• LIFE&STYLE

    Eurovision 2022: Οι Kalush Orchestra βγάζουν το τρόπαιο σε δημοπρασία

    • NewsRoom
    Οι Kalush Orchestra στη σκηνή της Eurovision

    Οι Kalush Orchestra στη σκηνή της Eurovision


    Οι νικητές του διαγωνισμού της Eurovision 2022 αποφάσισαν να βγάλουν σε δημοπρασία το τρόπαιο που κατέκτησαν στο Τορίνο.

    Η Ουκρανία δικαίωσε όσους την έχρισαν εξ αρχής φαβορί της φετινής Eurovision, με το «Stefania», το κομμάτι του συγκροτήματος Kalush Orchestra να σαρώνει στο televoting και να κατακτά τον πολυπόθητο έπαθλο, συγκεντρώνοντας συνολικά 631 βαθμούς.

    Το ουκρανικό συγκρότημα Kalush Orchestra ερμήνευσε το «Stefania», ένα τραγούδι αφιερωμένο στις μητέρες των μελών του συγκροτήματος, αλλά και στις μητέρες όλου του κόσμου. Το συγκρότημα αποθεώθηκε από το κοινό που έστειλε με τον δικό του τρόπο ένα ηχηρό αντιπολεμικό μήνυμα.

    «Παρακαλώ βοηθήστε την Ουκρανία, τη Μαριούπολη. Βοηθήστε το Azovstal τώρα», φώναξε από τη σκηνή, ο τραγουδιστής Ολεχ Πσιούκ μετά την ερμηνεία του τραγουδιού του ουκρανικού συγκροτήματος.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του Euronews, οι Kalush Orchestra αποφάσισαν να βγάλουν σε δημοπρασία το τρόπαιο της Eurovision που κατέκτησαν στο Τορίνο, με στόχο να διαθέσουν τα έσοδα στην αμυντική οργάνωση της χώρας τους.

    Πιο συγκεκριμένα, οι Ουκρανοί καλλιτέχνες θα δωρίσουν τα χρήματα σε μια μη κυβερνητική οργάνωση που στηρίζει τον ουκρανικό στρατό. 

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκρότημα έλαβε ειδική άδεια προκειμένου να φύγει από την εμπόλεμη Ουκρανία.

    Το videoclip στις μαρτυρικές πόλεις της Ουκρανίας

    Μάλιστα, λίγες ώρες μετά τη νίκη τους στον μουσικό διαγωνισμό έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο κλιπ για το τραγούδι «Stefania», το οποίο έχει γυριστεί στις πόλεις Μπούτσα, Ιρπίν, Χόστομελ και Μποροντιάνκα, οι οποίες έχουν καταστραφεί μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

    «Αν και δεν υπάρχει λέξη για τον πόλεμο στο τραγούδι, πολλοί άνθρωποι άρχισαν να συνδέουν το τραγούδι με τη μητέρα Ουκρανία. Επιπλέον, η κοινωνία άρχισε να το αποκαλεί τον ύμνο του πολέμου μας!», αναφέρει το συγκρότημα στο YouTube και συνεχίζει: «Αλλά αν η Στεφανία είναι τώρα ο ύμνος του πολέμου μας, θα ήθελα να γίνει ο ύμνος της νίκης μας».

    Διαβάστε επίσης:

    Eurovision 2022: Αφαιρέθηκαν οι ψήφοι των κριτικών επιτροπών 6 χωρών – Ποιες είναι οι χώρες

    Eurovision 2022: Η Αμάντα Γεωργιάδη επέστρεψε στην Ελλάδα μετά την 8η θέση



    ΣΧΟΛΙΑ