• LIFE&STYLE

    Ετοιμάζεσαι για σπουδές; Αυτές είναι οι 10 πόλεις με τα καλύτερα πανεπιστήμια της Ευρώπης!

    • NewsRoom
    universities


    Οι σπουδές στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια είναι αρκετά διαδεδομένες, τι γίνεται όμως με εκείνους που θέλουν να σπουδάσουν για λιγότερο από τα τρία απαιτούμενα έτη, έστω και εάν πρόκειται για ένα εξάμηνο. Η παρακάτω λίστα μας αποδεικνύει πως κάτι τέτοιο είναι εφικτό, καθώς σύμφωνα με την κατάταξη του “Higher Education World University” αυτά είναι τα 10 καλύτερα Πανεπιστήμια της Ευρώπης στα οποία μπορείτε να φοιτήσετε ακόμη και για το διάστημα ενός εξαμήνου.

    Ένας σημαντικός αριθμός Βρετανικών Πανεπιστημίων δίνουν την δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να ζήσουν την φοιτητική εμπειρία ακόμη και για το διάστημα ενός έτους, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε όσους θέλουν, να ζήσουν την εμπειρία των σπουδών στο εξωτερικό και ταυτόχρονα να μην υπάρχει ο κίνδυνος της κούρασης.

    10. Amsterdam, Ολλανδία 

    amsterdam

    Το Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ είναι το 19το καλύτερο της Ευρώπης και το μεγαλύτερο στην Ολλανδία. Οι δραστηριότητες για έναν φοιτητή εκεί, εκτός και εντός Πανεπιστημίου, είναι υπεραρκετές και μπορούν να καλύψουν τα περισσότερα γούστα.

    9. Paris, Γαλλία 

    Paris

    Το Παρίσι μετρά δύο σημαντικά πανεπιστήμια που υπάρχουν στην λίστα, το École Polytechnique και το École Normale Supéieure.

    8. Berlin, Γερμανία 

    Berlin

    Και η Γερμανική πρωτεύουσα όμως μετρά 2 πανεπιστήμια που βρίσκονται στην λίστα. Αυτά είναι το Free University και το Humboldt University. Το Βερολίνο έχει πολύ έντονη νυχτερινή ζωή, με την techno μουσικά των clubs να σας κρατάει ξύπνιους ως τις πρώτες πρωινές ώρες.

    7. Wageningen, Ολλανδία 

     the Netherlands

    Η επαρχία Wageningen είναι περιστοιχισμένη από φάρμες, ένα ιδανικό μέρος για όσους θέλουν να ασχοληθούν με σπουδές σχετικές γύρω από το περιβάλλον, ενώ το ίδιο το πανεπιστήμιο ειδικεύεται στις συγκεκριμένες επιστήμες. Μάλιστα, βρίσκεται στην 14η με τα καλύτερα πανεπιστήμια της Ευρώπης.

    6. Heidelberg, Γερμανία 

    Heidelberg

    Είναι το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Γερμανίας και βρίσκεται στην περιοχή με τα ωραιότερα μεσαιωνικά κτήρια της χώρας, γεγονός που σε ταξιδεύει πίσω στο χρόνο. Ωστόσο το μότο του πανεπιστημίου, Semper apertus, που στα ελληνικά σημαίνει “πάντα ανοιχτός” δεν μοιάζει καθόλου παλαιολιθικό.

    5. Leuven, Βέλγιο 

    Leuven

    Το πανεπιστήμιο της Leuven είναι το 12το καλύτερο πανεπιστήμιο της Ευρώπης και χαρακτηρίζεται ως το πλέον καινοτόμο όσον αφορά τον τομέα των ερευνών. Η πανέμορφη πόλη της Leuven είναι γεμάτη από αρχαίου καθεδρικούς ναούς και κτήρια, ενώ τα Χριστούγεννα η αγορά του ξεχειλίζει από τους φοιτητές της.

     

    4. Lausanne, Ελβετία 

     Lausanne

    Οι φοιτητές της Λωζάνης μπορούν να περάσουν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους απολαμβάνοντας την ομορφιά της παλαιάς πόλης της. Ο ιστορικός γοτθικός καθεδρικός ναός και το Palais de Rumine του 19ου αιώνα δίνουν έναν  άλλο αέρα στην πόλη.

    3. Munich, Γερμανία 

    Munich

    Το Μόναχο έχει 18 πανεπιστήμια, δύο από τα οποία βρίσκονται και στην εν λόγω λίστα. Το Technical University of Munich και το Ludwig Maximilian University. Μην ξεχνάτε τα πάρτυ στην πόλη του Μόναχο είναι από τα καλύτερα της Ευρώπης.

     

    2. Stockholm, Σουηδία 

    Stockholm

    Η Σουηδική πρωτεύουσα έχει 17 πανεπιστήμια, με το πλέον αξιόλογο Karolinska Institute, το οποίο μάλιστα βρίσκεται στην ένατη θέση με τα καλύτερα πανεπιστήμια της Ευρώπης.

    1. Zurich, Ελβετία 

    Zurich

    Η Ζυρίχη είναι μια πόλη που στεγάζει τουλάχιστον άλλα έξι μεγάλα εκπαιδευτικά ιδρύματα και αποτελεί ένα από τα βασικά κέντρα της οικονομίας και των τραπεζών, γεγονός που την κάνει αυτομάτως την τέλεια πόλη για όσους θέλουν να ασχοληθούν με τον κλάδο των επιχειρήσεων.

     

     

    Δείτε επίσης: 

     

    http://www.mononews.gr/afta-ine-ta-10-kalitera-panepistimia-ston-kosmo-gia-2016/60302

     

     

    Διαβάστε ακόμη: 

     

    http://www.mononews.gr/otan-ithopii-richnoun-sto-poto-exi-tenies-methismenous-protagonistes/69604

     



    ΣΧΟΛΙΑ