• LIFE&STYLE

    Eurovision 2023: Ποιος είναι ο Andrew Lambrou που έβαλε «φωτιά» στη σκηνή

    • NewsRoom
    Andrew Lambrou, Κύπρος

    Andrew Lambrou, Κύπρος (Πηγή: Instagram @andrew_lambrou)


    Φωτιές άναψε στη σκηνή της Eurovision 2023 ο Andrew Lambrou.

    Στον Β’ Ημιτελικό της Eurovision 2023 το βράδυ της Πέμπτης (12/5) διαγωνίστηκε η Κύπρος με τον Andrew Lambrou.

    Ο νεαρός ερμηνευτής εμφανίστηκε στην 6η θέση και ξεσήκωσε το κοινό με το τραγούδι “Break a broken heart”, κατακτώντας το πολυπόθητο εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου (13/5).

    Το τραγούδι είναι μια δυναμική μπαλάντα που μιλάει για τις σχέσεις που λήγουν χωρίς να το περιμένουμε, αλλά τελικά καταφέρνουμε να βγαίνουμε δυνατοί μέσα από αυτές.

    Ο Andrew Lambrou εμφανίστηκε μόνος του στη σκηνή και έδωσε ένα σόου με αντιφατικά εφέ, αφού από τη μία «καίγεται» στις φλόγες και από την άλλη «ρέει» ανάμεσα σε καταρράκτες.

    Τους στίχους και τη μουσική του τραγουδιού επιμελήθηκαν οι Jimmy Jansson και Thomas Stengaard – γνωστοί για άλλα πρότζεκτ από παλαιότερες Eurovision με τη συμμετοχή του Αζερμπαϊτζάν, της Γερμανίας, της Κύπρου, της Δανίας και του Αγίου Μαρίνου.

    Ο ίδιος κατάφερε να εντυπωσιάσει τόσο τους παραβρισκόμενους στο στάδιο όσο και το τηλεοπτικό κοινό με τις φωνητικές του ικανότητες, αλλά και με τη σκηνική του παρουσία.

    Δείτε την εμφάνισή του στον Β΄ Ημιτελικό:

     

    Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

     

    Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Andrew Lambrou (@andrew_lambrou)

    Ποιος είναι ο Andrew Lambrou

    Γεννήθηκε στις 25 Μαΐου του 1998 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όπου και μεγάλωσε.

    Έχει ελληνοκυπριακή καταγωγή, καθώς οι γονείς του είναι Κύπριοι μετανάστες, ενώ η μία του γιαγιά κατάγεται από το όμορφο νησί της Λήμνου.

    Φοίτησε στο AMS Music School και έμαθε να παίζει πιάνο από μικρός, καθώς η μουσική ήταν η μεγάλη του αγάπη.

    Σε ηλικία 6 ετών, ο Andrew κέρδισε την πρώτη θέση σε ένα διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε από το σχολείο του, τραγουδώντας το Do-Re-Mi από την «Μελωδία της Ευτυχίας»

    To 2013 έκλεψε για πρώτη φορά την προσοχή των media επάνω του, όταν ανέβασε στο YouTube μια διασκευή του “My Immortal” των Evanescence.

    Έκτοτε κάνει συχνά covers, τα οποία έχουν χιλιάδες προβολές και θετικά σχόλια.

    Το 2015, ο Andrew Lambrou έλαβε μέρος στο “X Factor Australia”. Ερμήνευσε το “Chains” του Nick Jonas και πήρε τέσσερα «Ναι» από τους κριτές, ενώ κατόρθωσε να φτάσει στο top 20.

    Το πρώτο του single με τίτλο “Throne” κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2021.

    Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα auspop.com.au, ο Andrew Lambrou αναφέρεται στο πρώτο του single, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Το πρώτο μου τραγούδι με τίτλο «Throne» μιλάει για την πίστη στον εαυτό σου και ότι μπορείς να διαβλέψεις πως θα φτάσεις στην κορυφή πριν καν το καταφέρεις. Πάντα πίστευα στον νόμο της έλξης και στο να γνωρίζεις πραγματικά τις ικανότητές σου, γιατί όλα είναι δυνατά. Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία να το κυκλοφορήσω ως το πρώτο μου single και να λάβω τόσο φανταστική ανταπόκριση. Τίποτα δεν με παρακινεί περισσότερο!».

    Πέρσι είχε προσπαθήσει πάλι να πάει στη Eurovision εκπροσωπώντας την Αυστραλία, και διαγωνίστηκε στο «Australia Decides» με το τραγούδι του «Electrify», ωστόσο δεν τα κατάφερε.

    Σήμερα, σε ηλικία 25 ετών, ο Andrew Lambrou ζει και εργάζεται στο Σίδνεϋ.

    Το όνειρό του γίνεται πραγματικότητα και φέτος εκπροσωπεί την Κύπρο – την πατρίδα των γονιών του – στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, ενώ φαίνεται πως η προσπάθεια θα τον ανταμείψει!

     

    Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

     

    Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Andrew Lambrou (@andrew_lambrou)

    Με μια ισχυρή παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μια ολοένα αυξανόμενη βάση θαυμαστών, τα βίντεο του Andrew έχουν συγκεντρώσει έναν εντυπωσιακό αριθμό προβολών και ακολούθων και τον έχουν βάλει στο στόχαστρο των θρύλων της μουσικής βιομηχανίας.

     

    Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

     

    Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Andrew Lambrou (@andrew_lambrou)

     

    Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

     

    Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Andrew Lambrou (@andrew_lambrou)

    Μόλις στα 17 του υπέγραψε η Maree Hamblion στη Sony Music Publishing, βάζοντάς τον στα «μουσικά μονοπάτια» τόσο στην Αυστραλία όσο και στο Λος Άντζελες.

    Τώρα έχει υπογράψει συμβόλαιο με την City Pop Records και την Panik Records και έχει κυκλοφορήσει τρία singles.

    «Εύχομαι να σας έκανα όλους υπερήφανους»

    «Φαντάζει τρελό. Εύχομαι να σας έκανα όλους υπερήφανους, σας αγαπώ τόσο πολύ. Την πρόκριση μου την αφιερώνω στην Κύπρο, την οικογένεια μου, τον παππού και τη γιαγιά μου»ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Andrew, μετά την πρόκρισή του στον μεγάλο τελικό, ενώ δηλώνει έτοιμος να τα δώσει όλα.



    ΣΧΟΛΙΑ