεται ότι από τον πρώτο ημιτελικό έχουν προκριθεί και οι δικές μας Ελλάδα και Κύπρος. Μάλιστα, η πρόβλεψη για τις δύο χώρες τις δίνει αρκετά ψηλά στην κατάταξη, με την Κατερίνα Ντούσκα να ολοκληρώνει την πρώτη δεκάδα και την Τάμτα να κυμαίνεται μεταξύ 11ης και 12ης θέσης. Για την εκπρόσωπο της Κύπρου, μάλιστα, έχει γίνει γνωστό ότι έχει ζητήσει αλλαγές στην ενδυμασία της για τη βραδιά του τελικού, ενώ η ελληνική συμμετοχή κάνει διορθωτικές κινήσεις, κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με τα πλάνα και τον ήχο.

    Έτσι, οι 26 χώρες που θα εμφανιστούν στον τελικό συνολικά είναι οι : Ελλάδα, Κύπρος, Λευκορωσία, Αυστραλία, Σερβία, Εσθονία, Τσεχία, Ισλανδία, Σαν Μαρίνο, Σλοβενία, Βόρεια Μακεδονία, Ολλανδία, Αλβανία, Σουηδία, Ρωσία, Αζερμπαϊτζάν, Δανία, Νορβηγία, Ελβετία, Μάλτα, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Βρετανία, Γερμανία και Ισραήλ.

    Σε ποιες θέσεις θα εμφανιστούν Ελλάδα και Κύπρος

    Τα ξημερώματα της Παρασκευής, η EBU ανακοίνωσε τη σειρά εμφάνισης, με την οποία θα ανέβουν στη σκηνή οι συμμετοχές τη μεγάλη βραδιά του τελικού. Όπως είχε γίνει γνωστό ήδη από τα ξημερώματα της Τετάρτης, μετά τη διεξαγωγή του πρώτου ημιτελικού, τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος είχαν κληρωθεί να εμφανιστούν στο πρώτο μισό της βραδιάς. Σύμφωνα με την απόφαση των διοργανωτών, η Ελλάδα με την Κατερίνα Ντούσκα και το «Better Love» θα εμφανιστεί στην 13η θέση, ενώ η Κύπρος και η Τάμτα δύο θέσεις νωρίτερα, στην 11η. Έτσι, Έλληνες και Κύπριοι θα απολαύσουν τις δύο συμμετοχές σχεδόν διαδοχικά, ενώ μετά την εμφάνιση της Ελλάδας αναμένεται να υπάρξει διάλειμμα, γεγονός που θα ωφελήσει την Ελλάδα, ως προς το να αποτυπωθεί πιο έντονα στη μνήμη των τηλεθεατών. Οι τελευταίες θέσεις του πρώτου μισού, που κατάφεραν να πάρουν οι δύο χώρες είναι ίσως ό,τι καλύτερο, καθώς η παράδοση θέλει τις πρώτες 10 χώρες που εμφανίζονται να «ξεχνιούνται» από τους τηλεθεατές αρκετά εύκολα.

    γιουροβιζιον
    Ελλάδα και Κύπρος στη Eurovision 2019

    Όλα τα βλέμματα στρέφονται πλέον προς τον μεγάλο αυριανό τελικό, όπου πρόκειται να παρακολουθήσουμε ένα λαμπερό σόου, με ενδιαφέροντα ονόματα επί σκηνής, καθώς θα ξαναδούμε αγαπημένους καλλιτέχνες του διαγωνισμού, όπως την Ελένη Φουρέιρα, την Κοντσίτα και άλλους, ενώ με μεγάλη αγωνία αναμένεται και η πολυσυζητημένη εμφάνιση του γυναικείου θρύλου της ποπ μουσικής, της Μαντόνα.

    Δείτε τις εμφανίσεις των χωρών που προκρίθηκαν στον τελικό από τον χθεσινό ημιτελικό:

    Ολλανδία

    Βόρεια Μακεδονία

    Ελβετία

    Ρωσία

    Σουηδία

    Αζερμπαϊτζάν

    Μάλτα

    Δανία

    Νορβηγία

    Αλβανία



    ΣΧΟΛΙΑ